söndag 22 januari 2012

Revanschlystnad och mysjogg

Idag på eftermiddagen sken solen och det där misslyckade löppasset igår hade börjat blekna bort. Nu var det dax för revansch! Funderade först på att köra lite intervaller men sen lät jag mig överrumplas av suget att springa min lilla testrunda hemma hos mamma och pappa. Det är en 5,5 km lång, ganska flack runda på asfalt. Jobbig om det är blåsigt eftersom den är helt öppen och oskyddad större delen av sträckan, men idag var det stilla och fint.

Förstod inte att det skulle bli rekordjakt idag så jag skippade uppvärmning och bara stack iväg. Intelligent! Kände omgående att benen och skallen ville trycka på.

Höll igen lite först och sprang lite fartlek sen. Det var lite isigt och snöigt på sina ställen men inte så farligt. Låg på 4:21-tempo i snitt och landade på 23.53. Sen sprang jag in och delade med mig av rekordglädjen till pappa och Gösta som satt i soffan och sov. Försökte förklara 4x4-intervallernas excellens för pappa men han hann somna om innan jag var färdig.

Nöjd Fia i hallspegeln
(Den där lilla skylten hade passat minst lika bra hemma
hos mig och Gustaf, fast kanske med tilllägget "skidor".)

Efter det stack jag ut på en lång nerjogg som kompensation för bristen på uppvärmning...;-) Det var ömsom isigt, snöig och geggigt. Men soligt. Och alldeles alldeles underbart.

Nyckeln till framgång idag:
Provsmakning av skalkarna från mammas kärleksmums-bak innan passet!

Kakor - nyckeln till allt gott!

Eller var det kanske kolhydratuppladdningen igår kväll på trerättersmiddagen hos Gustafs föräldrar?

Gösta och Gustaf på middagen

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar