lördag 30 juni 2012

Dag 1 på rullskidlägret

I går morse klockan 7.00 kom Håkan och hämtade oss för avfärd mot Ulricehamn och det efterlängtade rullskidlägret.

Bilen är fullproppad med rullskidor av alla slag!

Fredagens första pass var ett distanspass där vi passade på att titta på tävlingsbanorna inför lördagens tävlingar. Det var verkligen inte min typ av banor; jag visste inte ens att det fanns så branta backar! ;-) Framförallt den apbranta första delen på den klassiska sträckan kändes lite skrämmande; jag hade ju hoppats på att slippa diagonalåkning på tävlingen men icke. Men jag såg ändå fram emot det som bra träning och en spark i röven att jobba vidare på att få till tekniken bättre!


Rullskidåkare börjar strömma till på parkeringen.

Jag kände mig lite sliten redan på det första passet. Förra året vilade jag innan jag åkte på lägret men den här gången har jag kört på som vanligt och tänkt att det får bära eller brista. Två intervallpass, ett distanspass och ett styrkepass hade jag med mig i bagaget från veckan. Efter att ha testkört de jobbiga backarna kände jag mig rätt sliten. Dock hade vi ätit lite klent med frukost på morgonen så jag hoppades att lite mat och vila skulle göra susen till eftermiddagens pass.

På eftermiddagen kände jag mig dock om möjligt ännu segare...=) Vi skulle köra intervaller av olika slag och jag var inställd på att ta det lite lugnt. Det gick såklart inte nått vidare. Vi körde korta intervaller med fokus på fart. Det var lite uppför och gick ok, varken mer eller mindre. När vi avslutade med att köra en jägarmarchliknande intervall på tillbakavägen började dock kroppen kännas bättre igen och jag kunde inte låta bli att trycka på. Vi körde i en grupp om 5 personer där varje person drog i en minut, varav ca 15 s fullt ös. Det gjorde vi två gånger innan vi rullade tillbaka till hotellet igen.

Dagens träningsdos landade på nästan 56 km och 4 timmars träning. En mjukstart inför morgondagens tävlingar alltså! ;-)

Innan kvällsmaten pratade Casco-Mackan om hjälmar och glasögon och visade upp superfina nya snöskärmar. Jag har siktat in mig på en röd som matchar vår nya klubbdräkt...

Casco-Mackan in action

Gustaf provar Cascos snygga snöskärm 

Som avslutning på kvällen åt vi sen räkor med tillbehör på hotellet. Jag och Gustaf festade till det med vars ett glas vitt vin även om öl säkert hade varit bättre för återhämtningen...;-)

Räkfrossa!

Efter en tur till mataffären för att inhandla lite nötter och godis att ha att mumsa på mellan passen var det dax att sova för att hinna ladda om batterierna till morgondagens tävlingar.

Mer om tävlingarna snart!
Nu måste jag hinna ta en liten powernap innan jag ska byta om inför eftermiddagens pass!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar