onsdag 25 januari 2012

Ont i armen

Det har blivit lite dåligt tränat senaste tiden. I alla fall på rullskidorna. Jag har haft lite problem med högerarmen som oroar mig och jag vill inte riskera att missa Marcialonga. Det började sista dagen när vi var uppe i Långberget men gick över veckan efter igen. Sen kände jag av det lite under Jizerska. Veckan efter, dan efter min rekordsvit på chins och dips, körde jag ett rullskidpass där jag kände av armbågarna igen. Inte så att det gör jätteont men så att man känner att det inte är som det ska. Dan efter det körde jag ett långpass och då fick jag ont i höger armbåge. Efter det har jag tagit det riktigt lugnt och skippat all träning som skulle kunna göra det värre. Det lustiga är att nu har jag inte ont alls i armbågen utan det värker i axeln istället. Även när jag inte tränar. Jag smörjer med Voltaren och hoppas verkligen att det ger med sig...=( Börjar undra om det kan ha med styrketräningen att göra...Testade att stretcha ut triceps igår som på bilden nedan och då knakade det i hela axeln. Kanske dax att bli bättre på att stretcha?

Bild från concept2.se

Så förra veckan blev det mycket löpning istället. Precis vad jag behöver. Synd att man ska behöva ha ont någonstans för att komma loss och springa bara...;-) Sprang nästan 5 mil totalt under veckan uppdelat på en morgonjogg på 1 mil, ett intervallpass inkl. uppvärmning och nedvarvning på nästan 1 mil, ett distanspass på 18 km och ett snabbdistanspass på 5,5 km + 5 km mysjogg efter. Alla passen utom det långa distanspasset i lördags kändes bra och riktigt kul! Fast det är svårt att få ihop så mycket tid till funbeat när man mest springer och kör intervallpass...;-)

Igår körde vi benstyrka. Efter det körde Gustaf SkiErg-intervaller men jag vågade inte utan satsade på crosstrainer istället. Pulsklockan hade tyvärr bestämt sig för att flippa ut och visade helt tokigt. Det var lite synd för jag testade att köra alla intervallerna på motstånd 15 den här gången. Det var jobbigt och lite segare än annars, men jag skulle tro att jag fick upp pulsen minst lika högt som vanligt.

Sen gick vi hem och åt upp vildsvinskalopsen som jag fick med mig hemifrån i helgen och spånade på hur tusan vi ska ta oss ner till Marcialonga. De jävla italienarna har planerat in en strejk inom kollektivtrafiken torsdag/fredag. Vi som tänkte ta tåg ner....Lutar åt att vi chansar och tar tåget ändå. Jag har verkligen sett fram emot att få sitta och läsa och slappa på ett tåg i ett antal timmar! I värsta fall får vi väl ta skidorna de sista 16 milen ifrån Innsbruck som är närmsta tyska stad...;-)

5 kommentarer :

 1. På den gamla goda tiden så vart det ju så att en del skidade till tåget, åkte till Mora, skidade till Sälen innan starten av loppet, sen skidade till Mora, och efter så tåg hem och på med skidorna för hem till hemmet så att säga. Läst om 6 + 9 + 9 + 6 mil. Av en Vasaloppsvinnare. Farfar till tidigare medlem i klubben!

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med skador. Jag hade problem med armbåge för några år sedan och använde då ett armbågsskydd med kardborreband som man spände under armbågen typ. Efter den säsongen blev det bra, tänker att senor och annat inte klarade av den ökade belastningen i samma takt som musklerna gjorde. Vet inte, men det hjälpte i alla fall, kan ju vara värt att testa om det kommer tillbaka. Fast nu var det ju axeln och inte armbågen, den skadan har jag inte haft (knä och benhinnor kan jag däremot). Lycka till på Marcialonga, verkar vara ett kanonlopp.

  SvaraRadera
 3. Kul att ordkontrollen man ska fylla i för att posta sin kommentar var "subba" :)

  SvaraRadera
 4. Grymt med Marcialonga men synd med armbågen! Du kanske bör köra lite mjukare stavar till rullskidåkningen? Mina armbågar hade gått av om jag stakat med ett par diamond storm max 10 som du gjort/gör :)

  SvaraRadera
 5. Åh, vildsvinskalops! Sjukt gott. Lycka till i Italien.

  SvaraRadera