tisdag 24 april 2012

Summering v.16 - 10,5 h

Måndag: Klubbträning rullskidor distans (På tvåor. Lugnt med insprängda intervaller.) 37,6 km 2h 39m
Tisdag: Vila
Onsdag: Klubbträning teknik/balans på skate följt av intervaller (ca. 900 m utför resp. 700 m uppför med aktiv vila mellan.) Totalt 2h 12m 
Torsdag: Intervaller bana (14x200m med drygt 1 min vila) 1 h 10m inkl. uppvärmning
Fredag: Vila
Lördag: Myspass på skate 26,5 km 1h 45 min
Söndag: Morgonjogg innan frukost ca. 1,5 km / 15 min (med Gösta) + 8 km/47min. På kvällen styrketräning överkropp följt av 4x4 på crosstrainer.

Total ca. 10,5 h

Trots två vilodagar och bara en dag med dubbla pass kände jag mig ganska nöjd och trött efter veckan. Långpasset i måndags, riktigt bra intervallpass både på skate och på bana och morgonjoggen i söndags gjorde sitt! =) Det finns två kandidater till utnämnelsen "Veckans roligaste pass": intervallpasset på skate och intervallpasset på bana. Jag märker en stor skillnad i syreupptagningsförmågan på banlöpningen jämfört med förra året och det känns riktigt roligt att känna att träningen ger resultat. Fast eftersom min vad fortfarande strular när jag springer och skatepasset var det bästa jag någonsin genomfört vinner skatepasset med liten marginal!

Jag har inga som helst tvivel om att konditionen har förbättrats avsevärt sen jag började köra mer intervallträning. Vad bra att något som är så kul och tidseffektivt även ger bra resultat! =)

I söndags sprang jag premiärturen i mina nya Asics. Skorna var det inget fel på men min vad var inte alls bra...=( Fattar inte vad det är med den. Jag hade fula benvärmare på, försökte jogga försiktigt och stannade och stretchade/masserade den flera gånger. Efter några kilometer började den fungera igen men fram tills dess kunde jag knappt ta mig framåt. Konstigt. Funkar bättre när jag väl är uppvärmd och blir inte värre av att jag springer verkar det som så här långt. 

Styrketräningen i söndags kändes i alla fall bra och tar jag det bara lite lugnt framöver tror jag att axel/armbåge är under kontroll. Har inte haft några känningar alls det sista men tar det lite lugnt på gymmet och kör mina specifika rotatorcuff-övningar. (Och så har jag blivit mycket bättre på att inte sitta statiskt vid datorn för länge utan att göra lite bakåtrull med axlarna eller resa mig och gå en sväng lite då och då.) I söndags vågade jag mig på att testa att köra lite dips och pull-ups. (Till skillnad från breda chins som jag brukar köra hade jag istället händerna smalt mot varandra i det inre greppet.) Gustaf påminde mig om att vara noga med att behålla spänningen och inte släppa efter helt i bottenläget. Det är inte bra för axlarna! Vi körde dipsen efter att ha kört latsdrag vilket ju inte är helt optimalt, men jag gjorde i alla fall 15 st kontrollerat och fint och utan några känningar i axeln. Härligt! =) 

Veckans tyngsta pass var det sista intervallpasset på crosstrainer efter styrketräningen. Jag fick sänka motståndet för att orka få upp pulsen och det var kämpigt med motivationen. Men det var riktigt skönt när det var över som vanligt! =)

Nu: ny vecka! Nya tag!

Den här veckan började bra med ett långpass på 37 km med klubben. Vi var ett gäng som körde skate och ett gäng som körde klassiskt. Det var fint väder, vi körde en rolig runda och det var lika trevligt som vanligt på klubbpassen. Det är svårt att ge sig ut och köra så här långa pass själv men med sällskap går det lättare.

Håkan påpekade precis som Gustaf gjort tidigare att jag måste försöka jobba mer med benen i växel tre. Jag försöker tänka på det men på slutet igår var jag så förbannat trött i benen och i största allmänhet att det inte gick något vidare. Jag hade ätit alldeles för dåligt till lunch och innan passet och det märktes på slutet. Men trots allt är jag nöjd med att jag börjar kunna ta mig framåt lite snabbare och lättare på skate! =) Måste vara den perfekta sommarsporten....

Åh, jag längtar efter sommaren!

Fast först: Landsjön runt i befarat pissväder på söndag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar