söndag 1 april 2012

28 km löpning på Skåneleden

Ja, lite hastigt och lustigt blev det så att jag hängde på det där härliga initiativet som Louise tipsade mig om:

Hej Fia! 
Tack för en rolig och inspirerande blogg :) Lite sent men vill du hänga med på långpass så är vi ett gäng som kör runt Häckeberga imorgon https://www.facebook.com/events/261110740640049/  Lycka till med träningen!

 / Louise

Klart jag vill! Det krävdes inte många minuters fundering innan jag bestämt mig för att ställa väckarklockan lite tidigare än planerat den här söndagsmorgonen. =) När jag fick meddelandet igår kväll hade jag hunnit dricka en och en halv starköl men kände mig rätt nöjd med det och hade inte planerat att dricka så mycket mer. Nu fick jag ytterligare en bra anledning att inte göra det. =)

Sofie och Jakob var över på middag och vi hade en riktigt trevlig kväll (och kolhydratsuppladdning! ;-)). Jag och Gustaf hade tagit oss vatten (ett antal kubik sådant!) över våra huvuden när vi planerade middagen. Vi började förstå det när det tog 1,5 h att handla och förvarnade våra gäster om matexperimentet som väntade. Men med Sofie och Jakobs hjälp lyckades vi tillslut få ihop dumplings, färska och friterade vårrullar och marinerade kycklinglår med sesamfrön. Efter lite passionsfruktssorbet och en chokladkaka till kaffet var kolhydratsuppladdningen fulländad!

Jag sov bra (som alltid efter ett par öl! =)) och vaknade utvilad en bra stund innan väckarklockan (tillika Iphonen) ringde. Det var bara att ge upp alla planer på att försöka somna om. Jag var lite smått nervös för dagens aktivitet och lite fundersam på hur jag skulle göra med frukosten. Jag tycker magen brukar strula om jag äter för nära inpå löppassen. Mina morgonpass springer jag alltid innan frukost. Men jag såg till att äta vid halv åtta, två och en halv timme innan "starten", och hoppades att det skulle funka. Nemas problemas! En tallrik fiberhavregrynsgröt med banan, hackad mandel och lite mjölk fick räcka. Och så en halv grapefrukt på det. När jag borstade tänderna kom jag på att det kanske kan vara en bra idé att dricka lite vatten innan också...;-)

Jag är ju ingen rutinerad distanslöpare och började fundera på hur tusan jag skulle få med mig alla prylar som man kan behöva på långpass som det här. Jag packade mitt stora termobälte som jag haft på rullskidor och skidor i vinter och fick ner allt som man kan behöva. Energibar, en liquid, telefonen och sportdryck. När jag joggade bort till bilen kunde jag dock direkt konstaterade att det inte gick något vidare att springa med den så jag bytte plan och satsade istället på att springa med mitt vanliga vätskebälte med flaska och bara en liten ficka.

Energibar och liquid eller Iphone var valet.

Jag kände mig "naken, rädd och exposed" men kan i efterhand konstatera att jag klarade mig alldeles utmärkt utan telefonen. Fast det hade varit kul att kunna fota lite längs den fina leden som vi sprang i det härliga vädret.

På parkeringen innan start

Jag var lite osäker både på formen och hur snabba övriga deltagare skulle vara och hur mina ben skulle hålla för den här chockstarten på mitt nya löparliv. Men det gick över förväntan! =) Förutom ett antal felspringningar när vi missade ledmarkeringarna för att vi hade fullt upp med att prata med varandra och titta var vi trampade inträffade inga större missöden. Jag hade lite känningar i knäna, framförallt när vi sprang utför efter ca. 2 mil, men det kändes ändå helt ok. 28 km och 2.55 landade vi på.

Vi var ett gäng som höll ihop i en klunga större delen av sträckan. Tur. Annars hade jag nog varit ute där i skogen fortfarande och bittert ångrat att jag inte hade telefonen med...=)

I bilen på vägen hem började det regna lite smått och nu är det riktigt grått och blött här i Lund. En himla tur vi hade med vädret med andra ord.

Louise och jag efteråt.
Stiliga byxor vi har! =)

Stort tack till Louise som hintade om det här trevliga arrangemanget och till initativtagarna Mikael Björk/Stigarna  och Daniel Erman. Det här blev en väldigt bra söndag på alla sätt och vis! =)

2 kommentarer :

  1. Kul att du hängde på idag med så kort varsel! Du såg stark ut och hade lätta steg hela vägen! Inga problem där! :)

    SvaraRadera
  2. Verkligen - det är bara att ge sig ut i spåret! Så kul!

    SvaraRadera