tisdag 15 november 2011

Äntligen!

Idag har jag haft en riktig kanondag. Fick undan lite jobb på förmiddagen och efter lunch passade jag på att komma ut och rulla en sväng i det fina vädret. Har haft ett sånt sug efter rullskidåkning senaste veckan och det var precis så härligt som jag föreställt mig när jag kom ut! Körde på 2:or och tog det lugnt och fint ut till Skrylle. Körde så mycket diagonalåkning och frånskjut som jag kunde och försökte tänka på tekniken. Hem tryckte jag på lite mer. Körde omkring med ett stort leende på läpparna och bara njöt. =)

Hardebergabanan i solsken

Nöjd rullskidåkare

Knappt 2,6 mil och ca. 16 km/h i snitt. Det rullar verkligen mycket sämre nu när det är kallare, men det blir ju bara mer skidlikt så det känns ok...=) Stavfästet är värre i så fall...

Nu på kvällen har jag och Gustaf varit på gymmet en sväng. Vi körde ben och sen lekte vi med SkiErg. Jag testade att maxa 100 m innan styrkan och efter körde jag först en femhundring för att ha något att jämföra med resultaten som Concept2 har på sin sida.

21,1 på 100 m (inst. 10)

1:58.9 på 500 m (inst. 10)

Får väl vara nöjd med resultaten med tanke på sjukdomsperioden och att det var premiärtestet på båda distanserna. Men nu ska tiderna förbättras! =)

2 kommentarer :

  1. Hej! Riktigt bra tider (tror jag) men jag tror att du kan få bättre tider, iaf på 500 om du sänker motståndet. Jag håller på med rodd och har tränat på elitnivå fram till jag var 18 ungefär och på 100m tester har jag på max 5 och på 500m kanske på 3-4. Det är på roddmaskin jag menar men det är ju i princip samma sak. Ett litet tips bara ;)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Jag har inte riktigt fått kläm på det än och hittills har jag fått för mig att jag kör snabbare ju tyngre det är...=) Men det har ju säkert med tekniken (eller snarare brist på) att göra.

    Min första och enda femhundring hittills gick jag ut alldeles för hårt på och där tror jag verkligen att jag kan tjäna på att ha lägre motstånd. Testade en hundring på motstånd 6 idag, men den gick väsentligen långsammare än den på 10. Ska testa och utvärdera olika motstånd framöver!

    SvaraRadera