söndag 14 oktober 2012

Lyckad skiddag

I morse strax efter nio var jag och Gustaf på plats på Actic och Ski Team Skånes Skiddag. 

När vi kom höll Håkan och Lotta a.k.a. Huselius Skidsport på att göra i ordning sin lilla butik för dagen. Bredvid dem stod två trevliga norrlänningar, Johan och Jonas från Elpex, som hade åkt ner enda från Piteå för att låta oss skåningar testa skidor. (I Norrland är det snö så där är rullskidåkning inte lika hett som i Skåne just nu....;-)) Killarna hade bland annat med sig testskidor av sprillans nya modellen "Evolution X" och en tjejvariant av samma modell och de "gamla vanliga" Elpex Team 610 och Wasa.

Dessutom hade klubben fixat ihop ett stort urval av rullskidor av alla möjliga olika fabrikat och rullmotstånd, både skate och klassisk, som det var fritt fram att testa.

Jag och Gustaf minglade runt, testade skidor och åt korv och kakor mest hela dagen.
;-) Jag testade igenom Elpex olika skidor och körde en sväng på Marwes skateskidor.

Jag kör ju redan på Elpex och de nya skidorna var inte så överraskande väldigt sköna och bekväma. Och rosa...;-) Fast vi fick löfte om att de kunde fixa fram en Ski Team Skåne-röd skida om vi vill ha det. Now we're talking! =)

Marweskidorna funkade överraskande bra att köra på trots blöta vägar och löv. Jag är lite sugen på ett par Marwe för att kunna åka skate även i höst. Mina eagle-skidor och blöta vägar är ingen bra kombo.

En del av all provutrustning

Johan och Jonas från Elpex poserar med Gustaf

Gissa vilken skida som är till tjejer? ;-)

Gustaf testar Elpex rosa tjejskida
medan Bengt testar en mer manlig modell

Många intresserade besökare under dagen...


Thomas höll i två nybörjarlektioner under dagen och lagom till den andra lektionen hade börjat dök TV4 upp som Håkan hade förvarnat om redan igår. Så nybörjarna som aldrig hade stått på ett par skidor innan blev filmade och kommer att synas i rutan i morgon i samband med ett reportage om Vasaloppsträning! =) Kul och bra reklam för Ski Team Skåne. 

När vi kom hem vid tretiden var vi supertrötta, åt lite och somnade på soffan med Gösta. När vi vaknade över en timme senare regnade det och vårt planerade distanspass på rullskidor sköts upp på obestämd framtid. En kort stund funderade vi på att ge oss ut och springa en sväng istället men vi tog vårt förnuft tillfånga och stannade inne. ;-)

Jag har varit trött i veckan och kände att det nog kunde vara vettigt med en ren vilodag idag. Så vi stannade hemma och lagade till en riktigt god gulasch som vi avnjöt med ett glas rödvin. Mmm...

I morgon är det fullt ös igen!

6 kommentarer :

 1. Vilken härlig skiddag! Rosa ja, det kunde man ju tänka sig. Men känns som allt är förlåtet om du/ni får er egen färg. Precis som det ska vara ju! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt kul! Kommer nog bli fler skiddagar framöver skulle jag tro.

   Många som såg tjejskidorna gillade att de var rosa så jag antar att det är mig det är fel på....;-)

   Positivt att Elpex gör en skida speciellt för åkare med lägre vikt i alla fall. Sen vill ju kanske inte de stackars herrjuniorerna och Gustaf ha just rosa skidor...

   Till på köpet matchar ju rosa inte alls våra klubbkläder och mina röda pjäxor...;-)

   Radera
 2. Undrar mest om den nya carbonskidan bara fanns i rosa (lila?). Eller var detta "bara" klisterdekalerna som man brukar sätta ovanpå?
  Sen pratade ju Håkan (på skidforum.se ) om att gaffeln skulle vara dämpad. Syns inte riktigt på din bild. Men du upplevde alltså inte så stor skillnad mot vanlig al-stomme på team eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå Lasse! Den rosa skidan var tjejmodellen för lättare åkare. (Gustaf skulle tex. med fördel ha den istället för "herrskidan" så den kommer nog i fler färger framöver skulle jag tro...=)) Den var infärgad i rosa + rosa dekaler.

   Herrmodellen var svart och såg ut ungefär som Team-skidan.

   Skidan var lite lättare och därmed lite mer följsam i diagonalåkningen. Sen är tjejskidan anpassad till lägre vikt än Teamskidan. Jag testade bara ett kort varv på blött underlag så det var svårt att bedöma hur stor skillnad det faktiskt var. Hörde dock flera åkare på skiddagen som fastnade för just den modellen och tyckte den var skönare att åka på.

   Om Elpex ser till att fixa fram tävlingshjul kan jag tänka mig att den hade varit perfekt som tävlingsskida!

   Radera
 3. Ok - tack för svar! Lycka till till helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustaf påpekade för mig att skidan inte alls är lättare men däremot mer dämpad. Ska väl ta upp ojämnheter i underlaget bättre...Och så flexar den lite mer pga carbonen...

   Tackar! Kör inte du i helgen?

   Radera