onsdag 9 november 2011

Jag är inte bitter

Jo det är jag visst. Jag är fortfarande förkyld; det blev inte bättre av vilan igår utan har fortsatt i samma spår. Vill så gärna träna idag men vågar inte chansa. =( Fan, fan, fan. Förkylningar är så förbannat meningslösa. Jag tänker inte skriva att jag sällan (typ aldrig) är sjuk för sånt straffar sig ju alltid, men det var längesen jag var sängliggande sjuk eller hade feber och nu är jag bara sådär störigt förkyld att man kan göra typ allt utom det jag helst vill just nu: träna!

Har haft en rätt pissig dag idag i övrigt också. Var nere i Malmö för att lämna in min nya telefon som har knastrat konstigt. Sjukt störigt att behöva lägga tid och energi på en sådan sak. (Kunde ha lämnat den till Telia i Lund men då hade jag fått vänta flera dagar på att få en ny telefon.) Fick vänta över tre timmar innan de hade gått igenom den och konstaterat det jag redan konstaterat: att jag skulle få en ny telefon. Medan jag väntade körde jag ner till Limhamn och hämtade Ski Team Skånes finfina tygmärken som äntligen är klara! Nu kommer det sys fast loggor på ALLT! ;-)

Mössa med märke

Ski Team Skåne - märken

Jag kände mig alldeles naken när jag hade lämnat bort telefonen. Sjukt att man (jag) är så himla beroende av den där lilla mackapären. Jag har ingen klocka, mer än i mobilen. Kan i stort sett inga telefonnummer, för de har jag i mobilen. Har katastrofalt dåligt lokalsinne men det gör ju inget för man har ju alltid mobilen. Tänkte mer en än gång under tiden som jag inte hade den att jag skulle ta ett foto på något, kolla upp något på nätet eller ringa någon innan jag kom på att det inte gick. 

Som tur var hade jag förberett med en liten handritad karta för att hitta ut till tygmärkesfabriken och var ovanligt uppmärksam när jag körde vidare till IKEA så att jag säkert skulle hitta tillbaka igen...=)

Egentligen var det ju ganska skönt att inte ha telefonen. Jag kanske borde utsätta mig för det oftare.

På IKEA åt jag köttbullar och potatismos för hela 19 kr och gick och glodde lite på saker som jag inte behöver. Utmanade mig själv att försöka motstå att köpa en kanelbulle på vägen ut och lyckades lite överraskande med detta. (Även om jag en kort sekund var på väg att vända och gå tillbaka för att köpa en...=))

Nu sitter jag och deppar i soffan medan Gustaf är och tränar. Vi konstaterade att det var längesen vi var med på ett klubbpass och Gustaf stack dit för att köra ett intervallpass och träffa lite folk. Han har fått instruktioner om att handla på vägen hem så jag hoppas att han kommer hem med nått ätbart och glöggingredienser. 

Under tiden ska jag få undan lite jobb och läsa nya numret av Runners World som kom idag. (Såg att de testat löpskor inför vintern och det är jag på jakt efter. Tips/egna erfarenheter av bra skor att springa i när det är halt mottages tacksamt! ) 

Njut av att träna ni som kan! (Sa jag att jag var bitter förresten? ;-))

6 kommentarer :

 1. Du har rätt att vara bitter! Tror detta årets höst flunsa är värsta någonsin, var själv sjuk i 3 veckor och fick 2 penicilinkurer innan jag var frisk. Behöver jag säga att jag blivit manisk nu, kokar tandborsten, byter handduk varje dag, tvingar alla i min omgivning att använda handsprit....

  SvaraRadera
 2. Kære Fia! Håber, at du kan klare mit danske. Jeg er absolut nybegynder på ski, men har løbet en masse også om vinteren. Sne og kulde er til at klare, men i Danmark og Skåne (tror jeg) er der mindst ligeså mange dage med regn og nogle få graders varme. Her er det min erfaring, at trail sko med en form for membran (Gore-tex eller andet) er rigtig godt. Mine vintersko er lidt større end mine sommersko for at få plads til en tyk sok.

  SvaraRadera
 3. Lotta: Visst är den! =)

  Anna: Usch, låter verkligen trist! Förstår att du är extra försiktig. Jag bryr mig aldrig om sånt men det kanske man borde om man ska träna mer och ändå hålla sig frisk...

  Kära Thomas: Jag har inga problem med att förstå din danska! Min far är dansk. Tyvärr har han varken lärt mig skriva eller prata danska, men jag förstår det hyfsat. Du har absolut rätt i att en Gore-Tex sko är något man borde ha här i Skåne också! Provade några stycken förra året men hittade aldrig någon kändes bra. Skorna jag provade var för klumpiga men jag ska göra ett nytt försök i år! Lycka till med skidåkningen!

  SvaraRadera
 4. Inte bra att bry sig FÖR mycket heller! Om man aldrig utsätter kroppen för baciller så härdas man ju inte heller och då blir man lättare sjuk.. Allt med måtta. Jag är inte sådär överdrivet noga med det. Förrutom att jag kanske inte direkt sätter mig bredvid supersnoriga och hostande personer osv :-)

  SvaraRadera
 5. Majken: Precis så brukar jag resonera! =) Men immunförsvaret blir ju nedsatt om man tränar "för" mycket så jag antar att det ändå kan vara befogat att vara lite försiktig.

  SvaraRadera