torsdag 7 juni 2012

2738 min på 30 dagar

Idag på eftermiddagen körde jag ett pass på Gustafs cykel. Det var dax att göra ett nytt försök efter fadäsen på premiärturen. St. Hans (som är ett relativt kuperat grönområde i norra Lund) var målet för utflykten. Där yrade jag omkring på stigar och vägar och försökte lära mig hur man cyklar; hur mycket bromsarna tar, hur/när man ska växla och hur man ska förflytta tyngden bakåt när man kör utför. (Som var det första Gustaf frågade om när jag berättade om min lilla vurpa i utförsbacken i Skrylle...) 

Efter att ha blivit stående i den brantaste uppförsbacken jag kunde hitta för att jag trasslade med växlarna och cykeln höll på att stegra fick jag kliva av cykeln och konstatera att jag har mycket att lära när det kommer till mountainbike-cykling. Grova grusvägar och stigar som går brant utför (eller för den del uppför) är inte mina vänner än. Men låren får i alla fall sitt när mjölksyran fullkomligt sprutar! =)

Efter en timmes körning lallade jag vidare och körde igenom St. Lars (ett annat grönområde i södra Lund) innan jag begav mig hemåt. Vid det laget hade solen hittat fram och det var riktigt ljuvligt att vara ute och cykla!

Dagens pass landade på 1 timme och 43 min. Det var viktigt att passet blev över 1 timme och 35 minuter idag. Det betyder nämligen att jag har slagit mitt förra mängdrekord på 30 dagars träning! Rekordet på 2730 min är från juli förra året och de senaste 30 dagarna har jag nu tränat 2738 min! (Det är viktigt att räkna tiden i minuter för om jag räknar den i timmar avrundas ju båda tiderna till 46 timmar...;-)) 

Det känns väldigt bra att jag lyckats få ihop de här timmarna utan att jag kunnat springa eller hunnit köra några morgonpass och i en ganska hektisk jobbperiod. Det är ju nu den tuffare träningsperioden är tänkt att dra igång! =)

Jag försöker bli bättre på att sköta alla saker runt omkring träningen för att orka med att träna mer. Gå och lägga mig tidigare och sova mer. (Går väl sådär...) Äta något direkt efter passen. Ett glas O'boy ska tydligen funka lika bra som typ Gainomax så numer finns det alltid O'boy (om än den mörkare "vuxna" varianten) hemma. Så att få i mig nått snabbt efter träningen har jag blivit bättre på och jag tror det gör stor skillnad för återhämtningen...


Jag känner mig väldigt motiverad att träna och det går framåt på alla plan. Dock saknar jag löpningen. =( Mina fina Adidas Adios står på skohyllan i hallen och ser så inbjudande ut....

Men jag hoppas på nya tag snart! Imorgon bitti ska jag till sjukgymnasten igen och jag ser fram emot att få reda på vad jag kan göra för att slippa mer vadstrul framöver. Nu har jag vilat nästan en hel månad från löpningen och jag hoppas kunna smyga igång träningen igen snart....


Born. To. Run. 


(På tal om det...Någon som har något bra tips på läsvärda böcker i stil med "Born to run", "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning" eller annan mer faktabaserad träningsrelaterad litteratur? Jag har haft ett uppehåll från träningsböcker och läst Steve Jobs biografi (läs den om ni inte gjort det, den är riktigt bra!) men nu är jag på jakt efter något nytt att läsa på bussen på morgnarna...)

5 kommentarer :

 1. Du får satsa på 4000 minuter då!

  Apropå lår så tror jag att man får mndre mjölksyra om man kör med SPD-pedaler så man sitter fast, så att trycket fördelas mellan båda benen.
  /Vasa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Det är en bit tills dess men jag ska försöka trappa upp lugnt och fint nu!

   Jag hade SPD-pedaler när jag cyklade landsväg men nu lånar jag ju Gustafs cykel och han har plattformspedaler med "taggar". (Han gillar att cykla väldigt tekniskt i skogen och då är det inte så lysande att sitta fast...) Köper kanske ett par "egna" pedaler sen om jag får för mig att cykla oftare men det får funka så här så länge!

   Radera
 2. Bok: "Hell on two wheels" som handlar om RAAM, har inte läst men skall.

  Hur mycket ärver du av farbror Steve?

  SPD måste man ha på MTB annars är det farligt.

  Gainomax är väl exakt samma sak som Oboy fast rebranded för vuxna. Det är därför jag tar en banan eller en öl istället:)

  /Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kände inte till RAAM men googlade. Jösses.

   Tyvärr har jag inte fått ett öre. Har försökt utreda ev. släktskap men inte hittat några...;-(

   Vad menar du med att det är farligt utan SPD? För mig känns det iaf för närvarande som att det skulle vara mycket farligare med. Jag är inte stabil och behöver kunna sätta ner en fot ibland. Skulle inte vara bekväm med att sitta fast riktigt än. Men det kommer kanske...

   Ja, det som är bra med Gainomax är ju att man kan ha den med sig på ett smidigt sätt...(Jämfört med oboy iaf.) Fast det blir banan för mig med för det mesta! =)

   Radera
 3. Imponerande mängd, snyggt jobbat! Och tänk att oboy finns i mörk variant, undrar om den hittat hit upp till lappmarkerna än? :) Måste provas, tack för tipset!

  SvaraRadera