fredag 7 oktober 2011

Första löppasset i mössa

Äntligen morgonlöpning! Eller ja...löpning och löpning. Snarare en mysjogg skulle man väl kunna säga. Fast mer segt än mysigt egentligen. Jag var riktigt höstburrig när jag gick upp på morgonen och när Gustaf kom in efter en kort morgonjogg hade han både mössa och vantar på. Eftersom planen var att ta det riktigt lugnt följde jag hans exempel och ekiperade mig på samma vis.Det var skönt väder, om än lite blåsigt, en fin runda längs ån vid Klostergården/St Lars, men ack så segt. Hade ändå ätit lite müsli och mjölk innan jag gav mig ut istället för att springa på helt tom mage som jag brukar göra. Planen var att ta det riktigt lugnt och jag försökte hålla mig runt 80% av maxpuls. Tråkigt.

Jag är peppad att komma igång och köra mer intervaller igen efter att ha blivit påmind om intervallträningens excellens i både Runner's World och på Erik Wickströms blogg. Så efter söndagens tävling väntar en ny träningsera. Det blir mer löpning och mer intervallträning både på platten och i backe.

Jag har kört mer intervaller i perioder. När vi bodde på Norra Fäladen hade vi en bra backe som vi körde korta intervaller uppför och jag kommer ihåg att jag var så fascinerad av hur fort det gav resultat. När jag sprang intervaller på bana med klubben tyckte jag också att det gick framåt fort. Kanske lite för fort dock för då kom en massa konstiga problem med lår och knä som är helt borta nu när jag inte sprungit på bana alls...

På senaste tiden har jag sprungit alldeles för lite, och när jag väl springer är det ganska långa pass. Gärna på morgonen innan frukost och oftast runt en timme. Nu blir det andra bullar! Jag kommer fortsätta med mina "myspass" på morgonen, men ska komplettera med fler intervallpass. Både på crosstrainer/löpning/rullskidor/SkiErg. Jag ska fundera lite och försöka knåpa ihop ett förslag på nytt träningsupplägg i helgen...

Helgen blir lugn eftersom det är tävling på söndag. Ev. kör jag ett litet kom-igång pass på rullskidor i morgon. Vi ska upp till mina föräldrar imorgon och jag hoppas att vi hinner ut en sväng i skogen med Gösta också. På kvällen ska vi fira far min som fyller år.

Pappa är en lustig prick som inte rör sig i onödan. Han brukar ofta påpeka att jag och Gustaf är helt från vettet som tränar som vi gör och åker Vasaloppet och sådär...Fast lika mycket som han idiotförklarar oss skryter han om oss bland vänner och bekanta.  =)

Jag fick förresten mitt första sms någonsin från honom under helgen i Torsby.
"Har ni det bra? Ta inte ut er aldeles! Mvh pappa" 
(Stavfelet skyller vi på att han är dansk...)
Min syster hade tydligen haft sms-utbildning med honom dagen innan och gett honom i läxa att skicka ett par sms så att han inte glömde bort hur man gör. Mamma hade blivit lika förvånad som jag när hon fick ett sms när hon var på jobbet som sa "Ha en bra dag!" =)

Nu är det lunchdax!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar