måndag 10 oktober 2011

Höstrullen 2011

Igår var det dax för tävlingen jag sett fram emot; Höstrullen som går på banvallen mellan Ulricehamn och Borås. 42 km flack stakning och äntligen skulle jag få lite motstånd i D21! Men icke; varken Majken Johansson Henaes eller Josefin Fhärm dök upp så det var bara att ladda om igen och förbereda sig på gubbjakt som vanligt. Tråkigt och oinspirerande.

Det var riktigt kyligt på morgonen och vi fick skrapa rutorna på bilen innan vi åkte iväg för att möta upp Håkan, Lotta och Lasse i Markaryd. Burr.

Kyligt!

Fin vy på vägen till Markaryd

På morgonen upptäckte jag att jag inte fått med mig mitt vätskebälte och skickade sms till Håkan och Lasse för att se om de kanske hade nått extra. Iphone tyckte att "Gonorré" var ett mer lämpligt ord att använda än "Gomorron". Gonorré Lasse! Vätskebältet löste det sig med i alla fall. Fick låna ett av Håkan.Jag var lite fundersam till hur det skulle gå att köra en masstartstävling på den smala banvallen och så här i efterhand är jag rätt nöjd att jag inte var med i de första stora klungorna. (Som tydligen inte bara hade det trångt i allmänhet utan även hade ett litet möte med tre hästar med tillhörande hysteriska ryttare på banvallen! Den allvarligaste incidenten drabbade dock Martin Ekwall som slet loss ett ledband i tummen efter att ha synat marken, men trots allt fullföljde loppet!)

Åkarna delades in i fem seedningsgrupper och starten gick relativt lugnt. Ganska snabbt blev det lite luftigare och jag hittade en lämplig liten klunga att köra med. Jag gjorde min beskärda del av arbetet och tyckte det kändes ganska bra. Kanske lite för bra? Borde kunnat pressa på lite mer än jag gjorde tycker jag. Lurigt det där, när tjänar man på att dra ifrån en klunga och när ska man hänga kvar? Hänga kvar var nog rätt i det här fallet för det var en väldigt svår bansträckning att rycka ifrån på. Efter ett tag började det gå lite väl lugnt och jag försökte trycka på och pressa upp tempot lite. Klungan tunnades ut och det slutade med att jag och Bo Tigerberg körde sista milen ensamma. Jag gjorde ett par försök att pressa upp tempot igen, men Tigerberg svarade bra...=)

Just här var jag i alla fall före! =)

Efter lite trixande på väg/trottoar svängde vi av och in på en väg som började med en brant uppförsbacke med grov asfalt. Det var jag helt oförberedd på. Hur länge kommer det vara så här? Jag började fumla lite med frånskjut och Tigerberg fick en lucka. Sen när det flackade ut igen och jag såg idrottsplatsen vi skulle in på försökte jag trycka på igen och komma ifatt, men det gick inte.

Jag fick se mig besegrad! Jag gick i mål på 1.50, 9 sekunder efter Tigerberg och 20 minuter efter vinnaren Tobias Westman. 2:a blev Anton Järnberg och 3:a Samuel Norlén. Lasse i klubben gjorde ett bra lopp medan övriga inte var helt nöjda med sina prestationer. Gustaf har tränat på som vanligt inför tävlingen eftersom han egentligen inte hade planerat att köra den. Han följde med för min skull eftersom jag gärna ville köra när jag för en gångs skulle trodde att jag skulle få konkurrens i D21. =( Håkan körde sitt första lopp (och sitt andra pass någonsin) på kraftstaven. Han var inte helt övertygad. Eller inte alls övertygad skulle jag säga...Ska bli intressant att se fler utvärderingar framöver! Rickard har jag inte så bra koll på eftersom han försvann hem till mormor i Borås på söndagsmiddag direkt efter tävligen. ;-) Vad jag förstått var han lite rädd på slutet när det gick utför och var knixigt och förlorade ett antal placeringar där. Annars tror jag att han gjorde ett ganska bra lopp igår!

Jag fick placering 53 av 80. Inte bra. Inte dåligt. Ett lite lagom medelmåttigt lopp på alla sätt och vis...

Mitt lopp i siffror:
Sträcka: 42,09 km
Tid: 1.50.16
Maxfart: 34,7 km/h
Medelhastighet: 22,7 km/h
Medeltempo: 2:38 min/km
Maxpuls: 167 (94% av maxpuls)
Snittpuls: 157 (89% av maxpuls)

Nu väntar en lite tuffare start på vecken innan jag ska ladda om inför nästa helgs tävling:
- Den fantastiska BIF-rullen! =) (Som min klubb, Björnstorps IF, arrangerar...) Det ska bli skönt med en tävling på hemmaplan för en gångs skull!

7 kommentarer :

 1. Men va, kom varken Josefin eller Majken! Vad tråkigt. Men på söndag, då får du i alla fall en tjej bakom dig i resultatlistan, för då kommer jag! ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, det var trist. Kul att du kommer på söndag! =) Hoppas det dyker upp fler tjejjer! Hur känns det med nya skidorna?

  SvaraRadera
 3. Nya skidorna är jätteroliga att åka på, men läskiga. Lite vingligare och hårdare än mina andra, så jag blir tröttare i benen. Och det känns som att de är lite mer avancerade än vad jag är... De skulle kunna bra mycket snabbare än dess ägare liksom. Men jag kanske kommer ifatt snart. :)

  SvaraRadera
 4. Blev tyvärr förkyld dagen innan så det var därför jag inte kunde köra :-( tänkte åka dit och titta/hejja men då undrade Tomas om jag inte ville följa med till England och titta på när han körde final i engelska ligan. Och det frestade lite mer med ett par dagar i London/Poole än Borås/Ulricehamn faktiskt ;-) Lovar att komma till start nästa gång!

  SvaraRadera
 5. Aha! Vad synd att du blev sjuk, men jag förstår att du valde London framför Borås/Ulricehamn! =) Frisk igen? Hur går träningen? Ramsau såg fint ut. Lite finare än betongen i Torsby. ;-) Hoppas på att kunna åka dit någon gång!

  SvaraRadera
 6. Therese: Javisst är det kul! =) Jag tycker att tävlingskidorna känns mer stabila än mina vanliga skidor så det är kanske bara en vanesak? Känns nog bara vingligare för att det går fortare? Du kommer säkert ifatt dem snart! =)

  SvaraRadera
 7. Jadå, det var som tur var bara en tvådagarsgrejj så nu tutar & går träningen igen! Precis som det ska vara :-) Härligt att träna ute nu när det börjar bli lite kallare/mer syre i luften! Och snart är det vinter.. :-)
  Ramsau var magiskt! Kommer garanterat åka dit nästa år igen, och då försöka få med mig sambon. Mattias har ett tjejläger i Mora-trakten i Januari så funderar lite på det också. Det verkade riktigt roligt faktiskt.

  Skall faktiskt upp till Torsby jag också i December i ett par dagar med min ungdomsgrupp. Får hoppas det finns natursnö där uppe då så man slipper köra alla pass i tunneln. Tycker relativt jätteilla om luften där inne..
  Hoppas allt går bra med din träning också! kram

  SvaraRadera