onsdag 12 december 2018

It will never be the same! Adams kärleksförklaring till Northug

Dagens lucka går inte riktigt på huvudtemat! Istället ska vi minnas världens bästa skidåkare! Vi börjar att hedra honom genom ett videoklipp:Så kom dagen tillslut... Jag visste att den skulle komma en dag men kanske inte såhär tidigt. Jag vill inte att han ska sluta och har svårt att acceptera det! Känns tomt och overkligt. Detta är väldigt tufft för mig och jag kommer behöva så mycket support och stöd som möjligt från nära och kära! ;-)

Drömmen var att han skulle göra ett lyckat VM och kanske sluta tävla efter det. Men med en dålig höst med mycket sjukdom och få träningsdagar så blev tiden för knapp att kunna komma i tillräckligt bra form. Istället för att få en kass sistasäsong och jaga en plats till VM så var det kanske bättre att lägga av innan. Men om jag ställer mig själv frågan vad jag hade blivit gladast av: En topp 100 placering på Vasaloppet eller ett VM-guld på 5 milen till Petter så är svaret inte givet! ;-)

Petter har alltid varit min största förebild/idol inom skidsporten! Hans snabba mun är såklart rolig och genom hans snack och kommentarer har han lyft fram skidsporten. Det jag mest beundrar och som har inspirerat mig har varit hans skicklighet att utnyttja sina styrkor och hans förmåga att ta ut sig. Det är få i världscupen som kan göra ett slänglopp som Northug! :)

Dax för en minnesvideo!Han är helt klart en av anledningarna att jag började åka skidor och att jag velat satsa lite mer. Han har betytt oerhört mycket i träningen och har det känts tungt att sticka ut och träna har man bara kunnat sätta på ett klipp med Northug så har motivationen höjts! (Det var för övrigt väldigt svårt att inte bara fylla hela inlägget med videoklipp, haha.) Så det känns såklart väldigt tomt när han idag meddelande att han inte skulle fortsätta som aktiv. 

Här är lite highlights från VM i Kollen! Ungefär samtidigt började jag titta på skidor på tv och strax efter började jag själv åka. Väldigt tråkigt och sorgligt att han slutar. Det kommer inte vara detsamma att följa världscupen. Men jag kommer fortsätta att inspireras och motiveras av honom!
Tack för allt din jävla norrbagge! <3


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar