tisdag 8 november 2011

Snor, gym och lite hosta

Förkylningen har gått vidare in i en ny fas. Hostandet har lugnat ner sig och nu är jag mest snorig och täppt i näsan...(Intresseklubben antecknar..) Jag skippade klubbträningen igår och körde ett lugnare gympass istället. Redan under uppvärmningen på skiergen blev jag dock hostig så det fick bli ett rent styrkepass.

Det kändes faktiskt oväntat bra. Förutom ryggen då som var helt förstörd efter söndagens tävling. =) Körde lite bellyback men det kändes inget vidare, men annars ökade jag vikten på många av övningarna detta passet också. Betyder nog tyvärr inte att jag blivit asmycket starkare sen sist utan snarare att jag börjar vänja mig vid övningarna och maskinerna. ;-)

Särskilt en övning går väldigt bra och jag ligger nära Gustaf i vikt på den. Alla andra övningar tar han mycket mer än mig. Han är lite frustrerad och jag är jäkligt nöjd över det...=) Den fantastiska övningen heter "enarms tricepspress". När det var dax för den tyckte Gustaf att han förnedrat sig tillräckligt genom att fota och filma i gymmet så jag har tyvärr inga bildbevis på detta. Ni får hålla till godo med den här bilden där Arnold illustrerar övningen istället:

Arnold kör "One arm triceps extensions"

Vi började passet med min favorit: latsdrag. Jag ökade på lite och tvingade Gustaf att filma övningen. Ser på filmen att jag inte klarar av att göra den fullt så strikt som jag borde så jag kanske inte var redo för ökningen trots allt. Gustafs mål är att ta hela staplen innan årsskiftet och han är på god väg! =)Idag har jag stått över träningen helt och hållet. Körde ju styrka igår och kunde inte köra ett styrkepass till idag men vill inte heller riskera något med att springa eller köra ett hårt intervallpass. Hoppas på att bli av med förkylningen en gång för alla nu i stället. Så jag funderade ett tag på att göra sånt som normala människor roar sig med. Fast vi har ju ingen TV. ;-) (Däremot har vi sen i förrgår en projektor (lånad av Gustafs föräldrar som sällan använder den) så nu kan vi förvandla vardagsrummet till biosalong och titta på våra lagligt nedladdade filmer och tv-serier! Riktigt nice!)

Ska ta och läsa lite i min bok istället. Har fortfarande inte kommit så långt i "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning". Den är inte lika bra som "Born to run" så här långt men det kanske kommer. Det är riktigt mysigt i vårt vardagsrum nu och det bjuder in till att sätta sig i soffan och läsa! Tidigare ikväll var jag nere i vårt kaosartade källarförråd och letade upp sladden till vår gamla adventsstjärna och monterade den på nya stjärnan som vi köpte igår. Haha. Jag har alltså både hunnit druckit glögg och ätit pepparkakor OCH köpt (och satt upp!) en julstjärna. Den 8:e november. Brukar alltid tänka att det är för tidigt för allt och sen hux flux sitter man där och tittar på Kalle Anka utan att ha hunnit få någon julstämning i kroppen. Så i år blir det andra (lusse)bullar.

Den röda stjärnan (eller i alla fall en likadan)
hänger numer i vårt vardagsrum!

Borde ta och handla svagdricka och grejjer till glöggen som ska sättas också. Den är det faktiskt hög tid för, så det så!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar