torsdag 5 januari 2012

Veckan innan Jizerska

Vi hade en riktigt trevlig nyårskväll hos Sofie och Jakob i Malmö. De hade möblerat om sitt vardagsrum och lyckats klämma in ett långbord för 12 pers i sin tvåa. Hummersoppa, inbakad oxfilé med hasselbackspotatis och chokladfondant med hjortron stod på menyn. (Hjortronen hade jag och Gustaf plockat i Norrland för nått år sen.) Gösta var med och var på ett riktigt partyhumör. Lydig och jätteduktig! Skönt.

Innan middagen hade ju jag och Gustaf kört ett riktigt bra styrkepass som avslutning på året till tonerna av Joddla med Siv och "Knudor på min snålle". Min lillebror brukade lyssna på Joddla med Siv när vi bodde hemma och jag stannade upp när jag hörde introt och tyckte jag kände igen det. Det KAN ju inte vara den de spelar. På gymmet på nyårsafton. Men jo...Jag hade lite svårt att köra mina bellyback för att jag inte kunde hålla mig för skratt. =) Sånt får man stå ut med när man bor i Skåne!Med bara en vecka kvar till Jizerska var planen att ta det ganska lugnt och inte dricka en massa konstiga grejer. Jag lyckades för första gången i världshistorien anamma begreppet "varannan vatten" och drack ingen snaps utan snapsskålade i rödvin! =) ((Det där med att skippa snapsen är ju egentligen ingen stor uppoffring...;-)) Fast efter att ha avslutat och inlett året med att dela en flaska "champagne" med Gustaf var jag lite lätt rund under foten trots allt. Vi lyckades missa tåget hem med 10 s pga av en sen buss och att hela stationen var stängd FÖRUTOM ingången på rakt motsatt sida om där bussarna stannar. Aarrrgh! Så där satt vi och halvsov på Malmö C i sann fjortisanda till nästa tåg gick 4.50 och vi äntligen fick åka hem. Sen sov vi länge och gjorde väldigt lite hela söndagen. Skönt! =)

I måndags rullade vi en sväng. Gustaf ville köra på 4:or men jag har varit lite småförkyld och ville ta det riktigt lugnt så jag körde på 2:or. Det kändes nästan lite löjligt lätt vissa partier. Fast Gustaf stakade på som en tok och lyckades få mig att jobba trots allt.. 22.3 km och 16 km/h i snitt är inte illa på 4:or minsann!

I tisdags körde vi ett överkroppspass i gymmet. Gustaf visade en ny grym magövning.Sen avslutade vi med 4x4 på crosstrainer. Kändes oväntat lätt och bra, men jag tangerade nästan maxpuls!

Igår var vi på gymmet med Lasse från klubben. Han hade fått en gratis provvecka från sitt jobb så han var med och körde lite ben och Gustaf visade honom våra favvoövningar på gymmet. Lasse visade oss en kettlebellövning. Efter det försökte de visa mig hur man gör frivändning. Kommer nog ta ett tag innan jag får ihop det, men jag vill gärna lära mig!

Gustaf och Lasse gör tummen upp!

När vi körde styrkan kom ett helt gäng från Intersport på Nova Lund och möblerade om SkiErg parken och stod där och stakade tillsammans. Sex stycken SkiErg på rad var en vacker syn! När de var färdiga tog vi över och körde tabataintervaller a.k.a. "helvetesintervallerna". (20 s fullt ös. 10 s vila. 8 ggr. 4 serier.) Första 20-sekundaren kändes klockren och jag körde på lite hårdare än jag borde. Men jag lyckades sansa mig i tid och komma igen. =) Fast det är kräkvarning på de här intervallerna. Men det känns väldigt gött efteråt när man gjort dem!

Apatisk efter intervallerna

"Stäng munnen du ser dum ut sådär..." tyckte Gustaf

Bättre så?
(Notera den respektingivande raden av SkiErg-maskiner!)

Idag är det vila och packning inför Jizerska som gäller. Ute viner stormen och det regnar. Inte alls något mysigt januariväder. Men väderprognosen för Jizerska börjar i alla fall se bättre ut och jag hoppas på riktigt bra förhållande i helgen när vi flyr skitvädret i Sverige.

6 kommentarer :

 1. Lycka till nere i Tjeckien!

  SvaraRadera
 2. Den magövningen kör jag också (sen några dar tillbaks). Sjukt bra! Fast jag har kört den på marken - det kanske blir bättre på bänk så man kan klamra sig fast?

  Hörs vi inte innan så spöa skiten ur alla i den tjeckiska slasken!

  /Andreas

  SvaraRadera
 3. Missade att svara på era kommentarer innan jag stack iväg, men tack i efterhand Filip! =)

  Andreas: Ja, den tar lite annorlunda om man ligger på bänk. Vad jag förstått är det en perfekt magrutövning så kör på hårt nu till Beach 2012. Jag kommer upp till Götet i sommar och kollar att du gjort din hemläxa! ;-)

  SvaraRadera
 4. hej!

  som nybliven skåning (och skidåkare) undrar jag var och vilka gym man finner SkiErg-maskiner här i skåne? Ni verkar ha ett gym där det finns. Var ligger det? (Gärna tips på gym när Kristianstad om du vet något)

  lycka till med åkandet!

  /Joel

  SvaraRadera
 5. Hej Joel!

  Välkommen till Skåne! Inget vidare ställe att bo på som skidåkare dock...=)
  Gymmet jag går på heter Olympen och är ett Actic-gym i Lund. Många Actic -gym verkar ha SkiErg eller kunna fixa fram det om folk efterfrågar det. Hoppas du hittar någon!

  SvaraRadera
 6. mycken tack för snabbt svar!!

  /Joel

  SvaraRadera