torsdag 26 april 2012

Skate på tävlingshjul och premiärtur med Adios

Igår var det klubbträning som vanligt. Det har varit oväntat skönt att komma igång med klubbträningen nu i vår och få lite rutin på träningstillvaron. Och det är riktigt roligt med sällskap på långpassen såväl som på intervallerna.

Igår var det intervallträning. Precis som förra veckan inledde vi passet med att köra olika teknikövningar (för oss som åkte skate innebar det bland annat övningar som "plocka sten", att försöka glida ut långt och balansera länge i varje skateskär och att åka de olika växlarna utan stavar...)

Eftersom det är tävling till helgen, Landsjön runt, körde alla som ska tävla på tävlingshjul. Jag och Gustaf körde ju en sväng förra helgen på tävlingshjul så det kändes inte så farligt ovant den här gången. Fast det är fortfarande annorlunda och känns lite läskigt att det går så jäkla fort. Både balansövningarna och intervallerna gick ganska bra. Balansövningarna är supernyttiga och det märks att alla gör framsteg från gång till gång. Det kommer bli mycket sån träning framöver! Balans är verkligen a och o i skaten. Intervallerna är bra för att man får öva på att åka i överfart och försöka få tekniken att funka och kunna slappna av i åkningen även i hög hastighet. Inte lätt men det var riktigt kul! Och framförallt riktigt jobbigt....=) Jag hade väldigt hög puls på intervallerna och benen var tunga efter all utförskörning i växel fem. (Växel fem = benskate utan att använda stavarna.) Min svagaste växel nu verkar vara fyran. (När man stakar på vartannat bentag.)

Jaja. Växlar hit och växlar dit. Testa skate om ni inte gjort det så ska ni se att det är lika klurigt som det är kul! =)

Idag var det egentligen banlöpning med klubben. Gustaf hoppade över det för att gå till gymmet och jag kände mig lite seg efter gårdagens intervaller och konstaterade att ett vanligt distanspass löpning nog är det jag behöver mest för tillfället. Ett ypperligt läge för att testa nya tävlingsskorna inför nästa helgs löptävling "Lundaloppet"!

Åh. Vilken dröm! Det var fantastiskt skönt och det kändes som jag flög fram i de lätta skorna! Jag fick stanna ett par gånger och stretcha och massera vaden men det gick ändå bättre än sist. Alltid något. Jag höll 4:30-tempo på 5 km exkl. stretchpauserna och det kändes skönt, lätt och roligt att springa. Efter 5 km sprang jag hem och masserade vaden med lämpligt tillhygge (i brist på tennisbollar och golfbollar fick ett av Gustafs gamla rullskidhjul duga...) bytte till mina vanliga löparskor och gav mig ut på 5 km till i betydligt lugnare tempo. Det blev lite av en chock att byta till vanliga skor. Det var som att springa på fluffiga moln. Och då inte positivt menat. ;-)

Massageredskap!

Nähänä, nu är det hög tid att sova!

2 kommentarer :

 1. Härligt med lätta tävlingsskor!

  Beundrar ditt mod att köra skate på rullskidor. Och tävlingshjul dessutom. Jag dör en smula bara av tanken. Det lockar lite mer att få upp balansen i skate på snö först måste jag säga. :)

  Stort lycka till på tävlingen!

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag behöver alla lyckönskningar jag kan få! =)
  Att köra skate på vanliga hjul känns inte alls så farligt länge, men tävlingshjulen har jag inte hunnit bli kompis med riktigt än. Men övning ger förhoppningsvis färdighet! Och tävling är bästa träning för att bre på med ännu fler klyschor! ;-)

  SvaraRadera