måndag 30 april 2012

Landsjön runt 2012

En viss deklaration har kommit emellan idag men här kommer i alla fall en utlovad story över dagens lilla utflykt:

Jag sov hos mamma och pappa i natt eftersom de skulle ha Gösta hos sig under dagen idag och dessutom bor nästan en timme närmare målet för dagens resa. I morse vid 6-tiden gick jag upp, slängde i mig lite frukost och packade ihop mina prylar. Sen kom Gustaf (som varit hemma hos sina föräldrar som inte bor så långt från mina) och hämtade upp mig för avfärd mot Östra Ljungby för samåkning med Lasse från klubben.

På vägen upp stannade vi till på McDonalds i Ljungby för att utnyttja deras toalettfaciliteter. Jag slog även till på deras frukostpaket med pannkakor eftersom jag inte fått i mig så mycket frukost i stressen hemma. Överraskande goda pannkakor faktiskt! Gustaf drog nitlotten som köpte en McToast som visade sig vara en inverterad hamburgare utan kött (eller snarare hamburgerbröd som var vänt "ut och in" och var fullproppat med massor av läskig ost).

Goda pannkakor i brist på
vettiga bilder från tävlingen...
McFloppen

Vi var på plats på Vistavallen i god tid och tog på oss skidorna direkt och mötte upp Håkan & co för att ge oss ut på ett uppvärmningsvarv på banan för att reka. Jag fick extremt hög puls direkt fast vi inte körde speciellt fort och fick sänka farten och försöka slappna av. Benen gjorde lite ont så där som de brukar. Men det var verkligen skönt att köra banan innan. Backarna kändes ju inte alls så läskiga som befarat. (Alla på skidforum.se har skrämt upp varandra om de där jäkla backarna så jag hade målat upp riktiga stup och blev nästan lite besviken på dem när de väl kom...;-)) Dock mesade jag onödigt mycket av samma anledning och fick inte heller upp så hög fart som man kunde fått.

När vi körde upp regnade det tidvis men när vi väl kom fram var det fint väder och torrt på asfalten. Kändes väldigt skönt. Blöt, hal asfalt var det sista jag behövde idag.

Tävligen blev spännande både på herr- och damsidan. Herrklassen vanns, inte helt oväntat, av den alltid lika ödmjuka Tobias Westman. På nytt banrekord med några sekunders marginal. Sandra Hansson vann damklassen tätt följd av Maria Magnusson. Även där blev det ett nytt banrekord med mer än tre minuter. Imponerande!

Min prestation var tyvärr inte riktigt lika imponerande. (Jag var eoner av tid (eller i alla fall drygt 7 minuter) efter Sandra H.) Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är besviken, men det är ju inte direkt i klass med besvikelsen efter tex. "Orsa Ski Marathon". Jag är inte bättre än så här på skate, och det är inte så konstigt heller med tanke på hur lite och hur kort tid jag har åkt skate. Men jag HATAR att vara dålig på saker. Fast jag vet att jag inte kan förvänta mig mer än så här så hatar jag det. 

Jag haltade mig framåt och stakade flera partier för att det gick fortare/tog mindre kraft. Jag tror att jag hade stakat tävlingen minst lika snabbt om inte snabbare än jag åkte på skate. Konditionen och den allmänna formen känns bra. Tekniken kass. Och då tycker jag ändå att jag har gått framåt mycket det senaste. Fast börjar man på "dålig" och blir ett snäpp bättre så är man ju fortfarande bara "lite mindre dålig"....;-) Trean är min bästa växel (för att jag kan mygla med att använda benen och använda armarna lite mer i smyg...;-)) medan jag suger på benskate. Särskilt på grov, kass asfalt som det var ett parti på banan. Fast inte ens på sista raksträckan på cykelbanan med finfin asfalt orkade jag trycka på i femman. Jag är för klen i benen och har för dålig effekt för att tekniken inte funkar helt enkelt. 

Men ljuset i mörkret är att jag fått svart på vitt vilka mina största svagheter är. Dessutom tror jag att vi är på rätt spår med träningen vi bedrivit den senaste tiden och jag ser fram emot att ta ett rejält kliv framåt till nästa års tävling! =)

Och nu när jag tänker efter är jag trots allt faktiskt väldigt nöjd med ett par saker idag:
Jag stod på benen hela loppet, jag tog mig i mål på en bättre tid än förra året...och viktigast att allt: jag utmanade mig själv och åkte skate fast jag kunde valt att åka klassiskt! 

4 kommentarer :

 1. Kul med trevlig rapport från loppet! Din skejtteknik är inte alla kass. Jag tycker du åker avslappnat och fint. Men du skulle behöva komma ihop med benen/fötterna lite bättre mellan varje tag. Du får du ut större effekt.

  Nytt försök i King of the Hill 2 juni :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen Erik!
   Jag är anmäld till Sthlm Maraton som är samma dag som KOTH, men jag (eller framförallt min vad) har en liten preMaraton-kris så det finns en viss risk/chans att det blir King of the Hill trots allt! Ska försöka få ihop benen bättre tills dess i så fall! =)

   Radera
 2. Skriver & skriver kommentarer men ingen verkar fastna =) Gör ett sista försök.

  Kul att du körde skatetävlingen! =) har fortfarande inte vågat mig ut på mina sen kraschen när hjulen flög av.
  Det där mailet du skickade till mig ang. tjejhelg med rullskidor, är det fortfarande nått du är sugen på? Satt och funderade på det lite igår när jag cyklade och hade varit kul att se om vi kunde få ihop nått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den verkar vara skum den här kommentarsfunktionen. Kasst! Försökte svara på din kommentar via mobilen på vägen hem från jobbet idag men det funkade inte det heller.

   Jag är fortfarande sjukt sugen på att få ihop en tjejhelg med rullskidåkning! =) Har avvaktat besked om när rullskidlägret i Ulricehamn skulle vara och funderat lite på när det skulle kunna passa. Har du några tankar om när det skulle vara bäst att lägga det i så fall? Och var? Du får gärna maila mig på fia.jobs snabela hotmail.com så kan vi se om vi kan få ihop nått! =)

   Radera