lördag 1 december 2018

En grön jul

Vi har pratat om att dra igång en julkalender i år igen men dragit oss för arbetet det ändå innebär och bestämde oss för att strunta i det i år. Ett par olika saker fick oss att känna att vi ändå vill göra ett försök. (Bl.a en artikel om klimatförnekelse i senaste tidningen från Chalmers, ett inlägg i Vinterstudion om hållbar vintersport, den glädjande nyheten att "årets julklapp" är ett återvunnet klädesplagg och att vi nu har en dotter vars framtid är beroende av vilka val vi gör just nu.)

Så vi gör ett försök!

Temat är givet: En grön jul; fritt att tolka till allt som har med jorden, vår miljö och hälsa att göra och en förhoppning om fortsatt vita vintrar. Idag är det 1 december och i första "luckan" bjuder vi på ett grönt snabbtips till årets julbord. Vi har börjat testa olika juliga veggierecept som skulle kunna platsa på julbordet men det här är två "gamla goda" tips på gröna alternativ till traditionella köttbullar på julbordet:

Enklast:
Hälsans köks veganska bullar (baserade på soja- och veteprotein) - de godaste "köpebullarna" vi testat

Näst enklast:
De här goa bullarna som man lätt slänger ihop själv på bla. svarta bönor och cashewnötter. Glöm inte: ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar