lördag 28 april 2012

Skatetävling i morgon

I morgon bitti bär det av norrut till Vistavallen utanför Huskvarna, och den där sjön (Landsjön) som vi ska köra en sväng runt. 12,5 km för att vara lite mer exakt. Vi var ett gäng från klubben som åkte tävlingen förra året också men då åkte jag och Gustaf på klassiska skidor. Det finns en klass i fristil och en "Vasaloppsklass" men förra året hade jag inte ens några skateskidor vid den här tiden. I år finns inga sådana ursäkter utan det blir skate som gäller. Förra året vann jag Vasaloppsklassen. (Jaja, jo, jag var ensam anmäld i min klass...;-)) I år ser jag fram emot att bli sist! =)

Sandra Hansson är anmäld och Maria Magnusson, som innehar banrekordet, likaså. Mitt enda mål är att stå på benen hela loppet (särskilt i den där läskiga backen) och att ta mig i mål. Hemskt gärna på en tid som är snabbare än förra året då jag körde klassiskt. (Då körde jag på 32.43) Jag hoppas att det blir en nyttig erfarenhet och ett bra träningspass på tävlingshjul. Och så ska det bli kul att träffa alla trevliga rullskidåkare som man inte sett på länge nu!

Blir lite nervös nu faktiskt när jag tänker på tävlingen. Planen är att åka upp i god tid i morgon så vi har tid att köra banan en gång lugnt och fint. (Jag ser det som att man fördubblar risken att trilla i den där backen men övriga Ski Team Skåne-medlemmar insisterar och det är säkert bra...)

Tävlingen blir för övrigt den första vi kör i "Ski Team Skånes" namn.
Nu gäller det att försvara de skånska färgerna där uppe i norr! ;-)

Återkommer med rapport imorgon!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar