tisdag 30 december 2014

Nyårshälsning från Mora

Efter nästan två veckor hemma i Skåne är vi nu på plats i Mora igen sen igår. Skolan börjar inte förrän den 7:e januari men vi var väldigt sugna på att komma på snö igen och tänkte att det är bäst att passa på nu när vi kan.

Skåne bjöd på några riktigt fina pass också!
Just det här på rullskidor längs havet i Ängelholm.

Fika på galet goda saffrans- och kardemummaknutar
på St. Jakobs stenugnsbageri i Lund

Julbelysning på fontänerna i Lundagård som vi passerade på
vägen hem från julbord med Fias jobb

Under tiden vi var hemma har vi inte tränat lika många timmar som vi brukar men vi har försökt att få till lite effektivare pass i form av löpning innan frukost och intervaller. Det har blivit mindre distansträning och lite mindre styrketräning. Vi har båda varit oproportionerligt trötta och sega under julen. Dels slog nog "brist på snö- och skidåkningsdepressionen" till och kanske kom den ökade träningmängden och julstressen ifatt oss och tog ut sin rätt under ledigheten. Det var i alla fall skönt att vara hemma och mysigt att fira jul, även om det spöregnade på självaste julafton...

Nu efter några lugna dagar och ledighet börjar vi vakna till liv igen! :) Idag har vi varit och åkt skidor i Hemus. Snacka om kontrast mot passet vi körde där innan jul. Då var det en liten slinga som var utlagd i den gröna skogen. Idag var det cirka 7,5 km spår och de gick ända bort till Moraparken.  Fina spår, skönt väder och helt underbart att åka skidor igen! :)


Skidspår i Moraparken

Lycklig Fia i ett vintervitt Mora

På kvällen körde vi ett gympass för att upprätthålla det vi jobbat upp under hösten. 

Imorgon är det nyårsafton och det ska vi fira med en heldag med skidåkning i Orsa Grönklitt för att reka spårtillgången och försäkra oss om att vi är riktigt hungriga inför kvällens festmåltid. ;-) Det har hänt mycket uppe i Grönklitt sen vi var där sist och enligt deras hemsida är det nu totalt 18 km spår att jämföra med 2,4 km innan jul.  

Nu är det hög tid att sova om vi ska orka med morgondagens strapatser och hålla oss vakna till tolvslaget. ;-) Vi återkommer med en summering av året som gått under början av januari!

Gott nytt år!
Vi önskar er ett bra slut på 2014 och en bra början på det nya året!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar