måndag 4 november 2013

Rollsborundan 2013

I går åkte ett gäng Ski Team Skåningar upp till industriområdet Rollsbo strax norr om Göteborg för att köra Rollsborundan.

Rollsborundan körs på en varvbana, är 17 km lång och avslutas med en 350 m lång backe. Banan är kul och man har bra koll på var övriga åkare är under tävlingen. Det minst roliga med tävlingen var vädret. Regn och tävlingshjul är inte den roligaste kombinationen.

Så här skrev jag i min träningsdagbok på funbeat:

"Rollsborundan. 44.53. För passiv (och klen) i starten och försökte jaga ifatt för att få nån rygg att hänga. Körde själv i början men hade en liten klunga att köra med på andra och tredje varvet. Tappar för mkt på dålig kurvtagning. Inte bara på snö jag är en sopa på det alltså! Går ännu sämre när det är blött och halt som idag. A3-puls efter 30 s och 30 s A3+. 91% i snitt. För kort sträcka! Känns som att jag hade kunnat åka tre gånger så långt i samma tempo. Har fastnat i en "åka långt"- växel och det tar tid innan jag kommer igång. För kort uppvärmning också eftersom det blev så tajt med tid. Måste bli explosivare och snabbare om jag ska kunna köra bra på så här korta sträckor. Borde nog inte kört 4 mil stakning i torsdags och första styrkepasset på länge i fredags om jag velat prestera bättre. Men kul bana och tävling och jag är glad att jag körde!"

Sandra Hansson vann damklassen och Samuel Norlén herrklassen. Gustaf blev trea i H21. Riktigt bra jobbat! Jag blev tvåa i damklassen, alldeles för långt efter Sandra (7 min - 37.55) som iofs verkade vara i riktigt bra form. Sandra blev slagen med 1/10 sekund av sin teamkompis Karl Zeitz. Samma Karl som sett till att jag blivit med Atomic Skintec så det var kul att få träffa honom efter att bara ha haft mailkontakt med honom tidigare.

Det var sista rullskidtävlingen för säsongen så nu blir det hårdträning för hela slanten!

Alla resultat från tävlingen finns här.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar