söndag 23 oktober 2011

En kass träningsvecka

Eller snarare en kass "brist på tränings"-vecka. Det blev fyra hela dagar utan träning och två kassa pass som jag kanske borde stått över men ändå möslade mig ut på. Passet idag var ett sånt pass. Solen sken och det var en alldeles perfekt höstdag för en rullskidtur. Det gick helt enkelt inte att låta bli! Förkylningen kändes lite bättre idag; jag hade inte så ont i halsen och var inte så täppt i näsan längre men fortfarande oproportionerligt trött och slö. Men det blir man ju om man inte tränat på flera dar...=) Den där latmasken verkar samarbeta med förkylningar så för att vara på säkra sidan hängde jag på Gustaf ut på skateskidorna. Så här i efterhand borde jag nog kört klassiskt för jag var fortfarande inte alls i form och det kändes dubbelt upp segt när jag skulle försöka slita mig fram med min usla skateteknik. Uppför backen mot Rögledammar släppte dessutom stavarna i varje stavtag och jag tappade sugen totalt. Fan.

Någon som har sett min motivation?
Jag måste ha tappat den någonstans
 på Hardebergabanan...

Men tur i oturen är i alla fall att jag lyckats tajma in den här förkylningen rätt perfekt. De flesta tävlingarna är avklarade. BIF-skejten nästa helg har jag inga som helst förhoppningar eller förväntningar på. Kör jag den blir det nog på klassiska skidor, eller som ett rent träningspass. Och förhoppningsvis är jag pigg och frisk till Rollsborundan som går nästnästa helg som är den sista rullskidtävlingen för säsongen.

Tur i oturen nummer två är att jag och Gustaf lyckats planera in en social aktivitet som inte inkluderade någon form av träning i helgen. Inte illa! Däremot inbegrep den trevliga vänner, mycket god mat och goda drycker, musik och kortspel. (Jag drack faktiskt lite av Gustafs whiskey tidigare i veckan också för att kurera min förkylning. Eller mest för att det känns så skönt när den bränner i halsen...Ont ska med ont förgås..) I morse köpte vi bullar på St Jakobs stenugnsbageri och festade loss på till frukost och ikväll har vi ätit fransk fisksoppa, också den med ett riktigt gott levainbröd och hemgjord aioli.

Gott!

Nu måste jag verkligen kunna springa i morgon så att jag blir av med all extravikt som jag samlat på mig i helgen...=)

Jag tror faktiskt att skejen idag skrämde iväg den sista lilla förkylda latmasken för just nu känner jag mig friskare än på länge (kan även vara den alkoholhaltiga drycken som jag drack till maten som gjorde det jobbet...=)) Oavsett bådar det gott för veckan som kommer; jag är supersugen på att komma ut och springa.

4 kommentarer :

  1. Tack Lasse! Sprang en sväng i morse så nu är jag nog tillbaka på banan igen. =) Du tränar ju på som en galning nu. Måste verkligen gasa på om jag ska komma ifatt!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin blogg du har. Kul att du satsar så hårt! Ska bli spännande att följa ert SkiTeam. Vi ses väl på Rollsborundan, då blir det i alla fall lite damer att tävla mot. Ska försöka komma i form efter 2 veckors förkylning här. /Madde

    SvaraRadera
  3. Tack Madde! Du är verkligen en förebild! Jag är sjukt imponerad av din 20:e plats i Vasaloppet. =) Rollsborundan står på schemat ja, så om inget oförutsett händer och inga förkylningar spökar så ses vi där! Ser fram emot lite motstånd i D21 för en gångs skull. Lycka till med träningen!

    SvaraRadera