lördag 29 september 2012

Tre timmar rullskidåkning i skitväder

Idag har det varit perfekt "sitta inne och läsa bok och dricka te"-väder. Inte lika bra för ett distanspass på tröga hjul men vad gör man inte för att vara snabbare än någonsin den där söndagen i mars?

Jag och Gustaf åkte upp till Ljungbyhed och Gustafs föräldrar igår kväll. Jag hade problem att sova kvällen innan (det händer väldigt sällan och det är jag glad för) och somnade på soffan hos Gustafs föräldrar efter den som alltid väldigt goda middagen med tillhörande trevlig pratstund. Det är så jobbigt att somna på soffan, sova sådär skönt som man bara gör på soffan och vakna upp (bli väckt) och inse att man måste gå upp och borsta tänderna och byta om innan man kan sova vidare i sängen. När jag väl lyckats med konststycket somnade jag om och sov som en stock hela natten (och en god stund till ;-)). När jag vaknade till första gången slog regnet mot rutorna och jag kände mig inte ett dugg stressad att komma upp. Långpass på rullskidorna stod på schemat och jag somnade om.

Innan vi hade möslat oss upp, ätit frukost och slöat klart var klockan mycket. Och till på köpet började jag bli hungrig igen. Så vi bestämde oss för att äta lunch innan vi stack ut. Vi åt lunch. Och stack ut. Vilket ledde till att jag mådde illa första timmen för att jag hade alldeles för mkt mat i magen. I början kändes det som det skulle vara helt omöjligt att köra den planerade rundan och vi öppnade upp för möjligheten att köra en timme i en riktning och sen vända hemåt igen. Fast efter en timme mådde jag bra igen och alternativet att vända om föll i glömska.

Den här hade varit en passande themesong för dagens träningspass:


Vi körde en kuperad runda i krokarna kring Ljungbyhed. Den är ca 42 km lång och mycket upp och ner. Jag gick in för att använda benen så mycket som möjligt och körde och övade på att hålla pulsen under kontroll även när jag kör frånskjut och diagonalåkning. Nyttig träning! Jag försökte ligga på runt 75% av maxpuls i snitt.  Gustaf körde på sina tröga skateskidor och hade som mål att ligga ännu lägre i puls så vi hittade ett bra tempo som passade oss båda.

Måste skaffa en sån här regncape till Gösta!

I all hast att komma ut hade vi inte tagit med oss något att äta. Vattnet tog slut lagom till sista drickapausen. Det kändes riktigt gött att kunna köra ett tretimmars pass på bara vatten och inte ta slut på energi. Men det fanns ju lite att ta av i magen...;-)

Vi åt middag hemma hos mamma och pappa ikväll så mamma hjälpte oss att fylla upp energidepåerna. (Gustafs och mina föräldrar bor ju lämpligt nog bara några kilometer ifrån varandra.) Rådjur stod på menyn följt av efterrätt med egenhändigt plockade björnbär. Och så ostbricka på det. Perfekt! Nu är jag laddad för morgondagens intervall- och styrketräningspass! =)

Klubben ska som sagt ha gemensam träning på Actic imorgon under ledning av Gustaf och en av Actics egna instruktörer. Ska bli kul och intressant.

Nu är det hög tid att sova. Dagens maraton har börjat göra sig påmind och jag tror att jag kommer sova riktigt gott idag....=)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar