onsdag 23 november 2011

Spa och Carina Hammarstrand

Igår åkte jag upp till Klippan och mina föräldrar. Jag brukar klippa mig hos en tjej här uppe och eftersom jag skulle gå på spa med min mamma idag passade det perfekt att bli klippt i samma veva och hinna umgås lite mer med mor och far.

Efter klippningen igår gav jag mig ut och sprang en sväng. Det var fantastiskt skönt löpväder; lagom varmt och alldeles stilla. Och rundan som går på grusvägar i skogen är kanonfin! Det är en ganska kuperad och riktigt rolig runda på drygt 12 km fram och tillbaka. Är inte så bortskämd med löpning varken i skog eller på grus så det var skönt. Tyvärr strulade magen och det blev inte lika njutbart som det kunnat vara....

Idag var det en tur till Hotell Erikslund i Ängelholm och spa på "Hälsans hus" som stod på schemat. Mamma hade vunnit ett presentkort på lunchspa och eftersom pappa har spa-fobi fick jag följa med istället. Det tackade jag inte nej till! När vi kom dit körde vi först ett kort pass i gymmet. Döm om min förvåning när jag får se att det står en SkiErg i det lilla spa-gymmet! Självklart kunde jag inte motså frestelsen att maxa en hundring och köra några intervaller....=) Mamma testade också och det såg väldigt bra ut!

Efter det väntade ett ljuvligt bubbelbad och bastu. Jag skulle kunna suttit där hela dan tror jag! Fantastiskt skönt och avkopplande. Efter lunch fick vi rygg/nackmassage. Tjejen som masserade var superduktig och jag fick mig en rejäl omgång. =) Det var väldigt skönt (eller egentligen är kanske inte skönt rätt ord...) Men det kändes verkligen som att det behövdes.

Lunch

SkiErgen hade tidigare på dagen fått sin förklaring när jag fick syn på Carina Hammarstrand. Det är alltså här hon håller hus denna energiska person! För er som inte känner till det är Carina den enda personen som kör ALLA lopp i Vasaloppsveckan. (Vilket betyder att hon tex. åker både skejtvasan och sista sträckan på Stafettvasan på samma dag...Men att sticka ut och åka Öppet spår på måndagen efter att ha åkt det söndagen måste vara den verkligt stora mentala och fysisk bedriften! )

Carinas vasaloppsvecka

Dessutom gör hon vad jag förstått varje år "En svensk klassiker". Till yrket är hon sjukgymnast på Hälsans hus och hon är även ambassadör för "En svensk klassiker".

Jag och Carina Hammarstrand

När vi var färdiga och på väg hemåt igen passade jag på att tvinga mamma att ta ett litet idolfoto på mig och Carina och önska henne lycka till med vinterträningen! =)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar