Veganska "köttbullar"

De här vegobullarna är grymma. Vi gillar att äta dem med klassiska köttbullstillbehör; kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt men de funkar lika bra att blanda ihop med pasta, röd pesto och lite ruccola.

Få ingredienser. Lätta att göra. Sjukt goda. = Perfekt vardagsmat.

Receptet har vi fått från Fias mamma som i sin tur fått det från tidningen Vego.

Det här behövs: 
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
4 dl naturella cashewnötter
2 tsk majsstärkelse
½ dl vatten
4 tsk sojasås, t ex tamari
2 tsk buljongpulver - vi brukar ha i lite flytande fond istället, salt, peppar och ex. lite chilipeppar funkar också fint att ersätta buljongen med
4 pressade vitlöksklyftor säger orginalreceptet men vi brukar nöja oss med hälften
2 tsk lökpulver - har vi aldrig haft i
grahamsmjöl till panering
olivolja

Så här gör man: 
Häll av spadet från bönorna och skölj. Mosa dem med en gaffel i en skål eller mixa med en stavmixer. Mixa cashewnötterna fint i en matberedare. Blanda ihop de mosade bönorna och de mixade cashewnötterna. 
Vispa ihop majsstärkelse och vatten och blanda ner tillsammans med sojasås, buljongpulver, vitlök och lökpulver.

Rulla smeten till bollar och rulla i grahamsmjöl. 

Stek dem i olivolja på medelhög värme tills de blir gyllenbruna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar