torsdag 19 januari 2012

Senaste dagarnas träning

I söndags var jag och Gustaf ute en sväng på skateskidorna. Gustaf körde på sina marweskidor så jag fick låna hans eagle efter att han bytt till träningshjul på dem. Det var det första skatepasset på rullskidor som jag kört med de nya Alpina-pjäxorna. Och det var precis som jag hoppats enormt stor skillnad i stabilitet mot mina billigare Salomonpjäxor! Vi mekade lite med de olika växlarna och Gustaf försökte få mig att fatta hur tusan "tvåan" ska gå till. Trean och fyran går hyfsat. Inte så vackert men ganska fort i alla fall...;-) Tvåan fattar jag inte riktigt fortfarande. Vi körde ut längs Hardebergabanan (gamla banvallen mellan Lund och Södra Sandby) och övade på tekniken. Uppför Sandbybacken upp mot Skrylle fick jag verkligen öva på tvåan och blev sjukt trött i benen (fast jag sliter lika mycket med armarna som benen....;-)) På vägen hem igen körde vi 4x4-intervaller. Fick upp pulsen bra och var inte riktigt så långt efter Gustaf som jag hade väntat mig! Riktigt kul pass! Ser fram emot att glida runt på skateskidorna i sommar! =)

Den här träningsveckan inleddes med en mil-jogg innan frukost i måndags. Det var riktigt skönt och kändes bra när jag sprang men jag var ganska trött efter passet.

I helgen var jag och hämtade mina efterlängtade 2XU-tights på Löplabbet (Jag bytte thermovarianten jag fick i julklapp mot den tunnare "elite"-modellen eftersom det ändå inte är kallt i år. Nu hade de äntligen fått hem dem!). De är fantastiskt sköna och jag gick runt och mös i dem här hemma i lördags kväll...=) Och i måndags blev de alltså premiärsprungna i. I like! Tack till mor och far!


Extra snyggt när man
 har strumporna utanpå! ;-)

Fast jag var glad att jag tog ett par i medium fast jag ligger mitt emellan s och m enl. deras storleksguide. Tight så det förslår. Framförallt är de väldigt smala i benslutet och man får kämpa lite för att få av dem...

På kvällen stack jag och Gustaf iväg en sväng till gymmet. Överkropp var planen men armbågen (eller faktiskt båda armbågarna den här gången...) kändes fortfarande mystisk så jag avbröt efter ett par övningar och körde några benövningar medan Gustaf körde klart. Sen avslutade vi med mage och rygg. Vi körde en ny grym magövning som var lite lättare än den senaste. Vi ställde in situps-bänken på maxlutning och höll en femkilos-vikt bakom nacken. Kanonbra övning som gör det svårt att fuska.

Efter styrkepasset körde vi 4x4 på crosstrainer. Efter tre intervaller höll Gustaf på att svimma och han fick avbryta. Jag fortsatte och körde klart den sista själv. Jag har ökat motståndet de senaste gångerna och det var riktigt jobbigt den här gången men kändes bra efteråt...Som alltid...=)

Igår körde vi ett kortare benpass på gymmet och sen de vidriga helvetesintervallerna på SkiErg. Jag kände mig ganska seg när vi värmde upp men kanske just därför lyckades jag köra de jämnaste serierna hittills. Snittade 2.03 på sista serien på motstånd 10. De vanliga 4x4-intervallerna är mysiga i jämförelse! Fast även på tabatataintervallerna kör vi ju fyra serier (även om varje serie i sin tur är uppdelade i 8 intervaller) och jag förstår verkligen att just fyra serier funkar bra för att hålla kvaliten uppe på den här typen av pass. Den första går ju alltid, andra känns lite tyngre men då är man halvvägs. Tredje ganska tung men bara en kvar sen! Och fjärde fullt ös, skit samma hur man mår efteråt. =)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar