söndag 8 april 2012

Mat och träning

Summering av påskhelgen så här långt: Mycket mat och dryck och lite träning. ;-)

Träningspass nummer ett:
Helgens första träningspass var ett löppass på 13 kilometer innan frukost på långfredagens morgon. En hädelse? Skönt var det i alla fall...;-)

Påskmiddag nummer ett:
Helgens första middag var på långfredagen hos Gustafs släktingar ute i skogen i trakterna kring metropolen Perstorp. Efter förrätten, sillmacka med öl och snaps, fick vi en riktigt god lammstek med potatisgratäng och kryddsmör. Goda ölar, inte så goda snapsar (alltså: det var ju inget fel på snapsen men jag är ingen snapsfantast men dricker det med skräckblandad förtjusning...) och ett glas gott rödvin slank också ner.

Sillmackor och fin servettring

Lammstek!

Chokladfondant till efterrätt!
(Och en linslus till påskkyckling...)

Mångkulturellt påskbord!
Här är alla välkomna, oavsett ras, färg och form.


Träningspass nummer två 
Dagen efter vaknade vi upp i ett snötäckt Ljungbyhed och bytte plan från rullskidåkning till löpning. Visserligen hade snön smält bort innan vi ätit frukost och gjort oss klara för träning men då var redan löprundan planerad. Och eftersom det är löpning som har högsta prioritet fram till huvudstadsmaratonet passade det ganska bra tyckte jag. Gustaf var med på att göra ett nytt försök att springa och vi hade bestämt oss för att ge oss på 13 kilometers rundan på Söderåsen som Gustaf och hans bror brukade springa när de bodde hemma. Jag har inte sprungit den tidigare men tyckte det lät som en bra plan. Förra söndagens löppass har fått mig sugen på mer löpning på grus och i skog. 

Tyvärr var mina ben lika sugna på löpning som de var på rullskidåkning i måndags. Dvs. inte alls. Framförallt är det mina vader som inte förstår vad löpning ska vara bra för. De har varit spända och jag har haft den där känslan man har i musklerna på Vasaloppet innan man får kramp. Pulsen var oväntat låg under passet med tanke på kuperingen och det var helt och hållet benen som var begränsande. Men vi joggade på lugnt och fint och det gick ändå relativt bra. Första delen av rundan var riktigt jobbig med all löpning uppför på grus. Jag förstod inte hur kuperat det faktiskt var förrän vi började springa utför efter halva rundan. Innan utförslöpningen började stannade vi och tittade på utsikten vid Kopparhatten i Skäralid. 

Sen bar det av utför på asfalt i finfina omgivningar och solsken. Fantastiskt kul! =) Och förrädiskt. Vi sprang på ganska bra utför för att det var så kul och Gustaf ville känna efter hur det kändes. När utförsbacken var slut och vi skulle börja springa uppför igen på grusväg kändes det att utförslöpningen tagit på krafterna och det var riktigt segt. 

Enligt min vän Garmin var rundan 12,4 km och vi var ute 1.09. Förvånadsvärt bra tempo ändå med tanke på hur kuperat det var (ca. 200 m total stigning) och hur kasst det kändes. Hoppas på att kunna springa rundan igen om inte alltför länge! 

Påskmiddag nummer två:
På kvällen väntade påskmiddag nummer två. Denna gången med Gustafs släkt hemma hos hans föräldrar. Fantastiskt god mat (påskbord) och en kaka till fikat som toppar det mesta! (Key lime paj från Hemmets journal. Sjukt god!

Gustafs portion från påskbordet
(Observera tjockleken på laxpatén...Här skäms vi inte! ;-))

Träningspass nummer tre:
Idag har vi bara varit ute på en kort runda på rullskidorna. Mina ben känns som sagt inte helt ok så löpning var uteslutet och Gustaf ville gärna köra ett intervallpass på rullskidor. Så vi bestämde oss för att köra 4x4-intervaller på gamla flyget i Ljungbyhed. Gustaf envisades med att vilja köra på 4:or (riktigt tröga hjul) så jag körde på 3:or fast jag (latmasken) egentligen var mer sugen på att köra på 2:or. 

Ca. 4.30 låg mina intervaller på och vi körde lite längre vila än vanligt mellan. (2,5 minuter.) Det var ganska blåsigt och de tröga hjulen gjorde det ännu segare. Fast med tanke på hur seg uppvärmningen kändes var jag ändå väldigt nöjd med genomförandet av intervallerna och att jag kom upp i över 90% av maxpuls. Gustaf ligger lagom långt framför för att jaktinstinkten ska vakna till liv....=)

Gösta betraktar det vackra påskriset
i parken i Ljungbyhed

Påskmiddag nummer tre:
Ikväll väntar den tredje middagen för helgen. Denna gång hemma hos mamma och pappa. Alla syskon och mormor och morfar och Sonia, mammas faster, är på plats och det ska bli riktigt trevlig att träffa alla. 

Har jag sagt att jag gillar mat och träning förresten? :-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar