måndag 23 januari 2012

Feed me!

Jag har varit så oinspirerad när det kommer till matlagning det senaste. Gustaf är av åsikten att i veckorna kan man äta vad som helst som mättar ("bugafylla" som han så vackert kallar det...) medan jag gärna vill äta något gott och hyfsat hälsosamt. Helst ska det dock antingen gå ganska fort att tillaga eller gå att slänga in i ugnen en bra stund utan att behöva bry sig eller vara så gott att man kan äta det större delen av veckan...=)

Nu hoppas jag att ni vill vara lite delaktiga och ge mig lite matlagningsinspiration!
Har ni ett eller flera favoritrecept när det kommer till bra vardagsmat för träningsnördar vill jag mer än gärna veta! Posta gärna receptet eller en länk här eller maila foto/scannad fil till fia.jobs snabela hotmail.com.

Vem vet det kanske dyker upp en veckas matlagningstema här sen när jag provlagar era recept! Jag är ju ingen höjdare i köket direkt så det kan bli intressant! ;-)

Nu har jag i alla fall lyckats inspirera mig själv till att gå och handla...
Vi har en fransyska i kylen som måste tillagas och den här rätten från arla står på menyn idag: Wok med biff och asiatisk sås (Fast med fransyska istället för lövbiff.) Enkelt, snabbt och riktigt gott!

4 kommentarer :

 1. Alltså, jag vet ju att du och jag tränar på olika sätt (anar att du stoppar i dig fett mycket mer carbs än jag?) och att jag har aptit som en gråsparv, MEN, nåt som är skitenkelt och oväntat gott är en vanlig färdigpåse blandsallad med chevre, valnötter och (håll i dig) blodpudding. Recept överflödigt!

  /Andreas

  SvaraRadera
 2. En supersmarrig rätt tycker jag är Italiensk gratäng/ Moussaka utan potatis med bara aubergine. Massor med sallad till!

  2 portioner
  1 ½ aubergine
  ½ lök
  2 tsk olja
  300 g nötfärs
  1 morot
  150 g krossade tomater
  1 msk tomatpuré
  3 dl grädde/mjölk (beroende vad man gillar, själv föredrar jag grädde)
  2 tsk maizena (behövs inte om man tar grädde)
  riven ost
  salt o peppar
  ev oregano

  Skär aubergine i skivor, strö över salt o låt rinna av under press i en skål. Ca 1 timme (bra att förbereda innan träning)
  Hacka o fräs lök i oljan lägg i köttfärs och bryn detta. blanda i riven morot, kross. tomater, tomatpuré. Låt småkoka i 20 minuter. Häll i grädde o smaka av med kryddorna.
  Torka av auberginen o varva köttfärssås o aubergine i en form, på med ost o in i ugnen ca 30 min i 200 grader.

  Gott med sallad o nötter till!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen! =)

  Andreas: Blodpuddingsallad låter hrrm..intressant! Ska puddingen vara i skivor eller mindre bitar?

  Anna: Gratängen låter god och som nått man göra mkt av och stå ut och äta i flera dagar...=)

  Återkommer med test av båda! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bitar, och inte för mesigt stekt. Jag fick det som förrätt (tekniskt sett var det black pudding) på nåt avlägset slott i Skottland en gång. Satt liksom "Ööh... öhh? Okeeej... jag testar väl då..." och det va skitgott. Inbillar mig att de hade något honungsbaserat på som spelade mot chevren med, om det nu var vinägretten eller vanlig honung duttad på nötterna. Dunno. :)

   /A

   Radera