torsdag 28 juni 2012

Förväntansfull inför helgen

I morgon bitti bär det äntligen av till Ulricehamn och helgens rullskidläger! Väderprognoserna har sett bättre och bättre ut de senaste dagarna och jag ser verkligen fram emot ett par dagar med mycket träning i trevligt sällskap. Så här ser programmet ut:

Fredag 29 juni:
10:00 Samling för första passet. 2-4 mil. (Samling parkeringen nedanför Hotell Bogesund, vid restaurangen Bryggan. Incheckning sker efter passet). Passet kommer vara så att vi åker igenom lördagens banor plus tekniktips.
13:00 Lunch
15:30 Intervaller och snabbhet, ett intensivt pass som triggar hjärta och teknik för den lite mer vana gruppen. Teknik för de som inte åkt så mycket.
18:00 Produktinformation. Marcus Johansson från Casco informerar om hjälmar och glasögon.
19:00 Middag. (Ingår ej i helpension men hotellet serverar skaldjursbuffé).

Lördag 1 juli:
Färska segrarinnan i världscupen Hanna Seppas kommer att vara med hela dagen. 
08:00 Frukost
09:30 Tävling – ca 2 km klassisk prolog med intervallstart.
10:15 Jaktstart- ca 9 km fri teknik.
13:00 Lunch
15:00 Distanspass klassiskt eller skate med fokus på teknik.
18:00 Föreläsning: träning/tävling rullskidor vs skidor. Anton, Markus och Hanna föreläser lite om skillnader och likheter.
19:00 Middag. (Ingår ej i helpension men hotellet serverar grillbuffé).


Söndag 2 juli:
08:00 Frukost
08.30 Gemensamt långpass klassiskt.
11:45 Utcheckning och avslut. (Obs! Hotellet serverar inte lunch på Söndagen).

Skaldjurs- och grillbuffé låter inte fel! ;-)

Doggybag
Gösta blev lite nervös när vi började packa och dona och
vi försökte försäkra honom om att han skulle få följa med
till Gustafs föräldrar

Idag har det blivit vila och återhämtning för hela slanten. Och så lite tvättning och packning inför helgen såklart. Tidigare i veckan har vi tränat på som vanligt så jag kände mig rätt tillfreds med en vilodag…I måndags körde vi ett distanspass på drygt 3 mil med klubben (klassiskt), i tisdags körde jag och Gustaf styrketräning överkropp och crosstrainer-intervaller på gymmet och igår var det intervaller med klubben.

Intervallpasset i tisdags på crosstrainer var det värsta på länge. Intervallpassen har jag annars blivit lite av mina favoritpass. Kort, hårt och effektiv träning som snabbt ger resultat! I tisdags var det mest hemskt och kändes tungt från första stund. Family Guy fick fungera som distraktion och jag fick kämpa för att överhuvudtaget genomföra passet och inte ge upp. Jag körde på lägre motstånd än vanligt och lyckades i alla fall köra alla fyra intervallerna.

Igår var det klubbpass och således intervaller igen. Eftersom det blir mycket träning i helgen och dessutom är en tävling på lördag passade det alldeles utmärkt att köra intervallerna på tävlingshjul på skate. Vi körde 8 intervaller som var ca. 2 minuter långa och med 1,5 min vila i vår nya intervallbacke. Det kändes lite ovant och fumligt i början men gick lite bättre sen när jag slappnade av bättre och tänkte på tekniken snarare än att köra fort.

Nu ska jag sova och drömma sött om rullskidor!

(Kom osökt att tänka på en dröm jag drömde en natt efter Lundaloppet (millopp här i Lund): Då hade jag skidor på fötterna och skulle ta mig runt Lundaloppet på barmark (asfalt) och var sjukt frustrerad över att jag fick springa fram på skidorna och inte kunde glida ut. Ibland kanske det är lite väl mycket skidåkning i huvudet? ;-))

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar