söndag 30 oktober 2011

En helg i min smak!

Helgen inleddes i fredags eftermiddag med ett härligt pass på gymmet. Det kändes bra att gå iväg till gymmet och det blev inte sämre när man möttes i entrén av en uppdukad liten afterwork-buffé bestående av japanmix, frukt och tranbärssaft med lime. Trevligt! Jag kände mig stark och pigg och ökade på vikten i de flesta övningarna. Kul att känna att träningen börjar ge resultat. Kanske snart dax för en "spännarbild" igen...;-)

Väl hemma igen lagade vi en thaigryta som vi avnjöt tillsammans med en god öl. Mmm..
Efter det festade vi till det och drack ett gott vin med det inte så lockande namnet "Basilisk". (Kanske för att jag tänker på "basilusk".)

Oj. Jag höll på att glömma fredagens viktigaste aktivitet! Min gamla Iphone 3G UTAN S (folk tror knappt det är sant när jag visar den och behandlar den (och mig) som någon slags fornlämning...) har ju slutligen kastat in handduken. Eller ja, om man har tålamod att trycka på home-knappen mellan 15 och 30 gånger innan det händer något eller starta om den, så är den fortfarande funktionell. Men jag hade börjat bli lite irriterad på det och på den spräckta skärmen som jag åsamkade den på en afterwork på Ideon när den fick smaka på klinkergolvet. Så Iphone 4s stod på shoppinglistan och gick, fick jag av en slump veta i fredags, att köpa i närmaste teliabutik. Så nu har jag en ny telefon! Och äntligen ett alldeles eget wordfeud så jag slipper sno Gustafs telefon för att döva min alfapethunger. I dare you! FiaJ82, that's me.

En äkta Iphone 3G utan s från 2008

I lördags fortsatte jag vara en god medborgare och försöka stimulera samhällsekonomin ytterligare genom fler inköp. Hittade inte hälften av det jag var på jakt efter men kom i alla fall hem från Malmö med ett par nya kängor och en stilig t-shirt. Och en ny bok! Nu när jag äntligen fått igång ett lässug genom "Born to run" tänkte jag köra vidare på samma tema så jag köpte med mig Haruki Murakamis "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning". Ska bara skriva klart sen ska det minsann läsas!

Alla helgens inköp i en och samma bild.
Gösta sabbar mina försök till seriöst modebloggande
 genom att slicka på mitt ben.

Igår kväll kom min lillebror, a.k.a. "världens mest hjälpsamma person" (fast han heter Björn) på besök. Han skulle vara taxichaufför och köra sin tjej Maria, Marias syster och mamma och min mamma till och från "Ladies night" på Malmö Arena. Björn stannade hos oss och åt hamburgare istället. Bra val tycker jag!

Beskrivningen av "Ladies night" är faktiskt förvillande lik beskrivningen av tjejvasan:

"Det som gör Ladies Night unikt är den stämning som uppstår när tusentals förväntansfulla tjejer möts för en kväll skapad endast för dem. Det är en känsla som inte går att beskriva - den måste upplevas!" 

Men jag tror ändå att jag föredrar Tjejvasan.

Även Gustafs kompis Alex kom över en sväng. När vi hade ätit hamburgare så vi höll på att storkna drack vi glögg och åt pepparkakor med blåmögelost. Det är ju snart november och det gäller att börja i tid om vi ska hinna komma i närheten av Gustafs pepparkaks-förbrukningrekord från förra året.

"Bakat med smör"
Är detta månne en parafras på Pågens "Bakad med kärlek"
för att locka LCHF:are?

Vi kom inte i säng så himla tidigt men vi fick ju en timme gratis i natt. Perfekt tajming på den vintertidsomställningen minsann! Idag var det tidig morgon eftersom BIF-skejten stod på schemat.  Jag hade bestämt mig för att stå över. Jag har bara kört ett mesigt litet skatepass sen E4-loppet och ville inte utsätta mig för en tävling utan att vara förberedd. Jag kunde ju ha kört det på klassiska skidor men varför? Hade ingen motivation och tyckte att det kunde vara skönt och kul att stå bredvid för en gångs skull. Trött såg jag till att bli på annat sätt!

Pigg som en lärka skuttade jag ur sängen kvart i sju och slängde på mig alldeles för mycket kläder och gav mig ut på morgonjogg. Planen var att springa ut till Skrylle där tävlingen skulle gå. Efter att ha joggat några kilometer konstaterade jag att jag kände mig oförskämt pigg så jag satsade på att trycka på lite hårdare än jag brukar göra på morgonen och satsa på en hyfsad tid på milen. Det var jätteroligt att springa och kändes så skönt! =) Kolhydratuppladdningen kvällen innan måste varit klockren! ;-) Blev ju ingen höjdartid, landade på 48 minuter, men för att vara innan frukost tycker jag ändå det kändes helt ok. Min bästa miltid, 47 minuter på Lundaloppet, hade jag inte varit i närheten av på träning innan loppet så jag tror och hoppas att det ändå visar på någon slags utveckling i rätt riktning. Synd att det är dåligt med löptävlingar framöver för att testa formen.

Fyra kilometer och en nerjogg senare och väl framme i Skrylle blev det banan, dusch och gainomax (jordgubb såklart!). Sen var det dax att hejja på i BIF-skejten. Det var lite blött och disigt men Gustaf gjorde ett bra lopp och vann tävlingen och totalsegern i Sydsvenska Rullskidcupen. Efter loppet serverades det korv och mos i klubbstugan i samband med prisutdelningen. Jag gick inte lottlös från prisutdelningen trots att jag inte tävlade idag. Jag vann trots allt den totala cupen i D21 och fick en pokal att pryda hemmet med! =)

Nöjda pristagare


Gustafs pokal pryder sin plats

Nu boken!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar