tisdag 25 oktober 2011

Morgonjogg och SkiErg

I morse kände jag mig redo att göra ett försök på en liten löptur. Jag bestämde mig för att springa innan frukost, fast en betydligt kortare runda än jag brukar. 5 km kändes som en lagom kom i gång-jogg för att se så att allt kändes ok igen. Sprang till botaniska och höll mig där. Ett varv är typ 1 km och det kändes bra att inte kuta iväg så långt utan att kunna avsluta och springa hem igen om det skulle kännas förjävligt.

Jag tänkte ta det väldigt lugnt, men på nått sätt omvandlades den tanken under uppvärmningen till att "man kan ju inte springa så himla lugnt om det ska vara lönt att bara springa fem kilometer..." Så det blev lite intervallbetonat med högre fart och puls på första halvan av varvet som går uppför och lugnare utför. Kul! Men eftersom jag klätt mig för ett lugnt och sansat pass blev jag minst sagt varm.  =)

Jag kan nog tänka mig att ligga och mala ganska många varv där någon gång! Det är så fint i botaniska, bra underlag att springa på och det blir lite meditativt att träna på varvbana sådär tycker jag. ("Sweden 12H roller" i somras tangerade dock gränsen för när det är njutbart...=))

Nu på kvällen har jag och Gustaf varit en sväng på Actic. Gustaf jobbade över och missade klubbpasset och jag bestämde mig för att hålla honom sällskap. En promenad till ljus och värme frestade mer än att ensam ta bilen och köra ut till Skrylle för ett blåsigt och mörkt utomhuspass. Och så hade jag hört rykten om att SkiErg äntligen kommit på plats och var sugen på att få köra lite. Vi började med vårt alternativa styrkepass kompletterat med några nya övningar. Bänkpress tex.


Det har jag inte kört sen högstadiet när jag var typ sämst i klassen på det. Den enda gympagrejjen jag var sämre på var den totalt värdelösa grenen "kast med liten boll". Efter styrkepasset testade vi SkiErg. Jag har testat den ett par gånger på Gerdahallen för längesen men fick aldrig till det. Tyckte bara att det var för jäkla tungt och konstigt. Men nu kände jag mig redo att ge det en ny chans. Och nu gick det mycket bättre! 3:or is the shit! Körde på tyngsta inställningen för att försöka få in rätt teknik. Måste lära mig slappna av mer och jobba mer på tekniken framöver men det ser jag faktiskt fram emot! SkiErg kommer bli en perfekt träningskompis i höst! =)

6 kommentarer :

 1. Härligt Fia, kör på i skiergen, 1000m intervaller är bra, gå in och kolla på skidforum i min tråd om skierg så kan du lägga upp när du maxxar på olika distanser! Tror faktiskt du kan slå Globe på en del! :)

  SvaraRadera
 2. Fan va lattjo grejer du verkar ha på ditt gym! På mitt känns det som att jag ska vara glad att de har fria vikter liksom...

  /Andreas

  SvaraRadera
 3. Rickard: Har spanat lite på listan så nu ska det jagas tider i höst minsann! =) Globe får nog öka takten lite om han inte ska få tjejpisk....;-)

  Andreas: Jepp, SkiErgen är "lattjo". =) Vad är det för tantgym du går på?

  SvaraRadera
 4. Vissnande Lövet - Kommunal Åldringsrehab, Gymping och Bingo.

  /Andreas

  SvaraRadera
 5. Aaa du Andreas. Ryck upp dig! Jag vet att du har lite åldersnoja men SÅ gammal är du faktiskt inte...;-)

  SvaraRadera
 6. Ser riktigt stabilt ut! Har lite Ågren att jag inte fixade kort på gymmet som har Skierg hos mig.

  Perfekt att köra om det är dåligt väder tex.

  SvaraRadera