torsdag 13 september 2012

Härliga långa intervaller

Igår kväll var det klubbträning med Ski Team Skåne som vanligt. Jag och Lasse höll i träningen och efter uppvärmningen satte vi igång med teknik-och balansträningen. Det känns väldigt bra att vi har fått in det som ett fast moment på onsdagsträningarna eftersom det är något som är svårt att komma loss och göra själv. Men inte desto mindre viktigt. Man kan inte få för bra balans och teknik på skidor!

Vi körde de gamla vanliga övningarna utan stavar; utfall, "plocka kulor", diagonalåkning och frånskjut där man glider ut överdrivet osv. Sen körde vi även ett par olika övningar med stavar.

Efter det var det dags för huvudmomentet på passet: långa tröskelintervaller.

Vi körde fyra intervaller längs en förutbestämd bana. Tre av intervallerna är på runt 8 min medan en är lite kortare på 5,5 min. Jag gick lite mer på känsla än pulsklockan idag än förra gången vi körde samma sak och pulsen låg nog lite högre den här gången. (Ca 86% i snitt.) Jag kanske fick upp pulsen lite väl högt i slutet på den andra, korta intervallen som slutar med en brant backe för första delen av tredje intervallen var ganska seg. Annars kändes det bra idag. Jag gillar tröskelintervallerna. Det blir aldrig sådär hemskt jobbigt. Det går snabbt men är ändå kontrollerat och relativt bekvämt. För min del är det ett bra pass för att lära känna gränserna och hitta den där tröskelpulsen som jag fortfarande tycker är lite mystisk...;-)

Efter sista intervallen körde vi några olika styrkestakövningar uppför backarna på vägen hem. Bl. a "Hönan" (staka med magen) och "Smirrestakning" (diagonalåkning med fixerade armbågar utan att använda benen). Sista branta backen upp till samlingsplatsen körde vi ett par av varje övning igen och två gånger vanlig stakning innan vi var nöjda och körde den sista biten upp till parkeringen.Väl tillbaka på parkeringen mötte jag upp Gustaf som varit instruktör i motionsgruppen. Han hade kört benskate-intervaller och var rätt trött i benen. =) Efter lite eftersnack rullade vi hemåt i mörkret. Det skymmer snabbt på kvällarna nu! Snart dags att plocka fram pannlampan....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar