måndag 10 september 2018

Första pappaveckan och förkyld

Då var den första pappaveckan slut. Måste säga att det gått över förväntan :). Dock är det ju bara tre dagar som jag är själv med Lilo över dagen. Hon brukar vakna pigg och glad runt 6-7 på morgonen. Då är det ingen idé att ligga kvar i sängen längre! ;-) Hon är ganska nöjd på morgonen också så då kan hon sitta i vagnen medan jag gör frukost och fixar lite. Annars gäller det att sysselsätta henne på ett eller annat vis. Hon älskar när man hjälper henne att stå upp så att hon får vingla omkring lite, då skiner hon upp i hela ansiktet. Hon är väldigt nöjd också när man bär omkring henne och hon får titta på saker. Hon har sovit ett par gånger under dagen också, ca 30-45 min kanske. Inga större konstigheter alltså. :)


Som jag skrev i rubriken så har jag haft en lättare förkylning denna veckan också. Jag började känna i halsen förra söndagen. På ett sätt har det varit skönt att inte känt någon träningspress nu första veckan. Det blev en promenad i tisdags och en i torsdags med vagnen. S.k powerwalk! ;-) Kanske kan ha nytta i ultraloppen av att kunna ha en högre gå-fart?

I lördags mådde jag betydligt bättre, inget halsont, bara snorig. Då tog vi löparvagnen till handlaren i Våmhus och förtidsröstade. Tydligen är det inte så många som tänker som jag men jag är glad att jag la min röst för miljön.


Nöjd skit i vagnen!


Igår körde vi favoritbacken upp till toppstugan i Grönklitt. Jag fick sällskap av Ulf och Thomas. Jag körde tröskelfart och använde benen. Låg runt 167 i snittpuls. Det kändes bra och var riktigt kul att träna efter en veckas vila! :) Fia hämtade oss på toppen och skjutsade ned oss, sen var det hennes tur!

In i dimman!


Fia


Så skönt att köra förbi det strecket!


I eftermiddag blir det skejtintervaller på rullskidbanan i Hemus innan kvällens pass med Team Nordic Trail! Troligen blir det tröskel idag också, behöver bli helt snorfri innan jag kör max. Förra veckan hade vi prova-på vecka och det var galet så mycket folk som dök upp! Över 40 kom till passet och det verkar ha varit lyckat för vi har fått många nya medlemmar. :) Till helgen kommer min mamma och syster och hälsar på oss. I övrigt så är planen att få till lite mer mängdträning denna veckan.

Lite annat att leda 40 pers jämfört med 10!
Tur man varit kompaniidrottsledare. ;-) 

Teknik


Lite styrka efter intervallerna

TNT Mora!

söndag 2 september 2018

Sommaren 2018 - av Adam

Sommaren för min del denna sommaren har bestått av jobb, träning och en ny sak, familjeliv! Det finns bara 24 timmar på ett dygn och de väljer man själv vad man ska lägga dem på. Lägger man till något så är det något annat som får tas bort eller förkortas. I mitt fall har det varit en bebis som lagts till. Vad har jag då plockat bort? Viss del träning. Men tack vare att Fia varit hemma och låtit mig gå upp tidigt på morgonen och tränat efter jobbet vissa dagar har den ändå blivit helt okej! De flesta veckor har jag jobbat 10:00-18:00 och då går det att få till ett bra distanspass innan jobbet om man går upp i tid. Om man dessutom använder transportsträckan till jobbet som träning så tjänar man en del tid. Jag har också försökt att träna på min lunchtid som varar en timme. Dessa dagar har jag haft med min en smoothie eller något lätt och förberett som jag kan få i mig snabbt. Det som jag tagit mest tid från är avkopplingen på kvällarna och sömn till viss del. Att ta hand om en nyfödd unge är ett heltidsjobb och man kan absolut inte räkna med att huset är städat och att maten lagad alla dagar man kommer hem. (Även om de varit så många gånger! :)) Sömnen har som sagt också blivit ett par timmar mindre vilket märks lite på orken och återhämtningen. Överskottsenergi vet jag inte vad det är just nu. ;-)

Vad som skett i sommar tänkte jag beskriva med lite bilder o lite färre ord:

Det var snö kvar i Grönklitt ca en vecka efter förlossningen.
Den sjuka värmen och inga köldgrader på nätterna gjorde
att snön blev för lös att åka på ganska snabbt.

Morgonjoggar med dopp i tjärnen Musi blev det många av.

Fias första träningspass efter förlossningen!

Pretty damn cute!

Orsabajk'n på midsommarafton. Fias första tävling för säsongen.

Vår kommande barnpassare. :)

Sommaravslutning med Team Nordic Trail hemma hos oss.

Slut på toppen av Grönklitt. Fia hade ju saknat kräkintervaller
såååå mycket! Kanske glömt lite hur jobbigt det var med? ;-)

Rullskid SM i Helsingborg! Sprint och 20 km distans.
Riktigt nöjd med distansloppet men sprinten kommer
jag aldrig nämna igen!

Utflykt på Kullaberg med Fia, hennes mamma och morföräldrar.

Gesunda mountain challenge; en löpartävling upp till toppen
på Gesunda. Hade problem med magen o spydde efteråt men
lyckades persade med 30 sek ändå!

På Ultravasan anordnade vi en egen Team Nordic Trail
kontroll där vi bjöd löparna på öl, cola, godis, chips m.m :)

Fia fick i sista minuten hoppa in på sista sträckan på Vasastafetten

Fia har backpass med Team Nordic Trail!

Vi har engagerade medlemmar i TNT! ;-)

Lilo får lite fjällvana!

2XU Idre fjällmaraton. 46 km och väldigt nöjd med resultatet!

I morgon börjar min 4 månader långa föräldraledighet! Ska bli väldigt spännande att se hur det går! :) Är skönt att Fia bara ska jobba 3 dagar i veckan. Det ska nog gå att pussla ihop vardagen så att både Lilo och träningskontot får sitt! ;-) Med denna videon är hon sysselsatt i 20 min i alla fall så då kan jag köra lite styrka hemma. Problemet är att då är låten sätter sig på huvudet resten av dagen...


Kanske kommer jag ha lite mer tid framöver att uppdatera bloggen om mitt kombinerade pappa/träningsliv? Vi får se! :)