onsdag 11 januari 2012

Cash is king och back to reality

Efter målgång i söndags sprang jag till tältet för ombyte (sprang och sprang, jag tog mig dit i alla fall) och torkade av mig så gott det gick och tog på mig torra kläder. Det fanns nämligen ingen dusch! =( Känner mig lite lurad faktiskt. Duschen efter ett sånt här lopp är ju halva behållningen! ;-) Egentligen hade jag gärna stannat och myst lite med alla halvnakna svettiga gubbar som jag delade omklädnadstältet med men Gustaf och Håkan väntade utanför så jag snabbade mig så mycket jag kunde.

Man har nog blivit lite bortskämd med faciliteter på Vasaloppet tror jag...När jag var ombytt och klar gick jag och Håkan och hämtade ut vår gulash i mattältet. Vasaloppet vinner stort på alla andra punkter, men den här maten var en höjdare!

Efter det började vi vår långa resa hem till Sverige igen. Gustaf var den hjälte som Håkan brukar vara och körde hela vägen hem.

Gustaf kör i nya brillorna!
(Vilket betyder att han kan läsa vägskyltarna
 helt själv nuförtiden...;-)

Vi stannade till i Tyskland för att fylla på energidepåerna med kvalitetsmat på McDonalds. Gustaf och jag gick på toa medan Håkan beställde mat för sina sista eurosar. När jag hade beställt mat till oss och sträckte fram mitt VISA kort skrattade gubben bakom disken rått åt mig och sa nått på flytande tysk-engelska om att de inte tog kort. Han pekade dock bort mot ett köpcenter några hundra meter bort som skulle ha en bankomat. Eftersom mina fötter gjorde ont så jag knappt kunde gå körde vi dit. Men inga av våra tre VISA kort fungerade! Jävla Tyskland. Så vi åt vars en banan och choklad som vi hade köpt på båten på ditresan och siktade in oss på att köra vidare en bit och göra ett nytt försök när vi kommit in i mer civiliserade områden av Tyskland.

Tillslut fick vi i alla fall vår hamburgare, Håkan fick leka lite i leklandet och allt var frid och fröjd.

Das ist mehr als nur ein magenknurren!
Bauchgefül eller "bugafylla" som vi säger på skånska...

På båten fick Håkan skuldkänslor för hamburgaren och köpte en fruktsallad.Håkans låtsaskompis åt däremot en stor chokladmuffins.Jag och Gustaf åt vars en french hotdog med gott samvete.

De sista timmarna i bilen var riktigt kämpiga. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla mig vaken och hålla Gustaf sällskap. Vid tre på natten rullade vi in i Lund och packade in alla prylar i lägenheten, tog en dusch och gick och la oss lite lagom möra. Sov sjukt bra den natten vill jag lova! =)

I måndags var det vila för hela slanten. Gustaf tog sovmorgon och jag gjorde inte många knop.

I går var det fint väder och jag passade på att sticka ut på en uppmjukningsjogg innan lunch. Blev en timmes löpning i riktigt lugnt tempo. Fantastiskt skönt! Fast benen var ganska tunga på slutet.

Idag var det gym som står på schemat men jag stannade hemma och sov på soffan med Gösta när Gustaf stack iväg. Känner mig allmänt trött och har en skum känsla i halsen så jag vilar idag och hoppas att det inte blir något av det. Väldigt peppad att hålla igång träningen annars nu när Marcialonga är med i planeringen. =)

Seedningslopp som är inplanerade innan Vasaloppet är nu:
Jizerska - check på det!
Marcialonga
Orsa Ski Marathon
Tjejvasan

Och mitt i smeten, efter Orsa Ski Marathon ska vi upp ett gäng en vecka till Bruksvallarna. Badtunnebad och våffelätning ska varas med mängder av skidåkning. Och Gösta ska med!

Det ska bli så jäkla kul!
Åh, vad mycket att se fram emot! =)
Life is good!

3 kommentarer :

 1. var det Molgan som var låtsaskompisen? :-)

  välförtjänt vila men vila inte för länge!

  SvaraRadera
 2. Rickard Bergengren12 januari 2012 kl. 07:20

  I feb i Brux ska vi hade det riiiktigt niiice! Skoter halvdan är något man inte får missa, kul som tusan och garanterad träningsvärk! :)

  SvaraRadera
 3. Lasse: Det är ingen risk! Jag är väldigt träningssugen. Men jag vill inte riskera att missa alla roligheter framöver och håller mig lite i skinnet och försöker lyssna på kroppen....
  Du får fråga Håkan om Molgan....Det var han som köpte muffinsen till honom....;-)

  Rickard: Ja, det ska bli riktigt härligt! En halvdag skoter i funbeat hade kanske inte varit fel! ;-)

  SvaraRadera