onsdag 5 december 2018

"Prylbantning"

En bra sak med att vi har bott två år på internat i Mora (och att vi fram till nyligen haft en pytteliten bil utan dragkrok) är att vi inte hade så mycket saker när vi bestämde oss för att bo kvar i Dalarna.

Nu bor vi i en liten stuga på 50 kvadrat och försöker verkligen hålla nere antalet prylar här. Att ha en bebis och gilla prylsport som cykling och skidåkning och samtidigt försöka hålla nere antalet prylar låter dock lite som en omöjlig ekvation.

Nu är vi i alla fall tacksamma att vi inte checkade av de där listorna på allt man "måste ha" när man får barn. Och att Lilo har så många kusiner som hon får ärva jättefina grejer av! :) Det mesta som hon inte har ärvt har vi köpt begagnat.


"Prylbantning" har för oss bla. betytt att vi:

- Hellre köper en dyrare pryl av hög kvalitet än billiga "slit och släng"-saker
Vår multivagn till Lilo kostade ganska mycket men är värd varje krona och den enda andra vagnen vi har är en retrovagn av samma årgång som Fia som vi hittade på nätet och har haft som "sovvagn".

- Gärna köper begagnat
Barnkläder är perfekt att köpa begagnat. Vi har hittat nya kläder med prislapparna kvar och jättefina hemmasydda kläder för bara några kronor.

- Att vi försöker vara kritiska och fråga oss om vi verkligen behöver en viss pryl
Det är tacksamt att bo så litet att man verkligen måste tvinga sig att tänka till innan man handlar något.

Att göra av med saker vi redan har är något vi har betydligt svårare för.
Det får bli nästa steg i vårt försök att leva lite "lättare"...Inga kommentarer :

Skicka en kommentar