lördag 23 november 2013

Rullskidpass med Emelie Öhrstig

Det är inte varje dag man kör 3 timmar rullskidor med en VM-guldmedaljör i sprint men idag var en sån dag. ;-)

Emelie Öhrstig och hennes sambo Daniel dök upp för första gången på ett träningspass med klubben tidigare i höstas. Det visade sig att de var Malmöbor sen ett tag tillbaka och hade fått nys om att Ski Team Skåne har gemensamma rullskidträningar.

Den här gången undrade Emelie om jag hade tid att köra ett lite längre helgpass och eftersom det alltid är trevligt med sällskap och omväxling på långturer hängde jag såklart på. Eftersom Emelie är har en liten dotter som hon inte kan vara ifrån för länge utgick vi från Malmö.

Lägenhetsrenoveringen fick stå tillbaka för 3 timmar (nästan 45 km) rullskidor längs kusten söder om Malmö. Det var ett riktigt trevligt pass! Vi hade mycket att prata om och jag fick några tips för att förbättra min stakteknik. Det uppskattas verkligen.

Emelie i det skånska landskapet

Vädret var helt ok. Grått och ganska kallt, men vindstilla för en gångs skull. Jag körde på lättrullade hjul (tvåor) och det kändes lätt och bra hela passet. Som ett A1-pass ska göra alltså! Vatten och en halv banan räckte ganska bra under passet men i slutet och efteråt var jag grymt hungrig. Resten av bananen och reservsnickersen slank ner innan jag körde hemåt igen.

Oavsett hur lungt man kör ett tretimmarspass blir man rätt mör efteråt och väl hemma var det gött att sätta sig tillrätta i soffan och titta på Bruksvallsloppet. :)

Suget och längtan efter snö blev ju inte direkt mindre av det.
Tur att det inte är mer än 1,5 vecka tills vi ska till just Bruksvallarna! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar