söndag 6 november 2011

Rollsborundan 2011

Idag gick vi upp i ottan och kände efter en sista gång om vi verkligen skulle ge oss av upp till Göteborg och Rollsborundan. Efter att ha hostat och snorat och inte tränat på några dagar var jag tveksam in i det sista, men samtidigt sjukt sugen på att äntligen få lite motståndare i D21. Det var nämligen hela sex damer föranmälda. Gustaf har haft lite ryggproblem senaste tiden och var inte så laddad för tävlingen, men tyckte samtidigt precis som jag att det kändes lite b att banga ur på sista tävlingen för säsongen. Som dessutom alla verkar tycka är så himla kul!

Så vi åt frukost, vinkade adjö till Gösta och packade ihop våra pinaler och påbörjade resan till Rollsbo industriområde. Gustaf var slö som tusan och satt och sov i bilen. Jag var tröttare än väntat och fick skruva upp radion, öppna fönsterna och sjunga med i dåliga P3-låtar för att inte somna. Vi tog en kiss- och kaffepaus och bytte så Gustaf fick köra sista biten med en fenomenal kartläsare vid sin sida.

Efter att ha hämtat ut nummerlapparna och besökt de alltid lika väldoftande inför tävlings-toaletterna värmde vi upp genom att köra en del av banan. Det kändes inte alls bra vid uppvärmningen. Jag hade hög puls, kände mig oproportionerligt varm (kan dock ha berott på Gustafs fleecetröja som jag lånat...) och allmänt konstig i kroppen. Vi avslutade med att köra sista backen upp mot mål. Fy tusan. Jobbigt bara på uppvärmningen och jag insåg att det skulle bli ett tufft slut för mig som tyvärr fortfarande är värdelös på att åka uppför. Om det inte går att staka vill säga....=)

Fem över tio gick starten. Jag kom iväg ganska bra och var första tjej några kilometer innan Sofie från IK Vista kom ifatt. På den lite längre utförsåkningen hade jag inte en chans att hänga på och jag tappade hennes rygg. Tusan. Det är nya hjul som gäller till nästa säsong så jag inte kan skylla på dåligt rull nått mer! Intalar mig att jag borde kunnat kämpa på lite mer om jag varit helt kry. Nu ställde jag snabbt in mig på att i alla fall inte släppa förbi någon mer tjej.

Nästa år ska jag satsa på att synas på bilderna från starten! ;-)

Jag hade sällskap av ett par herrar större delen av loppet sen. Den ena presenterade sig som "Kustlöparen" och är en välbekant profil på skidforum.se. Jag hade hoppats att vi skulle kunna trycka på lite mer och ta in på framförvarande, men vi avancerade inte nämnvärt under loppet. Vid sista vändningen märkte jag att Madeleine från IK Stern lagt in en högre växel och började ta in så jag försökte få igång gubbarna att dra lite hårdare....De var inte helt mottagliga för det dock...;-)

Jag hade ett psykologisk underläge till sista backen och hade gett upp redan innan jag började jobba mig uppåt. Jag var totalt omotiverad att slita ut mig och stakade en bit innan jag gick över till att lugnt och fint diagonala mig uppför backen och in i mål efter båda mina medtävlande herrar i vår lilla klunga. Jag hoppas verkligen att jag kunnat pressa mig mer om det varit en tjej jag haft bredvid för nu sket jag totalt i vilket och accepterade förlusten utan vidare. Kass. Och på öva på-listan inför vintern står: TRÄNA FÖR I HELVETE MER UPPFÖRSKÖRNING! Mer, mycket, massor!

Framöver ska det minsann slipas på tekniken...

Tiden var ett par minuter över vad jag hade hoppats på. Och flera av åkarna som jag slog och åkte jämt med på Höstrullen slog mig med råge idag. Men sammanfattningsvis är jag ändå glad att vi åkte upp. Med tanke på omständigheterna är jag nöjd med min insats och det var riktigt roligt med en kortare tävling på varvbana där man har lite koll på de andra åkarna. Det blev en rolig avslutning på rullskidsäsongen! Hade gärna sett fler sådana tävlingar nästa säsong!

Efter loppet väntade prisutdelning och jag lämnade Rollsbo två stavspetsar, ett paket ballerinakex och en rolig erfarenhet rikare! ;-) (Ballerinakexen fick jag av Håkan eftersom han ändå inte får äta sånt...Jag har inga sådana regler, även om jag kanske borde....=))

Ballerina och stavspetsar

Nu ser jag fram emot en lång period utan tävlingar med hårdare träning. Hoppas bara att förkylningen håller sig i styr så att jag kan köra en kick-start i nästa vecka. Är sjukt taggad att komma igång! =)

5 kommentarer :

 1. Syns man inte finns man inte :) Grymt kört Fia!! :)

  SvaraRadera
 2. Haha...Linslus där, du höll dig minsann framme! Vilken grym start på loppet! =)

  SvaraRadera
 3. Grymt bra jobbat! Nu håller vi tummarna för snö snart och övar Wordfeud :)

  SvaraRadera
 4. friskt vågat hälften vunnet! så bra satsat!

  SvaraRadera
 5. Håkan: Ja, snö vore inte fel. Har dock inga stora förhoppningar om att få se den typen av nederbörd på ett bra tag här nere i södern.
  Typiskt för jag behöver ju all träning jag kan få. Eftersom jag får storstryk av dig på wordfeud får jag ju satsa allt jag har på att slå dig på Vasan...;-)

  Lasse: Synd att du inte kunde vara med!

  SvaraRadera