torsdag 21 november 2013

Madshus Redline, Alpina ECL och Swix Triac 2.0

Det har hänt lite för mycket senaste veckorna och jag har inte hunnit berätta om vilka spännande prylar jag kommer att åka på den här säsongen.

Pjäxor
Jag har genom B-kontrakt hos Alpina/Backcountry fått hem mina asfina nya ECL Pro som Alpina själva skryter med att Marcus Hellner har bytt till den här säsongen. Jag vill såklart inte vara sämre! ;-) Och så har jag ju kört på Alpina på snö senaste säsongen och varit väldigt nöjd med dem. Eftersom jag bytt till Rottefella även på rullskidor nu passade det perfekt att degradera finpjäxorna till rullskidpjäxor och samtidigt uppgradera till senaste modellen. Pjäxan sitter som en smäck och känns snarare som en sko än en pjäxa. Väldigt lätt och smidig. Sa jag att den är grymt snygg också? ;-)

Tidig julafton

Gösta tröttnade som vanligt på att posera

Stavar
Jag hann inte ens skriva om mina nya Swix-stavar (Triac 2.0) här innan jag knäckte den ena på ett träningspass. (Egentligen hade jag inte tänkt köra med dem på rullskidor överhuvudtaget men med trasig spets på mina Oneway fick jag med mig dem på ett pass och sen gick det som det gick....Helvete också! Den var grymt skön så länge det varade iaf. ;-) Jag hade dock lite strul med de första spetsarna. Efter Rollsbo var de och plasten helt nedslitna.Vet inte om jag hade otur eller råkade ut för ett B-exemplar. De jag bytte till sen verkade funka bättre. Det lilla jag hann köra innan jag knäckte staven iaf...

Jag hann inte fota mina Triac innan stavbrottet.
Men de finns någonstans i den här Ramsauröran med stavar.

Nu över till det viktigaste av allt:

Skidor
Efter mycket funderande bestämde jag mig för att kontakta Madhus och försöka få ett B-kontrakt på deras nya toppskida Redline. Den verkar väldigt spännande och efter positivt besked fick jag hem ett par för några veckor sen. De kommer att premiärtestas om mindre än en månad i Bruksvallarna och det ska bli galet kul och spännande att se hur de funkar! Håller tummarna att det här kan bli skidorna som tar mig i mål på ny rekordtid i Vasaloppet! :)
Så här skriver Madshus själva om skidan. Det låter ju onekligen bra...;-)


“Race” and “compromise” should never appear in the same sentence. Not even on the same page. That’s why we developed the Madshus RED category = Race Engineering Development: Relentlessly tested. Extreme performance. Detail-obsessed.

Our engineers are obsessively detail-oriented. Because our racers compete at a level where even a fraction of a gram, a millimeter or a degree matter, and where these details can separate the winners from the rest.

Madshus RED is what happens when our engineers are given no restraints. No budgets. No limits. The most revolutionary and innovative products, made by the best engineers, developed for those who never settle for anything but the best. Madshus RED products are lighter, faster – simply better.

The redline skis are built using a new P200 Nano base and Computer aided design (CAD) profile. The new geometry provides optimized pressure points and perfect balance between reliable grip, glide, tracking and snow perception. Those characteristics make them the lightest, strongest and fastest ski Madshus has ever produced.


2 kommentarer :

  1. Surt vad gäller staven! Men det går ju att köpa fler. Kan du inte få B-kontrakt från Swix också då? ;) Själv har jag just kapat mitt andra par gamla Triac-1or till klassisk längd. Alltid bra att ha två par! Känns inte som jag är tillräckligt bra för att orka uppgradera till Triac 2 :(.

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till dina kontrakt - snyggt jobbat och det är du värd!

    SvaraRadera