söndag 24 juni 2012

Träning, midsommardekadens och straffrunda

Nu har det varit lite lurigt att hinna med att skriva här några dagar igen. Det har kommit några träningspass och ett midsommarfirande emellan helt enkelt. (Mest firande faktiskt och inte så mycket träning. ;-)) Jag har kört på hårdare än någonsin med träningen de senaste månaderna och lagom till midsommarhelgen har både jag och Gustaf passande nog varit lite mätta på träning.

I fredags hade vi precis klätt på oss för att gå ut och åka rullskidor när himlen öppnade sig och vi konstaterade att vi inte var så motiverade att träna att vi ville ge oss ut i det vädret. Istället möblerade vi om i vardagsrummet och testade på att köra cirkelträning hemma. Stationerna var: armhävningar, rygglyft på boll, balans på boll (sitta på pilatesbollen med ben och armar rakt ut - den här övningen klarade jag bara för att bollen inte hade så mkt luft...;-)), liggande benlyft, plankan, enbensknäböj, arm/axlar/rygg med hjälp av gummiband och enarmsrodd med hantel. Vi körde 30 s på varje station och vissa av övningarna körde jag två av varje varv och sen körde vi allt tre varv. Det var varmt och svettigt i lägenheten och Gösta var väldigt nyfiken och ville vara med och "hjälpa till" men det gick ändå bättre än väntat. Jag har haft träningsvärk i lats av hantelövningen sen dess. Gött! Efter styrkan passade jag på att köra alla övningar jag fått av sjukgymnasten. Jag ska dit igen på måndag och vill inte ha några reprimander för att jag inte gjort min läxa...;-)

På eftermiddagen bar det av för midsommarfirande ute på landet hos Sophie och Mikael.


Gösta har siktat in sig på korvarna!

Trevligt sällskap som vanligt och massor av god mat. Vi hade med oss av "årets sill" från Abbas som var fläder och citron (god!) och självklart hade jag gjort den obligatoriska silltårtan som jag inte klarar mig utan på midsommar. På kvällen grillade vi korv som vi åt tillsammans med Sophies goda potatissallad.

Arlas silltårta ser nästan likadan ut
som min gjorde!

Sophie och Mikael hade blandat ihop godaste Sangrian på egna vinet och Gustaf hade laddat upp med goda ölar. Några inte lika goda snapsar och ett par mojitos slank också ner fast vi mådde ändå oväntat bra både under kvällen och efteråt! ;-)

Gustaf kunde inte
 låta bli att köpa den här ölen.

Oppigårds "Single Hop"
är ett säkert kort!


I lördags sov vi ganska länge och förflyttade oss bara till soffan när vi väl gått upp...Gösta var ännu tröttare och ville inte ut på morgonpromenad förrän vid lunch! En hund i vår smak! =) Senare på kvällen skulle vi åka upp till Gustafs föräldrar på midsommardagsmiddag med släkten och innan dess hade vi planerat att hinna träna. Men efter att ha letat efter motivationen och inte hittat den någonstans bestämde vi oss helt sonika för att vi förtjänade lite vila eftersom vi för ovanlighetens skull var totalt osugna på att träna. Fast så fort vi enats om det dök det trots allt upp ett litet sug. Det var ju ett perfekt tillfälle för att komma ut på en kort löprunda. Så medan Gustaf gick ut och meckade med sin cykel stack jag ut och sprang en sväng. Eftersom jag ändå bara "får" springa korta sträckor nu i början tyckte jag det var lika bra att samtidigt börja en ny era i mitt löparliv utan "fluffiga moln"-skor. Så jag snörade på mig mina fina "adizero adios" som stått och frestat mig i hallen tillräckligt länge nu och gav mig ut. Härligt!  Jag förstår varför jag bara ska springa kortare sträckor nu initialt för jag hade verkligen fullt upp med att tänka på hållningen och fotisättningen. Fast mest njöt jag av att kunna springa och flög omkring med ett fånleende på läpparna! =) Det blir nog till att köpa några schyssta lättare träningsskor snart så jag inte sliter ut "finskorna".

Senare på kvällen var det dags att äta och dricka igen. Annika, Gustafs mamma, hade som vanligt fixat tilltugg och mat utöver det vanliga och det var trevligt att träffa tjocka släkten. 

Idag kom straffet för all helgens dekadens: 42 km rullskidåkning på en kuperad runda i duggregn på tröga hjul. Med bara en sen frukost i magen dröjde det inte länge innan energin tog slut och sen var det bara att bita ihop och ta sig hem på bästa sätt. Rundan går i skogarna kring Ljungbyhed och Perstorp och är väldigt fin. Fast idag hade vi inte riktigt möjlighet att njuta av den på bästa sätt. Enl. min vän Garmin är den totala stigningen 385 m på rundan och det kändes som att uppförsbackarna aldrig skulle ta slut....

Men se det gjorde de! Och vi likaså! =)

Nu ska vi försöka återhämta oss efter helgen och ladda om för ny jobb- och träningsvecka. Nästa helg är det äntligen dax för årets rullskidläger och planen är att köra på några dagar till med träningen och sen ta det lite lugnare så vi har mycket krafter i helgen.

Men det är då det; nu är det orkeslöshet och soffslapp som gäller för resten av kvällen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar