måndag 25 juni 2012

Med tejpad fot

Idag var det dax för sista återbesöket hos min friskgymnast innan semestern (någonsin?). Spännande! Jag såg fram emot att få fråga om några saker jag funderat på och få lite råd kring hur jag ska trappa upp löpträningen framöver. 

Först pratade vi lite om hur övningarna jag fått tidigare har gått och jag fick hjälp med ett par som jag inte var säker på om jag kommit ihåg/förstått rätt. Sen gjorde han samma undersökning av fot/vad/höft som första gången jag var där för att konstatera att träningen går åt rätt håll. 

Jag fick några nya styrkeövningar att komplettera med och så avslutade han med att tejpa upp min fotled för att jag ska få en känsla av vad jag ska eftersträva.  

Det kändes så jäkla coolt att gå efter att den var tejpad! Högerfoten pekade rakt fram för ovanlighetens skull och det var bekvämt och avslappnat att gå. Jag gick ut från sjukhuset i värsta spöregnet med ett leende på läpparna bara över känslan att gå. 

Hudfärgad tejp så den syns inte så bra

Tyvärr är tejpningen inget man kan göra på sig själv och den får bara sitta på 48 h. Jag tänkte låta den sitta på i alla fall under dagen i morgon också. 

Förhållningsreglerna då? Jag ska springa några fler 3 km pass men känns allt bra sen kan jag trappa upp till 5 km. Men efter det får jag hålla mig där några veckor och inte öka på lika mycket efterföljande veckor. Dessutom kom vi överens om att det är bäst att jag håller mig till "vanlig" löpning ett tag framöver och avvaktar lite med både banlöpning och terränglöpning. Och inte börjar med båda sakerna samtidigt sen...Han verkade köpa min teori om att jag likaväl kan börja springa i lite lättare, inte så dämpade skor, nu när jag ändå måste trappa upp lugnt och fint. 

Nån som har något tips på schyssta lättare skor som kan vara värda att prova?

3 kommentarer :

 1. Har du inte ett par Adios?
  /Niklas

  SvaraRadera
 2. Jo. Hade tänkt ha dem som tävlings-/banlöpningssko men kanske ska tänka om. Har hört att sulan slits väldigt fort på dem. Jag har den gamla varianten och den nya ska tydligen hålla bättre. Jag gillar det mentala i att ha en speciell tävlingssko men kanske bara ska satsa på en annan färg då! ;-) Fast jag är fortfarande intresserad av att höra vad andra har för erfarenheter av skor och tips om potentiella favoritskor!

  SvaraRadera
 3. Det mentala är ju inte att förakta=) Har läst på jogg.se att många tycker race-känslan har försvunnit i den nya modellen.
  Kör den gamla på tävling då och ett nytt nytt par på träning;)
  /Niklas

  SvaraRadera