onsdag 24 oktober 2012

Maxpuls och stumma ben

Jodå, det blev onsdag den här veckan också! Och onsdagar är som ni som följer bloggen kanske märkt den heliga intervalldagen i Ski Team Skåne. Idag tränade tävlings- och motionsgruppen tillsammans och vi var en skara på ca. 15 personer som strax efter sex rullade iväg till dagens utflyktsmål några kilometer öster om Lund.

Vi var några stycken som körde skate idag eftersom det är DM i fristil på Ring Knutstorp i helgen. Det var passande nog torrt och fint så t.o.m. jag vågade mig på lite skate.

Efter att ha kört några övningar med och utan stavar på vägen ut körde vi vidare till platsen för dagens intervaller. Där ute i beckmörkret lurade en lång, seg uppförsbacke på oss. Gustaf gav instruktioner om hur det hela skulle gå till innan vi satte igång. Vi körde en lång intervall upp på toppen av backen (strax under 1,5 km). Den första delen är det lite lättare motlut medan avslutningen är ganska brant. På vägen tillbaka var det aktiv vila och vi rullade vi ner för den branta delen och körde sen en kortare intervall (ca. 600 m) på vägen tillbaka till starten. Där väntade en välbehövlig lite längre vila (typ 2 min) innan nästa intervall. Totalt körde vi 4 st långa intervaller och alltså lika många kortare på vägen tillbaka. Puh. Riktigt jobbigt.


På plats vid backen....;-)


På andra intervallen fick jag lite hybris och tryckte till lite extra för att hålla Oskar i klubben bakom. Det resulterade i 97% av maxpuls och andnöd och nära döden-upplevelse på toppen. Sen gick efterföljande intervall av förklarliga skäl lite långsammare...=) Fast jag fick ändå upp pulsen bra. Skate uppför är fruktansvärt jobbigt när man har dålig teknik!

Efter den fjärde och sista intervallen var alla trötta och nöjda och vi rullade tillbaka till Lund igen.

Trappan upp till lägenheten kändes ovanligt lång idag och benen var stummare än de varit på länge. Gårdagens maxstyrka på gymmet och ett distanspass löpning kan nog ha med den saken att göra.

Med tanke på hur seg och omotiverad jag kände mig innan passet idag är jag grymt nöjd! Tänk vad ett gäng klubbkamrater kan få en på andra tankar....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar