onsdag 3 oktober 2012

200 mil rullskidor i år

Ja minsann. Idag hände det! Jag har haft lite span på att det var på gång men blev ändå överraskad när jag såg att jag idag passerade 200 mil på klassiska rullskidor sen årsskiftet. Räknar man in skejten också är det snart 300. Härligt! Armbågar och axlar känns bra och jag känner ofta ett sug efter att köra och att bli bättre. Precis som det ska vara alltså! =)
Jag firade i ovetskap genom att köra ett riktigt grispass med klubben idag. Vi började som vanligt med teknik- och balansträning. Efter det körde vi några riktigt korta stakimpulser längs en lång cykelbana. En lyktstolpe fullt ös, två vila osv ca. 500 m i en riktning och sen tillbaka igen.

Sen började det riktigt jobbiga: Intervaller på en varvbana som är ca 1,35 km lång. Jag körde med treor bak som vanligt nuförtiden och fick verkligen kämpa idag. Armarna värkte efter gårdagens styrketräning men jag fick upp pulsen bra i alla fall. Låg runt 90% i snitt och 94% i max. Planen var att vi skulle köra 4-6 st. Efter fyra var jag rätt nöjd egentligen men den lilla gruppen som jag körde med skulle köra en till. Eftersom Tom verkade alldeles för pigg på sina tvåor övertalade jag honom att testa mina skidor så jag fick en lite lättare sista intervall. Skönt och kul! =) Inte lika skönt och kul för Tom kanske men det är sånt man får ta...;-)

På vägen tillbaka till vår samlingsplats kände jag mig tröttare än på riktigt länge i kroppen. Precis när vi kom fram till Vipeholm öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Ibland har man tur. =)

Väl hemma testade vi ett nytt recept från Arla: Asiatiskt lax. Snabbt, enkelt och gott! Mmm..jag älskar lime. =) (Höll dock på att sluta illa när jag av misstag tog kardemumma istället för ingefära. Tur att Gustaf var vaksam. Bara att tvätta av laxen och börja om. Fast vem vet, det kanske hade varit en smaksensation?) Vi satte igång allt innan vi gick och duschade och sen var det bara att steka lite wokgrönsaker så var allt klar. Perfekt eftertränings-mat alltså!

Nu börjar jag känna mig rätt nöjd med den här dagen....

Gonatt bloggen. Vi ses imorgon! ;-)

3 kommentarer :

 1. Helt galet och otroligt imponerande att du kör så mycket Rullisar! Önskar att jag hade din hängivethet till sporten då skulle antagligen resultaten förbättras avsevärt!

  SvaraRadera
 2. Hur mycket hade du kört förra året vid samma datum?

  Och, för att relatera till egna siffror, hur mycket har du kört efter Vasan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga Markus! Jag hade faktiskt tänkt räkna ut det när jag skrev inlägget men det blev aldrig av av någon anledning.

   Från Vasaloppet till idag har jag kört 210 mil på klassiska rullskidor.
   Samma tid förra året hade jag kört 164 mil.
   Dvs. en ökning med 28%.

   På skate har jag kört 84 mil fram till idag.
   Samma tid förra året 79 mil.
   En ökning på blygsamma 6% alltså.

   Radera