torsdag 13 oktober 2011

Intervaller, teknikträning och äventyrslöpning

I måndags var det riktigt trist väder och jag och Gustaf bestämde oss för att skippa klubbpasset och köra ett inomhuspass på gymmet istället. Vi värmde upp med lite rodd innan vi gick vidare med styrketräningen. Vad kul det var att ro! Fick till draget bättre än vad jag kommer ihåg från sist jag körde (säkert mer än ett år sen) och kunde köra på ganska fort. Kan nog vara ett bra komplement i höst/vinter.

Efter det körde vi ett rent benpass eftersom våra överkroppar var helt förstörda efter helgens tävling...=) Och sen som grädde på moset avslutade vi med 4x4 intervaller. Gustaf på crosstrainer och jag bredvid på löpband. Körde nog på lite onödigt hårt, men det kändes bra och kul att springa på löpband. Det är fascinerande hur mycket man hinner återhämta sig under de där två vilominuterna. Tänkte nästan ge upp efter tre intervaller men efter vilan var jag redo att gå på det igen. Det är så mycket lättare att kämpa vidare trots att man egentligen inte vill när man har någon bredvid som driver på.

I tisdags vilade jag. Jag hade grejjer jag behövde få klart på kontoret och hann inte till stavlöpningspasset. Var inte speciellt träningsmotiverad heller och tror att en vilodag gjorde mig gott. 

Igår körde jag mitt första pass på väldigt länge i grupp 2 på klubbpasset. Gustaf höll i teknikträningen och vi ville inte behöva stå och vänta på varandra efter passet. Och så behöver jag verkligen mer balans- och teknikträning för att bli bättre, så det passade alldeles utmärkt. Gustafs plan var att köra ett rent teknikpass och sen avsluta med backintervaller för de som ville. 

Vi började med att köra olika övningar utan stavar; diagonalåkning, utfall, frånskjut. Sen övningar med stavar och sist ren stakning uppför lite brantare partier. Det var nyttiga övningar och alla i gruppen gjorde stora framsteg under passet. Kul att se! 

Efter all teknikträning var det sen dax för intervaller i mörkret. (Jag hade glömt pannlampan.) Alla hängde på även på intervallerna (kanske mest för att de inte var säkra på att hitta tillbaka till Skrylle =)) Jag fick sparring av en kille som var riktigt snabb på frånskjut och som kommer kunna staka ännu snabbare om han bara ser till att byta ut sina alldeles för korta stavar. Jag körde på 3:or och var nära maxpuls under intervallerna. Jag är så nöjd med mina tröga skidor men jag var lika nöjd när alla var ense om att fyra intervaller fick räcka, och inte sex som Gustaf först tänkt.

Sammanfattningsvis var det alltså ett mycket bra pass. Först mycket teori och teknik för att avsluta med att köra röven av sig uppför Sandbybacken...=)

Jag kände mig pigg och träningssugen i morse och stack ut och sprang en sväng innan frukost. Jag var dock ovanligt hungrig på morgonen så jag svepte i mig lite sportdryck innan jag stack ut. Det var en fantastiskt fin höstmorgon! Botaniska är så himla fint nu och jag tänker varje gång jag är där att jag borde ha kameran med.

Jag har inte några standardrundor nu sen flytten utan springer lite på måfå. Där jag tycker det ser fint ut, där jag inte sprungit innan, dit näsan pekar. Det blir ett litet äventyr av varje löppass...Idag blev det lite längre än jag först tänkt av just den anledningen...=) Sprang ett litet extravarv i kvarteret när jag konstaterade att jag var nära 14 km.

Resten av dagen idag har jag varit väldigt trött. Imorgon blir det nog bara ett kort rullskidpass, kanske på tävlingskidorna, som uppladdning inför helgens tävling.

Nu ska jag göra mig fri från datorn för en gångs skull och läsa lite i mitt senaste bokköp: "Born to run".


(När kommer "Born to roll"? Ett passande namn på Tobias Westmans självbiografi kanske? )

Sluttramsat för idag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar