söndag 15 januari 2012

Långpass i SOLSKEN!

Det var inte igår vi körde ett långpass på rullskidorna i fint väder! Eller jo det var det ju...Snön lyser ju med sin frånvaro men för en långtur på rullskidor var det riktigt fint. Strax efter 9 i går morse mötte vi upp Lasse från klubben utanför lägenheten och gav oss iväg norrut.Vi rullade förbi gröna fält, hörde kvittrande fåglar och det var vår i luften.  Och så sken den där runda gula grejjen som vi inte sett så mycket av det senaste...Härligt!

Mindre härligt var att jag redan efter typ 17 km började få ont i höger armbåge. Har ju varit så nöjd över att jag aldrig haft problem med armbågarna tidigare men under Jizerska kände jag lite grann och igår också. Idag var det värre så jag tog det försiktigt och försökte avlasta den så gott det gick. Körde lite mer frånskjut än planerat och det är ju bra i alla fall för det behöver jag öva på. Nu tar jag det lite lugnt framöver så att det håller sig under kontroll. Vill INTE riskera något inför Marcialonga och Vasaloppet.
Vi var ute drygt 3 mil i alla fall. Hade allt känts bra hade jag gärna kört lite längre...

Jag och UFO-Gustaf med skånsk åker i bakgrunden

Jag försöker kramas och Lasse tramsar

Väl hemma igen stack vi ut på stan och fixade lite ärenden och handlade mat för kvällen. Två sorters paj, räkor, aioli och baguette stod på menyn. Gott! Till efterrätt en fräsch citrussallad. (På blodapelsin, apelsin och grapefrukt.) Vi passade även på att se på fredagens avsnitt av "På spåret" som vi missade när vi var på bio.

Det blev en ovanligt tidig kvällsmat efter långpasset. Vid 10-tiden hade tröttheten kommit ifatt oss och vi konstaterade att vi lika väl kunde gå och lägga oss på riktigt som att sitta och sova i soffan. "På spåret" och sovdax vid 10 en lördag kväll. Man skulle ju kunna tro att jag närmar mig 70 snarare än 30 men så kan det vara...;-)

Med tanke på detta skulle man ju kunna tro att vi var uppe i ottan idag men så var inte fallet. När vi väl masat oss upp gick Gustaf ut en sväng med Gösta medan jag bakade scones till frukost. Sconsen avnjöts tillsammans med ett avsnitt av "Dexter".

Nu väntar vi på att sprintstafetten ska dra igång och sen hoppas jag att vi får ett par timmar tränat i eftermiddag. Frågan är bara vad....Löpning? Skate kanske? Eller varför inte både och?

1 kommentar :

  1. vart bra pass, schysst väder, snacketempo, lite tips på stakning och sen somna när man va hemma. tackar!

    SvaraRadera