lördag 19 april 2014

Glad påsk!

Önskar er alla en härlig påsk! Min påsk så här långt har varit en skön mix av lägenhetsfix och målning, sillmackor, "kylle kylle", grillat, rabarberpaj och träning. 

Återanvänder rullskidskycklingen från förra året

Dansk påsköl

Idag började jag dagen med en morgonjogg i skogen hemma hos mamma och pappa. Det blev det längsta passet jag sprungit på länge. 13 km och 1 h och 12 min. Och det innan frukost. Jag har ätit så mycket onyttigt den senaste tiden så det gick hur bra som helst. ;-) Det var fantastiskt vårväder och allt är så himla grönt. Ett riktigt njutpass! Jag kände inte av knäet som strulat tidigare alls. Skönt. Nu ska jag bara trappa upp långsamt så inte vader och annat flippar ut istället. 

Sen åt jag lite, duschade och gick ut i verkstaden och målade typ 1000 lister. (Det kändes så iaf...) Jag hade bestämt mig för att passa på att måla listerna till lägenheten i Lund hemma hos mamma och pappa i deras verkstad nu under ledigheten. Förenklar mycket och minimerar röran i lägenheten.

Sen åt jag en sen lunch i solen i trädgården innan jag satt rakt upp och ner och somnade och sov nästan en timme. x)

På eftermiddagen körde jag ett A1-skejtpass på ett par skidor med tränings PU-hjul som jag fått låna av Håkan. De var sköna och kändes mycket mer stabila än mina slitna tävlingshjul. Jag hann bara köra 1,5 h innan det var dags att infinna sig till kvällsmaten men det blev ganska lagom. Benen var lite sega efter morgonjoggen. Grillat och ett glas rött följt av rabarberpaj och glass satt fint efteråt och nu sitter jag i TV-soffan och känner mig allmänt nöjd med dagen. 


Prerabarberpaj

Imorgon ska jag åka till Adam i Ängelholm och påskmysa i vårsolen. 
Inte dumt alls med sol, värme och långledighet! :)


Bild från tidigare i veckan.
Teknik-/balansövningar med Adam 

Och så lite om ägg, sill och allt annat som hör påsken till. På skaunska såklart:

tisdag 8 april 2014

Hejdå Skåne - Hej Dalarna!

Nu är det klart. Helt galet! Den här 32-åriga tjejen/tanten kommer att ta sitt pick och pack och flytta till Mora i slutet på augusti. Inte bara jag såklart. Jag och Adam har båda sökt till skidlinjen på Mora folkhögskola och nu har vi fått bekräftat att vi är antagna. Från och med den 25 augusti och ett år framåt blir det träning på heltid! Så jääääkla roligt och gött! :)

Kärlek, snö och skidåkning.
Det blir inte mycket bättre än så.

Vi kommer att bo på skolans internat för att verkligen kunna fokusera helt på träningen. På vardagar ingår all mat vilket känns helt otroligt lyxigt. Fast det ser lite stressigt ut att hinna med allt ätande...;-)
Matsalen där vi kommer spendera en hel del tid...;-)

Det var tillfälligheter som fick oss att överväga att söka till skolan. Adam visste inte ens att utbildningen fanns men jag hade hört talas om den tidigare och bott på skolans vandrarhem under läger i Mora. Då passade det inte med min livssituation att gå där men nu kom vi fram till att det faktiskt skulle kunna fungera. Först skojade vi mest om det men stegvis växte det fram till ett beslut att göra allvar av våra drömmar och söka.Jag hyr en lägenhet i andrahand som jag måste flytta från innan sommaren och Adam har en ganska liten lägenhet som han ändå måste sälja om vi ska kunna bo tillsammans. Dessutom har han stått länge i bostadskö hos LKF (Lunds kommunala fastighetsbolag) vilket innebär att vi kommer kunna få en bra hyresrätt när vi flyttar tillbaka till Lund och Skåne efter året i Mora.

Adam får tjänsteledigt från sitt jobb och jag har haft en bra dialog med mina kollegor som jag konsultar åt och med mig själv och min egen firma...;-) Förhoppningsvis kommer jag kunna underhålla nätverket som jag har byggt upp, arbeta en del på distans och börja arbeta som vanligt när jag kommer hem igen. Det känns trist att lämna en arbetsplats som jag verkligen trivs på men jag känner samtidigt att den här möjligheten inte återkommer. Det är nu eller aldrig. :) Jag har många år av jobb framför mig och hoppas att allt löser sig på bästa sätt. Det brukar göra det.

Det känns lite trist att lämna Skåne när vi har ett så bra gäng i klubben också. Det händer stora grejer nu och skånsk skidåkning kommer aldrig bli sig lik! Men självklart kommer vi fortsätta att tävla för Ski Team Skåne och vi planerar att vara med på träningsläger och träna med de andra när vi är hemma i Skåne under loven. (Haha! När hade man skollov senast?! :))

Men fördelarna med att bo i Mora väger över just nu:
- Vi kommer kunna fokusera 100% på träningen under ett år. (Och få studiemedel för att göra det...;-))
- Träningstiden på snö kommer att öka med typ 1000% ;-)
- Vi kommer få mycket mer hjälp att utveckla tekniken.
- Det kommer bli närmare till många tävlingar under vintersäsongen.
- Vi kommer ha mindre än 2 timmars bilresa till Torsby och skidtunneln (i stället för över 6 nu) och nära till Norge.
- Nya omgivningar och nya träningsmöjligheter på nära håll. (Jag ser tex fram emot att paddla kajak och köra långfärdsskridsko på Siljan som ligger precis vid skolan och kunna träna mycket mer i terräng...)

Framförallt ska det bli så himla spännande att träna på heltid under ett år. Det här är så nära de sponsrade elitåkarnas förutsättningarna som vi kan komma. Vad kommer vi vilja (och orka) göra på vår fritid när vi kommer kunna träna på "arbetstid"? Kommer jag börja knyppla? Kommer Adam sjunga i skolkören? Kommer vi tröttna på träning? Hur bra kommer vi kunna bli? Det återstår att se.

Jag ser verkligen fram emot att få tid och energi att väcka bloggen till liv igen och hoppas att ni hänger med mig och Adam till Mora!

fredag 4 april 2014

Njutpass i april

Trots tystheten här på bloggen så tränas det på. Det känns som att jag har slappat väldigt mycket senaste veckorna men träningsstatistiken visar i alla fall att jag trots allt tränat lite mer än 40 h senaste 30 dagarna och 126 h sen årskiftet. Men många myspass har det blivit sen Vasan. :)

Jag har kört en hel del skate. Det är en härlig sommarsport och de första rullskidtävlingarna som jag vill köra går helt eller delvis i fristil. (Landsjön runt och King of the hill) Det är skönt med en träningsform där syftet inte måste vara att köra långt eller hårt utan där all träningstid är värdefull. :)

Adam har hjälpt mig mycket med tekniken och det har varit riktigt kul att skejta lite som omväxling. Starkare ben och bättre balans än tidigare säsonger har tagit mig ett litet steg framåt men det återstår mycket tekniknötning för att jag ska kunna åka bättre. Jag har varierat åkningen med att köra på tävlingshjul och Adams träningshjul och nu i veckan körde jag mig första pass på hans tröga träningshjul. Tvåan är fortfarande ett aber, men jag har fått mycket bättre förståelse för hur den funkar och vad jag behöver tänka på och öva på. Behövs mycket filmning och nötning för att få allt att funka samtidigt bara. ;-)

I måndags körde vi för andra gången ett nytt upplägg på klubbträningen. En grupp körde vanlig distans, medan vi var ett gäng som körde ett kombinerat distans- och intervallpass. Hårt OCH långt. Puh. Vi var ute i över 2,5 timme (nästan 4 mil) och körde jägarmarch en stor del av passet. Längs rundan stannade vi till i Södra Sandby och körde 3 intervaller (à ca. 4,5 min) i en "ny" intervallbacke. Den är riktigt bra med varierad lutning och tvära svängar och några riktigt branta partier. Gruppen var dessutom väldigt jämn så vi hade mycket nytta av varandras sparring. Kräkvarning!

I onsdags var det klubbkväll så det blev ingen klubbträning. Passade bra att vi kört så hårt på måndagens pass alltså. Det slet ganska mycket och jag var rätt mör dagarna efter. Klubbkvällen bjöd på information om klubben och framförallt fika och prat med klubbkompisarna. Trevligt som alltid.

Håkan, och Thomas lillfinger

Igår körde jag och Adam ett riktigt njutpass. Det var soligt och skönt väder och vi gled omkring i 2,5 h innan vi körde hem och åt plättar. :) (Ska lägga upp Adams braiga recept på kesoplättar här sen.) Jag körde på tvåor och Adam på sina sprillans nya treor. Jag måste ta mig i kragen och sätta på treor bak igen och sluta mysa omkring på tvåor.

Fint väder och fina Adam

Vilken kväll!

Den lilla plutten på krönet är Adam...;-)

Nu ser jag fram emot en skön helg med återhämtning och träning!