tisdag 30 juli 2013

Paddling i Rönne å

Jag sitter däckad i soffan efter dagens paddlingstur. Gustaf är i Malmö och umgås så där som bara män kan. (Kvällen kommer enl. utsago att inkludera kött, öl, biljard och dålig actionfilm på bio).

Jag borde ju sitta hemma och virka men jag passar på att blogga lite om dagen istället. 

Jag och Gustaf började paddlingen strax innan lunch idag vid Djupadalsmölla, strax utanför Ljungbyhed. När jag ringde i morse och frågade om de hade några lediga kanoter fick jag positivt besked och info om att vi skulle kunna paddla till Riseberga, 7 km från utgångsplatsen. Jag berättade att vi snarare hade siktat in oss på att paddla till upphämtningsplatsen vid Brukshundklubben och fick besked om att det skulle ta runt 5 timmar och att kanoten var tvungen att vara på plats vid upphämtningen klockan fem. Så vi satte fart och packade ihop oss och gjorde oss redo för avfärd. Gustafs pappa skjutsade ut oss till Djupadalsmölla där vi hämtade ut vår kanot. 

Vi la min ryggsäck i en svart soppåse, tog på oss flytvästarna och satte av med sikte på att hinna fram i tid. 


Gustaf gillade fickan på flytvästen som passade perfekt
till en "powerking" och ett paket ballerina

Tre timmar senare kom vi fram till Brukshundklubben efter en skön paddeltur som inkluderade lunch- och fikapaus, "bredställ" i en minifors och vatten i kanoten, förlust och återfinnande av Gustafs flippflopp, närkontakt med badade kossor och vadande fiskare och återkommande besök i vassen. 

Sjökor?

Skånsk djungel

Vi ringde upp uthyraren och fick ok på att paddla vidare till Forsmöllan, drygt 7 km längre ner längs ån. Efter 4 timmar "effektiv" tid och 24 km senare drog vi upp kanoten strax innan Forsmöllans kraftverk och stapplade i land. Det var lite stelt att kliva upp ur kanoten efter att ha suttit där i ett antal timmar. Gustafs snälla far kom och hämtade oss och sen åkte vi inom Ljungbyhed där Gustaf körde tre set bänkpress och några dips (inför sin manliga date) och tog en dusch innan vi åkte ner till Lund igen. 

Och här sitter jag nu orörlig efter att ätit kvällsmat (välmicrade rester med okänd ålder). Jag är lite yrslig/sjösjuk som vanligt efter båtfärder och har haft en skum känsla i halsen senaste dagarna. Jag tror minsann att jag byter ut det tilltänkta kvällspasset mot popcornätande i soffan. ;-) 

måndag 29 juli 2013

Bananas!

Ett litet tips så här i sommartider:

Jag är smoothiefantast, särskilt nu på sommaren, och senaste veckorna har jag börjat frysa in bananerna innan jag gör smoothie på dem. Det blir som bananglass när man mixar dem. Gott! Perfekt även när man köpt på sig en drös bananer och inser att man inte kommer hinna äta upp dem. 

Annars är det inte direkt något avancerat recept. Bara vaniljyoghurt (ja, jag vet att den innehåller socker men det skiter jag i), frysta hallon, blåbär och så fryst banan som mixas. Ibland tar jag i fryst mango och skippar blåbären. Snabbt och lätt. Kallt och gott!


söndag 28 juli 2013

Första träningspasset på 4:or

Jag hade träningsvärk i både ben och överkropp efter fredagens 15 km löpning och gympass....

Vad göra?
- Testa Gustafs eaglefyror såklart! ;-)Varken intervaller eller distanspass lockade så istället för att köra ett "mellanmjölkspass" på treor bestämde jag mig för att passa på att testa Gustafs eaglefyror. (Gustaf själv vilade eftersom han skulle spontanspringa 3000 m på en tävling idag tillsammans med sin bror.) Jag tänkte egentligen bara sticka ut en timme på flyget i Ljungbyhed och känna efter lite hur de kändes men det var så kul och skönt så jag fortsatte lite till. Det var härligt trögt men inte riktigt så trögt som jag väntat mig.

Den stora skillnaden är att man inte får något gratis. Man får staka på även utför och får inte den vilan utför som man får på lättare hjul. Som Gustaf konstaterade: "Man längtar efter uppförsbackarna när man kör klubbpass på fyrorna. När det går utför susar alla bara iväg...." Det blev mest stakning trots allt men jag passade på att öva diagonalåkning både på flacken och i alla backarna och körde en hel del frånskjut i motluten också. Benen var trötta men kändes ändå starka. En känsla jag haft även på löpningen sen jag fick lite mer rutin på benträningen på gymmet.

Det var rätt pass att köra i går; kul att testa något nytt! Jag blev helt kär i Gustafs skidor. De var riktigt bra för diagonalåkning och jag kände mig mer bekväm i diagonalåkningen än jag någonsin gjort på rullskidor.

Summa summarum: Ett riktigt bra och kul styrke- och teknikpass!
  • Tid: 90 min
  • Sträcka: 20,97 km
  • Snitthastighet: 13,3 km/h

Konstrasten var total när jag gav mig ut på ett distanspass på tävlingsskidorna idag. :)
  • Tid: 123 min
  • Sträcka: 42,53 km
  • Snitthastighet: 20.6 km/h

Jag körde en runda hemma hos mamma och pappa som jag trodde skulle funka bra på tävlingsskidor. A1-tempo med fokus på teknik och bara stakning. Jag inbillar mig att tekniken funkar bättre på tävlingsskidorna än tidigare men jag hade ju inget att jämföra med så jag vet inte. Ska försöka få till några fler pass på dem innan Jönköping. Jag kände mig ganska trött i kroppen och hade grym träningsvärk i triceps efter passet på fyrorna. Fick lite ont i höger armbåge i början men det släppte efter några kilometer. Vädret var härligt klibbigt och svetten flödade och jag hade kunnat dricka dubbelt så mycket som jag hade med mig. Sista kilometerna körde jag och tänkte på allt gott jag skulle dricka när jag kom hem. :)

Väl hemma mötte mamma mig med en Grape Tonic som jag bälade i mig med välbehag. ;-)

Och så en öl, grillat och glass på det och kvällen är fulländad!

torsdag 25 juli 2013

Lat eller sliten, det är frågan...

Dagens träningspass hade ingen hög wowfaktor direkt och jag bestämde mig (efter att ha sprungit en timme ;-)) för att ta en vilodag idag.

Lagning av vattenläcka utanför lägenheten tajmad
lagom till jag skulle slöa på soffan...

Planen var egentligen att sticka upp till gymmet för dagens andra pass men när jag satt helt apatisk hemma i lägenheten och konstaterade att det enda jag var sugen på när Gustaf pratade om att gå till gymmet var att gå och lägga mig på de blåa mattorna i stretchhörnan bestämde jag mig för att stanna hemma.

I måndags körde jag klubbpass på rullskidorna som vanligt. Drygt 4 mil och 2,5 timme landade passet på. Jag kände mig lite sliten efter helgens festligheter men det gick ändå helt ok. Jag körde på treor som vanligt men använde benen mer än vanligt. Jag körde diagonalåkning eller frånskjut i de flesta backarna. "Vildsvinsbacken" stakade jag dock uppför. Gustaf körde på treor som omväxling till sina tröga eagle och vi stakade sida vid sida uppför. Enda skillnaden var att jag hade 94% puls vid "målgång" på krönet och Gustaf knappt var anfådd. ;-) Men det kändes riktigt bra trots allt.

I tisdags sprang jag och Gustaf intervaller i Stadsparken innan lunch. 5 varv (a ca. 900 m). Det var kul med sällskap och visst pressade jag mig mer än när jag springer dem själv. På gott och ont. Gustaf sprang första relativt långsamt och sen på andra försökte jag nog omedvetet hålla samma avstånd till honom. Vilket resulterade i en alldeles för snabb intervall (3:46 tempo) och en tuff fortsättning på passet. Jag var mest nöjd med att jag sprang alla fem.

Utsikt från ryggläge i Botaniska i Lund
Vila innan dagens andra pass

På kvällen körde vi ATC:n som vanligt. Jobbigare än vanligt. Jag fick mjölksyra i låren under uppvärmningen ute och insåg att det inte skulle bli något myspass direkt. Till på köpet körde vi den "andra" varianten av passet som går ut på att man kör 45s på varje övning (istället för 30s som vi kört senaste gångerna). Det var inga luriga övningar den här gången så det blev väldigt effektivt och apjobbigt.

Perfekt uppladdning inför en heldag på stranden! :)
Hela dan i går låg vi och göttade oss i solen på stranden i Lomma. Jag har lite att jobba på för att bli av med shortsbrännan. ;-) Kolhydratuppladdningen inför kvällens rullskidpass bestod av stekt sill, potatismos, marinerad lök, senapsdressing och lingon. En riktig höjdare! Och sen obligatorisk glass från Lomma Glassfabrik på det. Citronglassen vann.

Vi var inte sådär överdrivet sugna på att sticka iväg och träna när vi kom hem. Men det var bara att bita ihop. Tävlingsskidorna skulle rastas och det såg jag i alla fall fram emot. Jag hade som plan att följa med och känna efter hur det kändes och bara glida omkring lite lätt om det inte kändes ok att köra intervallerna. Intervaller blev det såklart.

Vi testade ett nytt intervallvarv och tröskelintervaller var planen. Det visade sig dock att det blev lite för kort för mig och Gustaf som körde på tävlingshjul men det fick duga den här gången. Mitt syfte med passet var mest att komma igång och hitta känslan på tävlingsskidorna som jag inte stått på på en evighet. Det är riktigt kul med farten men lurigt med tekniken i överfart. Snabbaste intervallen snittade jag 28,4 km/h och maxade på 32 km/h. Visserligen flackt, medvind och fin asfalt men det ger ändå en indikation om hur mycket mer lättrullade hjulen är. Stor kontrast mot all körning på treor sista tiden.

Och så var det dagens pass. Vi lullade iväg hemifrån vid halv ett efter en sen frukost men utan att ha ätit lunch. Efter uppvärmning ner till Gastelyckan fick jag den första lektionen i serien "Bli en bättre löpare" av Gustaf. Gustaf tävlade, som vissa av er känner till, som junior i medeldistans och han har stenkoll på alla löpskolningsövningar. Om vi bara lyckas hålla sams under lektionerna kan det nog bli riktigt bra! ;-)

Jag blir så frustrerad när jag inte fattar övningarna och min kropp inte vill göra som jag vill men övning ger som bekant färdighet. Mycket av mina svagheter på löpningen tror jag dessutom hänger ihop med mina svagheter när det kommer till diagonalåkning.

Efter löpskolningen skulle Gustaf springa ett snabbdistanspass men jag kastade in handduken innan jag ens försökt. Jag fick syra i benen under löpskolningen och kände mig allmänt risig. Jag joggade istället vidare och försökte tänka på det jag (Gustaf) lärt (försökt iaf) mig. Kändes bra. Tills jag kom ihåg att jag var trött igen. ;-) Efter ett misslyckat försök att lura mig själv till att bli lite piggare genom att öka tempot och försöka springa en stackars klen tröskelintervall sprang jag hemåt.

Men jag misströstar inte. Väderprognosen ser bra ut.
Det blir stranden imorgon! :)

Stranden i Lomma

måndag 22 juli 2013

Intervallvecka och bröllop

Inför förra veckan konstaterade jag här på bloggen att det var dags för lite mer intervallträning.

Förra veckans träning inleddes dock med ett traditionsenligt distanspass med klubben på rullorna. Jag lyckades även masa mig ut på en "morgonjogg" (snarare förmiddags-) och fick en bra start på träningsveckan med tre timmars träning på måndagen.

Intervallpass 1
På tisdagen var det dags att komma igång med intervallträningen och jag stack iväg till Stadsparken strax innan lunch och sprang 4 x varvet där (ca. 900 m) med 1,5 min vila mellan varje. För ovanlighetens skull gick första intervallen långsammast! Det var en ny upplevelse...;-) Senaste tiden har jag försökt köra snarare 5x4 min men den här gången nöjde jag mig med 4 st med vetskap om att det skulle bli fler fler tuffa intervallpass under veckan.

På kvällen gick jag och Gustaf på vårt nya favvopass på gymmet, Actics cirkelträningspass "ATC". Inget intervallpass men väldigt jobbigt....

Intervallpass 2 
På onsdagen var det dags för intervaller med klubben. Vi körde intervallvarvet nere på Gastelyckan i Lund. 5 ggr ca 4 min med 3 min vila varav drygt 16 min A3. Jag var ganska seg i kroppen men pulsen gick upp fint. Det var riktigt slitigt på treorna i motvinden och motlutet på slutet av varvet och man fick inte mycket gratis. Med Gustaf och Oskar som sparringspartners lyckades i alla fall tävlingsinstinkten väckas till liv och snitthastigheten blev ändå helt ok. (Mellan 20-21 km/h under intervallerna.)

Oskar och Adam slöar på parkeringen efter onsdagens
intervallpass...

På torsdagen körde jag och Gustaf ett myspass på skate. Det var ett riktigt kul och skönt pass och jag konstaterade att jag nog gjort helt rätt som släppt skaten ett tag. I torsdags kom sugen och glädjen tillbaka och jag blev påmind om vilken underbar sommarsport skate är. 

Skate på tävlingshjul = mys!

Intervallpass 3
På fredagen körde jag och Gustaf ett alternativt lite komprimerat styrkepass som vi avslutade med intervaller. Vi körde 4x4 på crosstrainer. Det var längesen jag körde dem på crosstrainer och det var hemskt jobbigt. Jag fick slita oproportionerligt mycket för att få upp pulsen på de två första intervallerna. Pannbensträning!

På lördagen skulle vi på bröllop och jag hade insett att det inte skulle bli mycket till träning under helgen. På lördagsmorgonen tog Gustaf (som skulle vara bestman) bilen för att handla lite frukost inför sin flugknytardejt med brudgummen. Jag knöt istället på mig löparskorna och sprang över skogen från mina föräldrar till Gustafs (där frukosten skulle ätas). Med tanke på känslan de senaste passen förväntade jag mig en riktigt trött kropp och fick en positiv överraskning när benen kändes pigga. Det blev en riktigt skön start på dagen. 1 mil senare var det inte fel med lite frukost! :)

Fin morgonjogg
(fanns inte tid för några missöden så mobilen/kameran var med
på löpturen för ovanlighetens skull)

Och sen började bröllopsförberedelserna och en lång dag i kärlekens tecken. Min underbara sambo som är duktig på det mesta han tar sig för hjälpte mig att locka mitt hår samtidigt som han försökte lugna Viktor som höll på att få ett psykbryt när flugan inte ville bli som han ville...;-) I sista stund lämnade vi Gustafs föräldrahem och körde i 190 till kyrkan där en lite lätt orolig brud väntade på sin blivande make. 

Klockan tre på natten stupade vi (bokstavligen) i säng i ett rum på Ellinge slott där festen ägt rum efter en riktigt rolig bröllopsfest. Någonstans i samband med att den fria baren öppnade blev omdömet sämre i samma takt som minnesbilderna blev suddigare...;-) Men jag hade i alla fall roligare än jag mådde dåligt dan efter! ;-)

Försök till självporträtt på Instagram

Försök själv få till en helfigurbild i en liten fyrkant
så ska du se hur lätt det är! ;-)

Söndagen tillbringades till stor del i en solstol hemma hos mina föräldrar.  

Gösta var piggare än Gustaf i söndags...

12 timmars träning varav tre intervallpass är i alla fall ett helt ok träningsfacit för veckan trots frånvaron av träning under helgen. 

Och Viktor och Andreas bröllop skulle jag inte vilja byta ut mot alla intervallpass i världen! :)

Blir man inte glad?

tisdag 16 juli 2013

Anmäld till Jönköping Open Rollerski

Igår anmälde jag mig till den nya tävlingen "Jönköping Open Rollerski" som IK Hakarpspojkarna arrangerar tillsammans med Ski Team Syd.

Det är en rullskidtävling med ett spännande upplägg:
Man kör 45 min på en varvbana + 2 varv. Varvet är 2,2 km långt och blir man varvad blir man avplockad från banan. (Jag hoppas verkligen att det bara är om man blir varvad av en dam som man blir avplockad i damklassen!) Dessutom finns det spurtpriser längs banan för att ytterligare öka spänningen.

Tävlingen går på tävlingshjul (tack och lov!) i centrala Jönköping i samband med Jönköpingsfesten.

Det blir en bra genomkörare inför Alliansloppet som går den 24 augusti. 

Riktigt kul upplägg och jag ser verkligen fram emot att köra! :)

http://jonkopingopen.wordpress.com/

söndag 14 juli 2013

Semester och summering av träningsveckan

I fredags jobbade jag sista dagen på kontoret innan semestern. Jag och mina arbetskamrater firade in ledigheten med jordgubbstårta och jag och Gustaf firade med ett styrkepass på gymmet. ;-)

Gustaf kommer jobba ett par dagar till i veckan som kommer och jag har också lite smågrejjer som jag vill få klart innan jag betraktar mig som helt ledig. Men det blir inte några hela jobbdagar och det är bara roliga grejer som behöver göras.

Men jäklar vad trött jag har varit mina första lediga dagar och det har inte direkt blivit någon vrålstart med träningen utan snarare en återhämtningshelg för att ladda om batterierna.

Jag har i alla fall haft en ganska bra träningsvecka och den innehöll två "premiärer":

  • Första distanspasset på mycket länge med tröga hjul (3:or) både fram och bak. 
  • Första intervallpasset på minst lika länge med tröga hjul.

I måndags hann jag inte hem från jobbet i tid till träningen, men eftersom Gustaf stuckit ut och tagit med sig telefonen fick jag uppdatering om vilket håll de skulle köra och kunde ge mig ut för att möta upp. Jag hade kört ovanligt mycket rullskidor veckan innan och hade lite ont i triceps i början av passet men det släppte efter ett litet tag. 

Sent rullskidpass hemma hos mina föräldrar
förra helgen...

Fin himmel

Jag åkte bakvägen till "Vildsvinsbacken" (jag har inte sett några vildsvin i backen än men jag antar att de gillar att hålla hus här...) Jag hade hoppats att jag inte skulle hinna åka ner för backen innan jag mötte de andra men det gjorde jag. ;-) Så efter att ha rullat ner och mött upp gänget var det bara att vända om och staka tillbaka uppför backen. Det kändes bra och inte alls så jobbigt som befarat. Jag låg generellt lite högre i puls under passet än på tvåor men kontrollerat och sällan över A1. Hade en allmänt bra känsla i kroppen hela passet. Jag förlängde en liten sväng ut längs Dalbyvägen efteråt eftersom jag kommit sent och passet landade då på 36 km och nästan 16 km/h i snitt exkl. vätskepauser. Så fort har jag nog aldrig kört på treor tidigare så det var ett välkommet formbesked. 

I tisdags stack vi iväg på ATC-passet på Actic som varit ett stående inslag i träningen senaste tiden. Det var varmt och fint väder och jag brukar dra mig för att gå till gymmet då. Men de här passen är så himla skoj (jobbiga) att det fick gå. Eftersom det var så fint väder körde vi i alla fall uppvärmningen och cardion efteråt utomhus. 

Den här gången var det fyra varv med 30 s arbete och 15 vila. 7 stationer. Galet jobbigt som vanligt men lättare med 30 s arbete än 45. Många nya övningar och mycket rygg/axlar. Men jobbigast var slutklämmen utomhus: 10 st backburpees (armhävning nedanför, kort löpning upp och upphopp uppe på översta backdelen), 20 st djupa squats med 10 kilo i famnen och sen löpning 5 gånger till väggen. 2 varv. Det var så jäkla jobbigt att springa efter squatsen och jag var helt slut och som en urvriden trasa efteråt. Ett riktigt gött pass med andra ord. :)

Jag har haft en fruktansvärd träningsvärk i rygg, nacke och axlar efter det här passet och jag förstod inte hur jag skulle kunna köra klubbintervallerna i onsdags. Men jag hängde på Gustaf upp till vår samlingsplats för att göra ett försök iaf. 

Under uppvärmningen kändes det helt hopplöst. Jag kände mig trött och seg och var sugen på att bara vända om och åka hem igen. Dagen till ära stod de fruktade "kräkintervallerna" på schemat. Dvs. korta (ca. 300 m) intervaller uppför en backe ovanför vår samlingsplats. 

Upplägget var dock nytt för dagen: 
5 gånger, stakning/frånkskjut/diagonal/frånskjut/stakning med aktiv vila på vägen ner (varav stor del av "vilan" också tillbringas i A3-zon). Mellan serierna körde vi lite längre vila; typ 3-4 min. Och sen på't igen. Totalt tre serier. Det var motvind uppför och för ovanlighetens skull var stakintervallerna jobbigast. Frånskjutet kändes riktigt bra och diagonalåkningen helt ok. Jag inbillar mig att benträningen ger resultat. Jag hade bra sparring av Gustaf och Bengt i klubben och pressade mig garanterat mer än jag gjort om jag kört själv tack vare dem. :) 

Om jag var trött innan passet är det inget emot vad jag var efteråt. Lite lagom illamående innan vi började nedrullen. Kräkintervaller var det ja!

I fredags körde vi som sagt ett styrkepass på gymmet. Det var typ vårt vanliga maxstyrkepass men jag passade på att öva på frivändning och frontböj och så körde jag bänkpress som omväxling. Jag hade fortfarande en faslig träningsvärk i rygg/axlar men kunde ändå genomföra överkroppsövningarna helt ok. Benstyrkan går stadigt framåt och jag körde för första gången 4x84 kg på "legextension"-maskinen som ett test sist i serien för att övriga serier kändes så bra. Det har tagit tid att vänja knäna vid den här maskinen men nu verkar vi komma bättre och bättre överens för varje pass.

Igår var vi riktigt slöa både jag och Gustaf. Vi hade ambitioner om att komma ut på två pass men det slutade med att vi tog en lång sovmorgon, åt frukost, somnade om på soffan med Gösta, åt lunch och slutligen, vid halv 5 kom loss och stack ut på en runda på rullskidorna. Jag på treor och Gustaf på galet tröga eagle-fyror. Vi satsade på en mysrunda ut till Lomma. Det var riktigt behagligt sommarväder men lite väl blåsigt på vägen ut. Skönt att Gustaf hade trögskidor i alla fall så jag kunde ta det lugnt och fint. :) Aldrig över A1 i puls och minus A1 i snitt. Skönt och precis vad jag och min trötta kropp behövde. Jag förlängde en kort sväng på slutet för att få ihop 2,5 h och 36 km. 

Idag avslutade vi veckan med ett pass på gymmet. Dagens ambitioner reducerades ner till ett entimmespass på gymmet efter att jag däckat på soffan efter frukost lika trött som igår. Det enda jag var minsta lilla sugen på att träna var styrka. Gustaf kände likadant så vi körde upp till gymmet för att kunna veckohandla på tillbakavägen. Det var nog helt rätt tänkt med styrka idag. Passet gick bra även om jag var trött i kroppen. Jag körde 6 st, väldigt nära 7, strikta breda chins från hängande raka armar med Gustaf som kontrollant. Jag tror minsann att det är rekord! Lite lurigt med chins eftersom jag alltid fuskade förr när jag körde dem men jag kan inte minnas att jag någonsin kört så här många strikta. Gött!

Jag körde även 4 serier med 4x70 kg för första gången på knäböjen. Trötta ben idag och inte riktigt så djupa som när jag körde 65 kg, men ett steg i rätt riktning i alla fall. 

Veckans träning landade på drygt 10 timmar. Jag har fått till många långa distanspass på rullskidor och tagit ett kliv styrkemässigt senaste veckorrna men kört alldeles för lite intervallträning och ingen (!) löpning senaste veckan.

Tur att jag har laddat om i helgen så att jag är redo för en riktigt tuff intervallvecka! :)

onsdag 3 juli 2013

It's alive (och jävligt nöjd!)

Jag tänker inte ens försöka summera allt som hänt sen sist jag skrev.

En midsommar har passerat. Ett antal mil har rullats och sprungits och jag har roat mig med grymma "ATC-pass" (Actic Training Circuit) på gymmet. Maxstyrkan har prioriterats ner till förmån för de här passen och rullskidåkningen har fått stå tillbaka lite för löpningens skull.
Det känns helt rätt och jag har en riktigt bra känsla i kroppen just nu. Starkare än någonsin och jag börjar känna mig smidigare i kroppen. Hejdå kylskåps-Fia! Jag kommer inte sakna dig.

Jag tränar alltså på trots tystnaden här. Inte så flitigt (i timmar räknat) som den här tiden förra året, men jag har också insett att ökning av träningsmängd inte är det som kommer föra mig framåt mest det här året. Det finns inte tillräckligt med tid för träning och återhämtning för att göra en så avsevärd ökning av träningsmängd som jag gjorde förra året. Nu måste jag försöka hitta mina styrkor och svagheter och jobba på att förbättra teknik, kondition och styrka på ett så effektivt sätt som möjligt. Och det känns riktigt roligt och inspirerande! :)

Något annat som är sjukt inspirerande är att jag och Gustaf råkat ramla på ett antal startplatser till Marcialonga (här är min tävlingsberättelse från Marcialonga 2012) och att vi nu är ett helt gäng från klubben som kommer att åka ner till Italien tillsammans i slutet på januari. Jag och Gustaf hade gett upp planerna om att kunna åka efter att biljetterna tog slut typ innan de släpptes och vi tyckt att det är alldeles för dyrt att åka med de svenska researrangörerna. Känns fortfarande helt overkligt att det nu ser ut att bli av ändå. Så jäkla kul! :)

Pigg?
Målgången Marcialonga 2012
Foto: Rickard Bergengren

För er som inte orkar förstora bilden ovan för
att se mitt fantastiska ansiktsuttryck....

Nöjd!

Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska stanna hela veckan och köra König Ludwig Lauf också men det lutar åt det just nu.

Åh, får man längta efter snö mitt i sommaren? ;-)