lördag 30 juni 2012

Dag 2 på rullskidlägret

Summering av dagens två tävlingar:

Först en klassisk prolog; 1,34 km backrace. Inte min typ av bana med den första branta delen men det gick bättre än väntat i början. Kanske gick ut lite för hårt för sen tappade jag mycket där jag borde varit starkare. Ett stort fall framåt från förra året både när det kommer till teknik och kondition trots allt. Ca. 30 s efter Madde från IK Stern (som har varit 20:e dam i Vasaloppet som bäst! Respekt!) och några sekunder närmare Hanna Seppas (rullskidåkare i världsklass. Lika mycket respekt!) Känns helt ok såhär i efterhand! Inspirerar till att träna mer diagonalåkning brant uppför framöver.

Pigga gänget i pausen innan jaktstarten

Efter lite paus och transport till starten var det dax för jaktstart i 7 km fristil. Kändes bättre än väntat typ första kilometern. Adrenalinet gjorde sitt, sen började jag känna efter lite och kom fram till att jag nog måste hejda mig om jag överhuvudtaget skulle orka ta mig i mål. =) Försökte åka stort och avslappnat och tänka på tekniken. Kom i fatt och om Madde och några klassiska åkare som startade innan. Stakade lite för mycket för att jag ska vara helt nöjd men annars gick det bättre än väntat. Faller in i stakningen när jag blir trött för att jag känner mig mer bekväm och har bättre kontroll på pulsen och ansträngningsnivån då. Lösningen är enkel: mer träning på skate!

Efter målgång bytte jag, Gustaf och Håkan till klassiska skidor och åkte tillbaka hemåt. Blev en lite väl mastig nedrull på 14 km och jag kände mig väldigt seg.

Efter lunch och lite slappande på hotellrummet var det dax för eftermiddagspasset. Jag bestämde mig för att köra skate för att jag tänkte att det inte skulle bli så jobbigt. Jag lånade Håkans Marwe-skidor för att testa dem och för att det var tävlingshjul på mina eagle. Ångrade bittert att jag inte tog tävlingshjulen när vi började åka uppför och jag stod stilla på stället eller stakade slut på armarna. Jag måste lära mig tvåans växel en gång för alla. Alla andra växlar funkar ok men tvåan är katastrof eftersom Gustaf inte kan den så bra och det är han som har varit min skatelärare. Dessutom kändes det segt att köra på trögare hjul efter all körning på tävlingshjul, men annars kändes Marwe-skidorna sköna.

Vi tog en efterlängtad glasspaus i solskenet vid en campingplats längs banvallen. Sen körde jag, Gustaf och ett gäng till hemåt medan några fortsatte en extrasväng för att få ihop två timmar träning. Nån måtta får det vara!

Glassätande rullskidåkare

Fina omgivningar i Ulricehamn

Spirello eller Twister?

Innan kvällsmaten berättade Marcus Jönsson, Anton Järnberg och Hanna Seppas om sin träning med fokus på skillnader och likheter mellan rullskidträning och träning för vintersäsong. Det var väldigt intressant och inspirerande att lyssna på!

Sen var det grillbuffé för hela slanten, och nu är det hög tid för sömn inför morgondagens distanspass delux...

1 kommentar :

  1. Jösses, va grymt du kör nu! Jättegrattis till framstegen. Verkar vara ett fantastiskt läger.

    SvaraRadera