Veganska "köttbullar"

De här vegobullarna är grymma. De är inte de mest köttbullslika bollarna vi testat, inte så fasta utan lite mjukare, men väldigt goda. Vi gillar att äta dem med klassiska köttbullstillbehör; kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt men de funkar lika bra att blanda ihop med pasta, röd pesto och lite ruccola.

Få ingredienser. Lätta att göra. Sjukt goda. = Perfekt vardagsmat.

Receptet har vi fått från Fias mamma som i sin tur fått det från tidningen Vego.

Det här behövs: 
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
4 dl naturella cashewnötter
2 tsk majsstärkelse
½ dl vatten
4 tsk sojasås, t ex tamari
2 tsk buljongpulver - vi brukar ha i lite flytande fond istället, salt, peppar och ex. lite chilipeppar funkar också fint att ersätta buljongen med
4 pressade vitlöksklyftor säger orginalreceptet men vi brukar nöja oss med hälften
2 tsk lökpulver - har vi aldrig haft i
grahamsmjöl till panering
olivolja

Så här gör man: 
Häll av spadet från bönorna och skölj. Mosa dem med en gaffel i en skål eller mixa med en stavmixer. Mixa cashewnötterna fint i en matberedare. Blanda ihop de mosade bönorna och de mixade cashewnötterna. 
Vispa ihop majsstärkelse och vatten och blanda ner tillsammans med sojasås, buljongpulver, vitlök och lökpulver.

Rulla smeten till bollar och rulla i grahamsmjöl. 

Stek dem i olivolja på medelhög värme tills de blir gyllenbruna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar