torsdag 18 oktober 2012

Gott och blandat

Det har varit lite dåligt med inlägg om min träning senaste tiden men här kommer i alla fall en summering av några av uddapassen jag kört den här och förra veckan. Ombyte förnöjer och håller träningsmotivationen på topp!  (Texten i kursiv stil är mina kommentarer till passet hämtade från min träningsdagbok på funbeat.)

I fredags testade jag ett gruppträningspass i "Core" på Actic på lunchen. Bara 30 min långt så kör jag det igen försöker jag nog kombinera det med något annat pass:
Gruppträningspass Actic. Ont i knäet (pga vurpan på onsdagens pass) så vissa övningar var inte så njutbara. =( Rätt bra pass annars! 

I lördags körde jag ett distanspass löpning med många rekord: rekordlångt, rekordlångsamt och rekordlåg puls...;-) Drygt 15 km. Det längsta jag sprungit på väldigt länge! Så skönt att kunna springa utan att vaden strular:
Ett experimentpass som knappt kvalar in som löpning. Jag gick in för att ligga under 75% av maxpuls. Började bra men sen gick det långsammare och långsammare tills jag knappt rörde mig framåt. Blev en mental kamp att hålla igen. Försökte tänka på hållningen och tekniken ändå och inte bara dega ihop. Det gick bättre än det brukar tyckte jag. Regnigt när jag stack ut men blåste inte så mycket för en gångs skull. Skönt väder att springa i. 

Den här veckan inledde jag med ett onödigt hårt intervallpass löpning:
Intervaller i Botaniska. 5x1000m. Har kört flera intervallpass på skidor/rodd senaste tiden där jag inte riktigt kommit upp i puls som önskat och var lite fundersam hur det skulle gå idag. Det hade jag inte behövt vara. Pulsen gick upp över förväntan. Bra med motlutet i början! Och nog inte så dumt med vila igår. Fick mjölksyra i benen i början av varvet och sen var det bara att försöka genomlida. Under fjärde mådde jag illa och försökte komma överens med mig själv om att det räckte med fyra. Det omförhandlades efter lite vila och jag sprang en femte där jag försökte ta det lite lugnare i början och trycka på mer på slutet. Snittade 92% och maxade på 97% på slutspurten såg jag nu efterråt. Lite onödigt hög puls alltså. Puh. Sen dog jag en liten stund innan jag joggade hemåt. Grymt pass!

Följt av ett distanspass (drygt 35 km) på rullskidorna med klubben på kvällen:
Distanspass med klubben. Mörkt och blött men ganska stilla. Skönt! Körde på tvåor idag eftersom jag var jättetrött efter intervallerna. Försökte ligga under 75% i puls och det funkade fint. Skönt med sällskap! Hade inte varit lätt att komma ut i mörkret annars...

I tisdags styrketräning:
Äntligen börjar det gå framåt med benstyrkan också! Hela kroppen. Maxstyrka överkropp men 8 reps på benen. Tog en banan i halvtid idag och var inte så trött på slutet som de senaste gångerna.

Var på ett företagsevent i Malmö igår kväll och missade klubbpasset. Tröstade mig med champagne, snittar och en riktigt intressant föreläsning. 

Körde därför ett kort pass (16 km) på tävlingsskidorna idag istället för att hålla igång kroppen och få in känslan på tävlingsshjul:
En liten sväng på tävlingsskidorna eftersom jag missade klubbträningen igår. Kändes helt ok idag. Körde lugnt och fint förutom några korta ryck. Lurigt att ta sig igenom Lund på tävlingsskidor så jag fick ta det väldigt lugnt på sina ställen. Fick ändå slänga mig i en häck för att en idiot på cykel körde och glodde på nått annat än vägen och sneddade över hela cykelbanan och höll på att köra på mig. Slog samma knä igen...Just då körde jag tyvärr mot enkelriktat på gångbanan så jag kunde inte mer än be honom titta framåt när han cyklar i fortsättningen....;-)

Blöt asfalt och hela jag var prickig av skit. Tacka vet jag stänkskärmar. 
Imorgon blir det vila. Och en lång bilresa upp till Lidköping.

Blött och skitigt...

...men finfint höstväder!

Jag slängde mig inte direkt på soffan när jag
kom hem idag...;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar