söndag 28 oktober 2012

DM i fristil på Ring Knutstorp

I morse när vi vaknade sken solen och termometern visade på minusgrader. En perfekt dag för längdskidåkning! Fast nu bor vi ju i den där delen av Sverige som ligger alldeles för nära ekvatorn och alldeles för sällan har snö så idag var det istället en rullskidtävling som stod på programmet. 

Burr. 


Närmare bestämt DM i fristil på Ring Knutstorps motorbana. Fem varv och 10 km för D21 och 10 varv och 20 km för H21. Finfin asfalt. Kallt men stilla. Sol och klarblå himmel. Mmm. Det blir knappt bättre!


Banan från ovan

Vi sov hos mina föräldrar i går kväll och hade därför bara 20 minuter till tävlingsplatsen. Bilturen i förmiddagssolen på småvägar genom färgsprakande skogar var en ren njutning. Det var en sån där höstdag som får alla gråa, slaskiga höstdagarna att falla djupt ner i glömska.  

När vi var framme på motorbanan hämtade vi våra nummerlappar och hjälmchippet och gjorde oss redo för uppvärmning. Jag blev lite förskräckt under uppvärmningen. Banan var ganska jobbig och jag fick upp pulsen riktigt högt bara på uppvärmningen. När starten gick stakade vi i typ 100 m. Jag var med riktigt bra i starten men tappade som väntat allt så fort man fick börja använda benen. Jag hade lånat en av Gustafs stavar och stavremmen gick upp vid första backen och jag fick spänna åt den. Den funkade bra på uppvärmningen men när jag tog i mer satt inte kardborren fast tillräckligt mycket eftersom den var åtdragen hårt för att den var lite för stor. Tappade framförvarande direkt och fick spänna en gång till lite senare. Frustrerande men det spelade egentligen ingen roll för jag hade inte kunnat hänga med ändå. 

Förberedelser i solen innan start

Eftersnack och fika i solen

Jag körde riktigt dåligt idag. Ofokuserat, dåligt tekniskt och jag föll in i stakning på ett par partier bara för att det är mer bekvämt. Jag har fortfarande svårt att kontrollera ansträngningsnivån på skate. 

Nedvarvningen efteråt kändes mycket bättre och mer avslappnad än själva loppet. Jag spänner mig för mycket på tävling och behöver öva på att åka fort och ändå avslappnat.

Men övar man inte blir man inte bättre! Det är bra med funbeat i sådana här situationer. I statistiken ser man svart på vitt en tydlig orsak till min bristfälliga skejt: 11 skejtpass de senaste 3 månaderna varav bara ett pass den senaste månaden förutom skateintervallerna i onsdags. Det talar sitt tydliga språk. Jag förtjänar inget bättre. Tack funbeat. Du behövs. 

Det kommer dock vara fullt fokus på klassiskt även framöver men jag ska försöka varva med mer skejt för skojs skull. (Och för att det är bra ben- och balansträning och, inte minst, för att jag hatar att vara dålig på det...;-))

Gustaf vann H21 strax före Mårten från Simlångsdalen. Inget ont som inte har något gott med sig. Ni som följer med vet att han har haft problem med handen länge och kört mycket skate den senaste månaden...Kul att träningen gett resultat och att det gick bra för honom idag. 

Jag var ensam i min klass som vanligt men fick trots allt välja först från prisbordet. Priserna på dagens tävling var ovanligt matnyttiga. Jag vann en korv och Gustaf en ost. Bättre än stavspetsar och vätskebälten! =)

Nöjda vinnare!
Nu ska det tvesovlas minsann...

Loppet i siffror
Tid: 24:31
Sträcka: 32.17 km enl. Garmin
Medeltempo: 2:30/km
Snittfart: 24 km/h 
Maxfart: 33 km/h 
Placering: 1 och sist
Snittpuls: 91% av max
Maxpuls: 96% av max

1 kommentar :

  1. Grattis Fia och Gustaf!

    gillar priserna jag också. Jag körde min först tävling på rullskidor på Knutsorp för några år sedan, det var visserligen i sportklass, men ändå. Jag vann den och trodde att jag skulle få välja bland en massa fina priser, man tok heller. Två saker att välja på en, svart ful keps i filt och en rökta ringen, dvs. en korv. Korven var given, så du gjorde ett bra val, korven smakade bra! Barnen frågade då jag kom hem hur det gått, jag kom först sa jag till dom. Å, vad fick du i pris var nästa fråga. En korv sa jag då! Då höll dom på att kikna av skratt..

    Men en korv skall inte förringas, den är användabar på mackan om den smakar bra!!
    Gillar ni den inte kanske Gösta kan få en bit då och då?

    SvaraRadera