lördag 1 oktober 2011

Ski Team Skåne

Nu kan jag äntligen avslöja en rolig nyhet! Det är nämligen inte alls Gustaf, Rickard, Håkan och jag som varit och åkt i tunneln utan det nystartade "Ski Team Skåne". Ski Team Skåne har alltså äntligen tagit sina första stapplande tag på snö tillsammans på vägen mot evig lycka och framgång. ;-)


Ski Team Skåne är Håkan Huselius initiativ och en satsning på att få fram fler duktiga skånska skidåkare. Eftersom det inte direkt kryllar av skåningar som satsar på en skidkarriär (undrar varför?) har Gustaf, Rickard och jag haft förmånen att bli hans första adepter i ett försök att inspirera fler att satsa på skidåkning.

Superkul och sjukt peppande! Jag och Gustaf hade pratat länge om att vi skulle vilja satsa hårdare och mer seriöst på skidåkning så vi blev väldigt glada när Håkan berättade om sina idéer första gången. Tanken är att vi i teamet ska kunna peppa och hjälpa varandra framåt och hittills har det funkat väldigt bra. Vi är alla väldigt inspirerade bara av att få vara del av något så exotiskt som ett skånskt skidteam...;-) Tränings- och tävlingsplanering är i full gång och hösten och vintern är fullspäckad med olika aktiviteter.

Idag har vi varit i tunneln både på förmiddagen och eftermiddagen. Tanken var att vi skulle köra rullskidor på eftermiddagen, men vädret var inte så bra så vi valde att grotta ner oss i tunneln istället. Det blev mycket fokus på teknik även idag och jag har nog slagit personligt rekord i mängden diagonalåkning på en och samma dag. =) Jag körde en hel del balansövningar också. Jag är tydligen "vänsterbenad" för jag står mycket stabilare på vänster ben och har alltså åkt runt på höger ben och sett allmänt dum ut. Men skam den som ger sig! Bra balans verkar vara nyckeln till mycket när det gäller skidåkning...

Ja, det har jag ju förresten helt glömt att berätta. Jag lyckades klanta mig och få till en schysst vurpa igår på rullskidbanan. Superkul bana. Men asfalten var lika hård som överallt annars. Jag har lite problem att gå och lakanen kletade fast fint i såren i natt. Men skidor kan jag åka utan några större problem! (Dvs. i alla fall som tidigare.) 

Klantfia slår till igen

I morgon ska vi köra vårt sista pass i tunneln innan vi ger oss tillbaka hemåt till Skåne.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar