tisdag 1 november 2011

4x4 SkiErg

Igår var det riktigt dimmigt och mörkt tidigt på eftermiddagen och jag satt på kontoret och drömde mig bort till varmare breddgrader. Eller i alla fall till gymmet. Utomhusträning lockade föga och när jag pratade med Gustaf på eftermiddagen kände han precis likadant. Däremot lockade skierg!

Vi har inte kört något rent skiergpass tidigare utan bara uppvärmning i samband med styrketräningen och lite tramskörning efter styrkan när man redan är trött. Igår värmde vi upp på skierg och satsade på att köra fyra stycken fyra minuters intervaller med två minuter vila. Första intervallen körde jag på inställning 7, men det kändes mesigt och jag fick inte riktigt upp pulsen. Övriga tre körde jag på 9:an och då jäklar blev det jobbigt. =) 

Vi konstaterade på hemvägen att det är himla bra att vi kan gå dit tillsammans och köra bredvid varandra. Det hade varit lätt att ge upp tidigare om man inte hade haft Gustaf bredvid frustande och svettandes. "Kan han, kan jag!"

Efter passet stapplade vi iväg och satte oss och vilade och gjorde rövsvettsavtryck i trappan på gymmet. Gustaf var lite snurrig och jag kände mig också helt utpumpad. Vi hade haft en plan att köra lite styrka efter intervallerna men efter att ha kört några få latsdrag var det bara att inse att det var uteslutet. Vi gick hem istället och var väldigt nöjda med vårt första rena intervallpass på skierg. Fler sådana kommer det bli!

Vi har planer på att försöka styra upp en skierg-tävling på gymmet i höst/vinter. De har fyra maskiner så det kan bli riktigt grymt! =) Någon som är sugen på att vara med?

3 kommentarer :

  1. Kul att ha hittat din blogg. Du verkar vara riktigt duktig på skidor. Själv ska jag ge mig på mitt första Vasalopp oc kämpar för att få till det på rullskidorna!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du har hittat hit och att du ska åka Vasaloppet! =) Det är lite klurigt med rullskidorna i början, men det ger med sig ska du se. Lycka till med träningen, och bara hör av dig om du har några frågor eller funderingar kring rullskidåkning!

    SvaraRadera
  3. Ja e på för ski-erg-test!

    SvaraRadera